Da l` je moguce,pa ja sam mislio da je taj Zapad Utopija,obecana strana sveta.... I da nam zele svako dobro,je li... Sem sto su nas bombardovali,davili,uveli sankcije i pokrali,sto psihicki,sto fizicki.... Ma lazes Derik,ne misli tako Zapad o nama

Bluesko wrote:![]()
![]()
To nisam znao...
Da l` je moguce,pa ja sam mislio da je taj Zapad Utopija,obecana strana sveta.... I da nam zele svako dobro,je li... Sem sto su nas bombardovali,davili,uveli sankcije i pokrali,sto psihicki,sto fizicki.... Ma lazes Derik,ne misli tako Zapad o nama![]()
Naravno da nema kada štap i šargarepa (sa žutim zvezdicama) nemaju alternativu.Bluesko wrote:ma to si ti gled`o na onim patriotskim televizijama,sto cuvaju one ratne zlocince,to na urbanim proevropskim televizijama nema...
... kodža...sinisake wrote: kanda...
Pa, evo ti jedna, naprimer: Razaranje porodice koje se nameće kroz način života i rada. O ovome smo već drvili u nekoj susednoj temi i umalo se nismo posvađali, ali izgleda da moramo da se podsetimo.sinisake wrote:Ma ja samo ocekujem odgovor na jednostavno pitanje: Koje su to tradicionalne vrednosti ugrozene danaske (zbog agresivne evropeizacije, ahahahha), ali, avaj, nista od toga, izgleda...![]()
![]()
Pa, čekaj, jel to dobro ili loše? Jel' ja to umišljam da se događa, ili...?sinisake wrote:Verovao ili ne, znao sam da ces to (razaranje porodice) da pomenes...![]()
Bolje da ne nastavljamo... u pravu si.
Eto, još jedna od stvari o kojima nisam želeo da započinjem diskusiju, ali se tu slažem sa tobom.Bluesko wrote:Mislim da odgovor na to pitanje ne moze da da samo neko ko nije ziveo zadnjih 30 godina u ovoj zemlji,pa nije pros`o i kroz komunizam i kroz socijalizam i sad proevropsku Srbiju u tranziciji..... Ili je ziveo ovde,al` je mnogo slus`o Woodstock generation heroje,pa nije obracao paznju ni na sta drugo.... A najgore od svega sto su te vrednosti uvek predstavljane kao "ideali masnih,maljavih,u krzno odevenih i mentalno zaostalih Srba",pa su zato ovi liberali sad jako popularni,jer ko zeli da zivi u zemlji zaostalih Vikinga.... ma da bre,kablovska ti vi rules![]()
e ozbiljno,ja se ne vracam vise na ovaj thread,smesno mi mnogo....
karikiraš bez potrebe jer nije ovde bila ispoljena nekakva nostalgija i žal za mlados', nego smo pričali o epohi pre i posle omasovljenja broadband interneta (rane 2000te) i promenama koje su se desile. ne možemo vreme vratiti unazad, niti treba, ne posmatramo te promene crno-belo mada sam reko da smo dobili više štete nego koristi.nebojsak wrote:Vala baš. Ja kad sam bio mlad, mogo sam da trčim 20.000 km po snegu u ortopedskim kopačkama unazad za 10,6 sekundi, da eksiram kilo sapunjare i da mi ne bude ništa, da sagradim kuću sa okućnicom sam za 3 dana (bez materijala), da ocviram Devetu simfoniju bez ijednog instrumenta i ne koristeći ni glas... a ovi mladi danas... eh.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest