Malmsteen - kreten ili...

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

guv'nor

Re: Malmsteen - kreten ili...

Post by guv'nor » 30 Nov 2009, 23:53

sinisake wrote:P.S. Ipak je Vai caca... :ziveli:
[youtube]z0Kmsl1QYE4&feature=related[/youtube]
[youtube]wdDfd4aKFrs&feature=related[/youtube]
:lol: :ziveli:

Nemam pojma, verovatno ja grešim, ali u nekom mom svetu ni Vai ni Satriani, pa ni isprozivani Malmsteen nikada nisu bili pure shred/brzina/odsustvo melodije i sl gluposti svirači.
U Malmstinu sam uvek čuo mnogo Blekmura, samo što je jedan malo više slušao klasiku, a drugi Robin Hud trubadure, Vai je neka vrsta modernog Zappe sa malo više emocije i primenjene umetnosti, dok je Satrijani ono, čist trucker's choice :mrgreen: (šalim se ja malo).

Jedina bitna razlika, i baš zbog toga ih ne bi upoređivao (pogotovo ne ove skorije radove), je što su Vai i Satch na vreme skapirali štetne uticaje konstantnog i dugogodišnjeg puderisanja njonje najčistijim proizvodima koje Kolumbija može da pruži. :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 01 Dec 2009, 00:06

mislim_stvarno wrote:Ko zna, mozda nam cccira dobavi i dokaz da i cika steva zna da svira bbja.... :lol: :lol: :lol:
Sad vec mnogo trazite :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 01 Dec 2009, 00:33

uh @guvnore pa neam pojma ja mislim da Satriani nije u tom fazonu, drugs, a Vai ono, covek je vegetarijanac i dosta asketski zivi tako da ja def mislim da je njima muzika i gitara jos uvek jedina droga.

Za Malmsteena se zna, mada je on izgleda skoro uvek i cirke, vajking jbg :) mislim da ne bude sad nesto da ih idealizujem, neznam eto mzoda neko zna nesto vise da kaze na tu temu.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Dec 2009, 01:00

dweezil wrote:uh @guvnore pa neam pojma ja mislim da Satriani nije u tom fazonu, drugs, a Vai ono, covek je vegetarijanac i dosta asketski zivi tako da ja def mislim da je njima muzika i gitara jos uvek jedina droga.
To i guvnor rece. :)

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Dec 2009, 01:17

Funkomat wrote:
dweezil wrote:uh @guvnore pa neam pojma ja mislim da Satriani nije u tom fazonu, drugs, a Vai ono, covek je vegetarijanac i dosta asketski zivi tako da ja def mislim da je njima muzika i gitara jos uvek jedina droga.
To i guvnor rece. :)
Što bi rekao Funkomat, na to sam i mislio. :D
Njih dvojica su definitivno opijeni životom, porodicom, decom, muzikom i to se vidi & oseti u njihovoj svirci.

To sam samo spomenuo u prethodnom postu da bih lakše zveknuo neku paralelu između onoga - nekada i sada - a i da bi, možda, nekako došli do toga da su svi oni veoma opasni i nadasve zajebani likovi, samo što je neko otišao 'vamo, a neko tamo. :ziveli:
Last edited by guv'nor on 01 Dec 2009, 01:35, edited 1 time in total.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Dec 2009, 01:31

Mrzi me da citam....

Malmsteen - kreten ili...

1+2=3 :mrgreen:

Kreten

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Dec 2009, 01:33

Njih dvojica su definitivno opijeni životom, porodicom, decom, muzikom i to se definitivno vidi & oseti u njihovoj svirci.
Dvaput definitivno, edituj! :mrgreen: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Dec 2009, 01:37

sinisake wrote:
Njih dvojica su definitivno opijeni životom, porodicom, decom, muzikom i to se definitivno vidi & oseti u njihovoj svirci.
Dvaput definitivno, edituj! :mrgreen: :ziveli:
:XD: A 10 puta sam pročitao šta sam napisao, baš da mi se tako nešto ne bi desilo. :motz4:
Hvala, zato i izbegavam da kuckam u sitne sate. :mrgreen: :ziveli:

Edit: :O.o: I koji sam ga sada brisao kada smo obojica citirali? :rlol:

Highway One

Post by Highway One » 03 Dec 2009, 10:50

Malmsteen je u svoje vreme , kad se pojavio verovatno bio i najbrzi gitarista.Ali ume bas da smori sa onim izivljavanjem , svuda mora arpedjo i 32-ke da stavi. na koncertu trci preko cele bine , pravi face i izigrava opasnog lika(pogledati koncert iz '89-e).Vidi se dosta Blekmurovog uticaja ,i bahovog( :XD: mozda malo previse).
Meni se 50% njegove muzike svidja , i zato ga i slusam,on mi je uticaj sto se tice tehnike i stila sviranja gitare.
Cini mi se da kao licnost malo zeznut:lol: .

RitchieB

Post by RitchieB » 20 May 2010, 01:05

Malmsteen je odlican gitarista, obozavam da ga gledam kako svira!
Covek je znao da odsvira sve solaze na legendarnom Made in Japan albumu , i poznato mi je da se jako iznervirao kad je Steve Morse postao Ritchijeva zamena, valjda je hteo on (na sta bi to licilo?).
U svakom slucaju, njegov problem je u tome sto nije timski igrac, sto je svirao sa strasno losim muzicarima (izuzetak je Jens Johansson) i sto se ponekad toliko zanese svirajuci da jednostavno zaboravi koliko neukusno i repetativno zvuci to sto svira...
Stvarno mi je muka kad vidim kako ljudi pljuju po Yngwiju, on je prste ogulio na gitari i to treba da se postuje.

dweezil

Post by dweezil » 20 May 2010, 17:39

da bre bash tako coveche :D

Image

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 20 May 2010, 18:13

sto je svirao sa strasno losim muzicarima (izuzetak je Jens Johansson)
Mislio sam da Derek Sherinian, Mike Terrana, Cozy Powell, Tommy Aldridge i mnogi drugi znaju da sviraju. Izgleda da sam se prevario :mrgreen:

A Malmsteen je cini mi se zanesen i zaboravan poslednjih 20 godina.

RitchieB

Post by RitchieB » 20 May 2010, 18:22

Ih, zaboravio sam na velikog Cozy Powella :D; ali ok, Jens je ipak jedan od najuticajnijih shred klavijaturista, bio je u stanju da prati Yngwia...
He's still big in japan..

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 May 2010, 18:30

A Jens/brat mu/i Hodsworth na albumu Heavy Machinery?

Zna Jens svashta i to jako dobro, a zashto je izabrao da ceo zhivot provede po presmeshnim bendovima, nikada mi nece biti jasno.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 20 May 2010, 18:34

Svi su bili u stanju da ga prate, inace ne bi svirali sa njim.

Zasto bi jedan Sherinian bio losiji od Jensa (mislim, svirao je u nekom tamo Dream Theater-u, ali oni su boranija :mrgreen: )

@cortex
Zaista, sta mu je trebao Tony Mc ;) :mrgreen:
Imas nesto protiv starog Stratovariusa?

Post Reply