Muzika u uzem smislu vs. tekst pesme

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

nenadnenad

Re: Muzika u uzem smislu vs. tekst pesme

Post by nenadnenad » 22 Mar 2009, 13:57

sinisake wrote:
Sto se tice prilagodjavanja, treba da se buduci vokal prilagodi pesmi, a kasnije bi najbolje bilo da se nadopunjujemo mada strasno sumnjam u tako nesto s`obzirom da su dosadasnji odgovori bili nesto tipa: " ........ :? .... ne znam sta da pevam na ovo "
@nenadnenad, najbolje je da TI smislis melodiju (melodija je zapravo najbitniji deo cele stvari, akordi su samo podloga, bez vokala/melodije, ''pesma'' i ne postoji :) ) i da samo nadjes pevaca koji ce to da otpeva. :)

To ce ici tesko, naravno, jer:
1) pevaci su sujetni i oni uvek imaju bolju ideju, ili

2) zeljom za dokazivanjem i vokalnim masturbacijama pokvare inicijalnu ideju

Pevac - to je dijagnoza... :ziveli:
Pa, nemam bas nekih ideja za pevanje, za vokalnu melodiju.Razmisljao sam o tome, pokusavao zamisliti odredjene tipove tekstova , i razne pevace tj stilove pevanja al nista nije leglo,..mislim, jeste, al to je onda taj pevac i ta grupa.

Ako mislis na neku melodiju u samoj muzici na koju ce vokal mozda da se oslanja...pa, ima toga u vecinu pesama.Cak je i problem sto su pesme previse 'odredjene' , mesavina solo i ritam gitare u jednom zajedno sa odredjenim ritmovima cini da se ostali osecaju klaustrofobicno...doradjivao sam dok mi nije zazvucalo okej na razguzenoj akustari...e sad , to sto ostali misle da sam uzeo njihov dragocen prostor za dranguljanje , to je njihov problem.

Svi muzicari su sujetni :mrgreen:
Ja sam naletao na one koji su odusevljeni ili pozitivno reaguju na muziku al osecaju kao da ne mogu da rade sa mnom i na one koji se razgneve zato sto im je to sto sviram nepojmljivo ili drugacije od toga sto oni sviraju \ vole.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Mar 2009, 14:03

melanholija feat chill ahahaha:)
ma nije, tunnel je tekst koji treba da opisuje najbezidejnije, najdemotivisucije, najbezizlaznije, najpomirenije, najprepustenije, najdepresivnije, najnepokretackije i najduhoubitacnije kompulsivno-opsesivno stanje u kome moze da se nadje covek:) a i aranzman doprinosi tome, mislim, to sto ti verovatno zoves chill, to je u stvari hipnoticki ponavljajuci loop bez refrena i bez icega koji treba da pomogne u kontanju ovih prideva u prethodnoj recenici:)
a poenta svega toga nije da je meni teze nego tebi jer sam ja napisao tekst, nego u tome da ja to nisam uradio, verovatno bih skocio sa terase, posmatraj to kao neki 'u cara trojana kozje usi fazon'.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Mar 2009, 14:05

ma previse mi je to komplikovano... ja cu i dalje da ga posmatram kao melanholija chill acid prog blues... :D meni je skroz tako... :mrgreen:

ps. pa sto nedade da ti zene kese izvedu pesmu kad ih vec znas... :mrgreen: cimam se, dojaja zvuci skroz...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Mar 2009, 14:20

zato sto zenekese neguju svoj intelektualni urbani batica proser stil, ovakav tekst bi bio suvise gej za njihove prosvetljene mozgove gospodare satire i shege:)

melanholija chill acid prog blues je zanrovska odrednica, a ne filozofska ili literarna:) to sto je pesma melanholija chill acid prog blues, nema veze s tim da je to nesto filozofski najdoomnije sto sam ikad napisao:) a pesma je toliko direktna i neproseravacka da mi nije jasno kako bilo ko moze da je tumaci drugacije:)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Mar 2009, 14:35

pa nekazem ja da je proseravacka ti si poceo da je nazivas onim sto sam ja rekao "meni je tesko, teze nego tebi"... ja sam rekao da je chill :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Mar 2009, 14:44

ne, nego proseravacka u smislu zakukuljenog znacenja i gomile neizvaljujucih metafora, prilicno je straightforward, zato mi je neobicno da je tebi chill:) mislim, pesma je u fazonu ocu se ubijem ali to ne cinim jer sam gej i za to, a ti dodjes sa 'taj rad, chill' :mrgreen:

doyle777

Post by doyle777 » 13 Jan 2010, 21:39

I jedno idrugo mi je vazno, ali ne mogu da slusam pesmu u kojoj je samo text dobar, ALI kada je muzika dobra a text los to je u redu, nije svako nadaren za pisanje textova.
Kao ja :P

Yvonne

Post by Yvonne » 13 Jan 2010, 23:02

Doolio wrote:melanholija feat chill ahahaha:)
ma nije, tunnel je tekst koji treba da opisuje najbezidejnije, najdemotivisucije, najbezizlaznije, najpomirenije, najprepustenije, najdepresivnije, najnepokretackije i najduhoubitacnije kompulsivno-opsesivno stanje u kome moze da se nadje covek:) a i aranzman doprinosi tome, mislim, to sto ti verovatno zoves chill, to je u stvari hipnoticki ponavljajuci loop bez refrena i bez icega koji treba da pomogne u kontanju ovih prideva u prethodnoj recenici:)
a poenta svega toga nije da je meni teze nego tebi jer sam ja napisao tekst, nego u tome da ja to nisam uradio, verovatno bih skocio sa terase, posmatraj to kao neki 'u cara trojana kozje usi fazon'.
Hm, podseca me na Direrovu Melanholiju... A pesma, za neku finu atmosferu u zadimljenom pabu...

vasko

Post by vasko » 13 Jan 2010, 23:20

muzika je mnogo vaznija od texta

pogledaj samo house muziku,evo ti 2 texta na brzinu

dancing down the street,gotta move your feet

put your hands up,put your hands up,put your hands up,put your hands up,put your hands up,put your hands up,4 detroit

fini textovi zar ne,a hitovi su obisli planetu :bambi:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Jan 2010, 15:59

barselona vrkit aut, san francisko vrk it aut

MetalFunk

Post by MetalFunk » 14 Jan 2010, 23:06

muzika.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 14 Jan 2010, 23:31

tekst može biti glup ukoliko je muzika glupa.
po mojoj nekoj filozofiji, tekst je jaako bitan, ali tekst uvek može biti dobar ako se uklopi u vajb instrumentala.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 14 Jan 2010, 23:53

Ako je losh tekst ne mogu ozbiljno da shvatim i slusam pesmu. Ponekad kad je bas los ne mogu nikako da slusam
Last edited by cccira on 14 Jan 2010, 23:54, edited 1 time in total.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 14 Jan 2010, 23:54

ali nekad maloumna pesma trazi maloumni tekst. if you get what i mean.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 15 Jan 2010, 00:04

cccira wrote:Ako je losh tekst ne mogu ozbiljno da shvatim i slusam pesmu. Ponekad kad je bas los ne mogu nikako da slusam

:mrgreen:

Post Reply