Pa, nemam bas nekih ideja za pevanje, za vokalnu melodiju.Razmisljao sam o tome, pokusavao zamisliti odredjene tipove tekstova , i razne pevace tj stilove pevanja al nista nije leglo,..mislim, jeste, al to je onda taj pevac i ta grupa.sinisake wrote:@nenadnenad, najbolje je da TI smislis melodiju (melodija je zapravo najbitniji deo cele stvari, akordi su samo podloga, bez vokala/melodije, ''pesma'' i ne postojiSto se tice prilagodjavanja, treba da se buduci vokal prilagodi pesmi, a kasnije bi najbolje bilo da se nadopunjujemo mada strasno sumnjam u tako nesto s`obzirom da su dosadasnji odgovori bili nesto tipa: " ............ ne znam sta da pevam na ovo "
) i da samo nadjes pevaca koji ce to da otpeva.
To ce ici tesko, naravno, jer:
1) pevaci su sujetni i oni uvek imaju bolju ideju, ili
2) zeljom za dokazivanjem i vokalnim masturbacijama pokvare inicijalnu ideju
Pevac - to je dijagnoza...
Ako mislis na neku melodiju u samoj muzici na koju ce vokal mozda da se oslanja...pa, ima toga u vecinu pesama.Cak je i problem sto su pesme previse 'odredjene' , mesavina solo i ritam gitare u jednom zajedno sa odredjenim ritmovima cini da se ostali osecaju klaustrofobicno...doradjivao sam dok mi nije zazvucalo okej na razguzenoj akustari...e sad , to sto ostali misle da sam uzeo njihov dragocen prostor za dranguljanje , to je njihov problem.
Svi muzicari su sujetni

Ja sam naletao na one koji su odusevljeni ili pozitivno reaguju na muziku al osecaju kao da ne mogu da rade sa mnom i na one koji se razgneve zato sto im je to sto sviram nepojmljivo ili drugacije od toga sto oni sviraju \ vole.