"Kriterijum je kriterijum..."

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Bluesko

Re: "Kriterijum je kriterijum..."

Post by Bluesko » 28 Aug 2009, 14:04

:shock: :O.o: :? To nisam znao...
Da l` je moguce,pa ja sam mislio da je taj Zapad Utopija,obecana strana sveta.... I da nam zele svako dobro,je li... Sem sto su nas bombardovali,davili,uveli sankcije i pokrali,sto psihicki,sto fizicki.... Ma lazes Derik,ne misli tako Zapad o nama :hide: :mrgreen:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 28 Aug 2009, 14:05

Bluesko wrote::shock: :O.o: :? To nisam znao...
Da l` je moguce,pa ja sam mislio da je taj Zapad Utopija,obecana strana sveta.... I da nam zele svako dobro,je li... Sem sto su nas bombardovali,davili,uveli sankcije i pokrali,sto psihicki,sto fizicki.... Ma lazes Derik,ne misli tako Zapad o nama :hide: :mrgreen:

Vidi ovog! PA, SVEGA MI ! :lol:

:ziveli:

Bluesko

Post by Bluesko » 28 Aug 2009, 14:09

ma to si ti gled`o na onim patriotskim televizijama,sto cuvaju one ratne zlocince,to na urbanim proevropskim televizijama nema... :mrgreen:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 28 Aug 2009, 14:15

Bluesko wrote:ma to si ti gled`o na onim patriotskim televizijama,sto cuvaju one ratne zlocince,to na urbanim proevropskim televizijama nema... :mrgreen:
Naravno da nema kada štap i šargarepa (sa žutim zvezdicama) nemaju alternativu. :bambi:

E, sada moramo da prestanemo jer popićemo warn. :mrgreen:

:ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Aug 2009, 14:20

Ma ja samo ocekujem odgovor na jednostavno pitanje: Koje su to tradicionalne vrednosti ugrozene danaske (zbog agresivne evropeizacije, ahahahha), ali, avaj, nista od toga, izgleda... :( :)

Ja sam mislio da ste vi aj ti strucnjaci konkretniji, ali i vi samo lelemudate ko i ostali, kanda... ;)

guv'nor

Post by guv'nor » 28 Aug 2009, 14:27

sinisake wrote: kanda...
... kodža... :D

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 28 Aug 2009, 14:36

sinisake wrote:Ma ja samo ocekujem odgovor na jednostavno pitanje: Koje su to tradicionalne vrednosti ugrozene danaske (zbog agresivne evropeizacije, ahahahha), ali, avaj, nista od toga, izgleda... :( :)
Pa, evo ti jedna, naprimer: Razaranje porodice koje se nameće kroz način života i rada. O ovome smo već drvili u nekoj susednoj temi i umalo se nismo posvađali, ali izgleda da moramo da se podsetimo. :)

Sve je podređeno radnom mestu i poslodavcu. "Posao, pa tek onda porodica" je nešto što se stihijski protura kroz razne oblike korporativnih politika, sve duže radno vreme, rad vikendima, forsiranju preterane mobilnosti radne snage, veštačko kreiranje potreba... I što je najcrnje, mi to sve više počinjemo da doživljavamo kao normalno! :shock:

A šta je pokretač svega toga?

Pohlepa i forsiranje potrošnje zarad još veće potrošnje!

Naši roditelji su ipak odrastali i živeli u nekom drugom vremenu, koje je definitivno bilo srećnije i bezbrižnije, sve dok se Zapad nije latio "uvođenja demokratije" i rušenja komunizma.

Eto, to je ukratko moj stav i samo jedna od krupnih promena, ujedno i jedna od najvidljivijih.

Ponavljam - nastavimo li, ovo će se pretvoriti u političku debatu, a ja u tome ipak ne želim da učestvujem. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Aug 2009, 14:40

Verovao ili ne, znao sam da ces to (razaranje porodice) da pomenes... :(
Bolje da ne nastavljamo... u pravu si. :ziveli:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 28 Aug 2009, 14:41

sinisake wrote:Verovao ili ne, znao sam da ces to (razaranje porodice) da pomenes... :(
Bolje da ne nastavljamo... u pravu si. :ziveli:
Pa, čekaj, jel to dobro ili loše? Jel' ja to umišljam da se događa, ili...? :?

Uopšte ne razumem tvoj stav...

Bluesko

Post by Bluesko » 28 Aug 2009, 14:49

Mislim da odgovor na to pitanje ne moze da da samo neko ko nije ziveo zadnjih 30 godina u ovoj zemlji,pa nije pros`o i kroz komunizam i kroz socijalizam i sad proevropsku Srbiju u tranziciji..... Ili je ziveo ovde,al` je mnogo slus`o Woodstock generation heroje,pa nije obracao paznju ni na sta drugo.... A najgore od svega sto su te vrednosti uvek predstavljane kao "ideali masnih,maljavih,u krzno odevenih i mentalno zaostalih Srba",pa su zato ovi liberali sad jako popularni,jer ko zeli da zivi u zemlji zaostalih Vikinga.... ma da bre,kablovska ti vi rules :mrgreen:
e ozbiljno,ja se ne vracam vise na ovaj thread,smesno mi mnogo....

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 28 Aug 2009, 14:54

Bluesko wrote:Mislim da odgovor na to pitanje ne moze da da samo neko ko nije ziveo zadnjih 30 godina u ovoj zemlji,pa nije pros`o i kroz komunizam i kroz socijalizam i sad proevropsku Srbiju u tranziciji..... Ili je ziveo ovde,al` je mnogo slus`o Woodstock generation heroje,pa nije obracao paznju ni na sta drugo.... A najgore od svega sto su te vrednosti uvek predstavljane kao "ideali masnih,maljavih,u krzno odevenih i mentalno zaostalih Srba",pa su zato ovi liberali sad jako popularni,jer ko zeli da zivi u zemlji zaostalih Vikinga.... ma da bre,kablovska ti vi rules :mrgreen:
e ozbiljno,ja se ne vracam vise na ovaj thread,smesno mi mnogo....
Eto, još jedna od stvari o kojima nisam želeo da započinjem diskusiju, ali se tu slažem sa tobom. :ziveli:

Odo' i ja iz ove teme.

nebojsak

Post by nebojsak » 28 Aug 2009, 16:45

Vala baš. Ja kad sam bio mlad, mogo sam da trčim 20.000 km po snegu u ortopedskim kopačkama unazad za 10,6 sekundi, da eksiram kilo sapunjare i da mi ne bude ništa, da sagradim kuću sa okućnicom sam za 3 dana (bez materijala), da ocviram Devetu simfoniju bez ijednog instrumenta i ne koristeći ni glas... a ovi mladi danas... eh.

Ali ne bih dalje u off, povlačim se, da se ovo ne bi aminovno pretvorilo u diskusiju o sapunjari i mlakom Navipovom brendiju.

ness

Post by ness » 28 Aug 2009, 22:43

Hahahaaaaaaahahhaaaa!!!!Dobra ti ova za sapunjaru!!! :rlol: :rlol: :rlol:

kide

Post by kide » 29 Aug 2009, 00:49

nebojsak wrote:Vala baš. Ja kad sam bio mlad, mogo sam da trčim 20.000 km po snegu u ortopedskim kopačkama unazad za 10,6 sekundi, da eksiram kilo sapunjare i da mi ne bude ništa, da sagradim kuću sa okućnicom sam za 3 dana (bez materijala), da ocviram Devetu simfoniju bez ijednog instrumenta i ne koristeći ni glas... a ovi mladi danas... eh.
karikiraš bez potrebe jer nije ovde bila ispoljena nekakva nostalgija i žal za mlados', nego smo pričali o epohi pre i posle omasovljenja broadband interneta (rane 2000te) i promenama koje su se desile. ne možemo vreme vratiti unazad, niti treba, ne posmatramo te promene crno-belo mada sam reko da smo dobili više štete nego koristi.

jedna od negativnih posledica je gubljenje konteksta, tj. šire javnosti koja bi određenu vrednost mogla u potpunosti da svari i preoblikuje. npr. ranije si određeni film mogao da pogledaš u par bioskopa i par piratskih kopija na VHSu u lokalnom video klubu, i tek koju godinu kasnije na TV. u svakom od ta tri slučaja masa ljudi za kratko vreme pogleda isti film i onda se oko tog filma stvara javnost kritičara ili obožavatelja koji imaju fokus na istom sadržaju, imaju referentni okvir u kom mogu da diskutuju, razmenjuju ustiske i razumevanje tog jednog filma. slično je bilo, doduše u manjoj meri, i sa albumima određenih bendova. pa, čitava sezona je mogla biti obeležena izlaskom par albuma i filmova, o kojima bi se ćaskalo na žurkama, po kafanama, itd. baš zbog takve šire i dublje konzumacije i film i muzika su imali neuporedivo veći smisao i značaj za publiku.

danas, svako ima na svom hard disku foldere sa desetinama gigabajta filmova i muzike, i može da ih gleda sam u svoja 4 zida kad god mu se prohte. znajuči da im je sve dostupno brzo i lako, ljudi više i nemaju preteranu želju da odgledaju ceo film, možda na preskok, dok četuju, forumaše ili kad odiraju igricu. film je prespor i predugačak za modernog potrošača, pa čak i muzika u mp3 formatu. klik, da čujem refren. klik, a solo klik, smor... daj sledeći folder itd. tako se preslušavaju albumi.

može sad da se pojavi genijalan bend, ali niko se neće preterano uzbuditi. kul, ako ti neko preporuči ili čuješ usput, nađeš ga na lokalnom habu ili torentima, prebaciš na komp i tu ostaje da čeka preslušavanje na klik.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 29 Aug 2009, 01:02

hahahahahahahaha
OTkide
:XD: :XD: :XD:
ne spamujem
dajem svoj kriterijum :XD: :XD:

Post Reply