Sta je teze?

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Kill surf city

Re: Sta je teze?

Post by Kill surf city » 20 Dec 2010, 21:11

Duane wrote:[youtube]lE0lBbBNR1Q&NR=1[/youtube]
OCviran drumbass. Tako se to radi. :ziveli:

Margos

Post by Margos » 20 Dec 2010, 21:35

Da sam zadnjih 6 godina umesto sviranja gitare "vrteo ploce" ko zna dokle bi dogurao sad :ziveli:
Instrumentalna 1 : 0 elektronska

Bluesko

Post by Bluesko » 20 Dec 2010, 21:37

:1: za Dr Greenthumb

To o cemu pricas nema veze sa mljuskom, koliko god parametara da ima, ti SKIDAS njegovu muziku da bi potrefio njegovu stvar, a da bi napravio nesto svoje, ti mozes da isprdis bilo sta i to je tvoja stvar, Andy The Andy - Messin` with Universe, gde imas svoj aranzman, svoju ideju i to je to, sad, potpuno je nepotrebno da objasnjavas sinosuidalnu duodecimu da bih ja to shvatio, ja to `ocu da slusam ako `ocu da slusam. Edge ima milijardu razlicitih setupova i parametara pedalama i pojacalima, njegov setup ne moz` da skine niko, al` to nije ni bitno, bitno je da skines muziku, MUZIKU, ono, sam kad sedim u sobi i tandrljam, nije mi ni najmanje bitan setup do tancina, bitno je da zvuci onako kako je NAPRAVLJENO, a ne SETUPOVANO.
Bolje je napraviti stvar od 3 akorda da bude cestita, nego da se zamlacuje kolicinom deutovanih centova u osilatoru 1

andrej]

Post by andrej] » 20 Dec 2010, 22:05

Bluesko wrote::1: za Dr Greenthumb

To o cemu pricas nema veze sa mljuskom, koliko god parametara da ima, ti SKIDAS njegovu muziku da bi potrefio njegovu stvar, a da bi napravio nesto svoje, ti mozes da isprdis bilo sta i to je tvoja stvar, Andy The Andy - Messin` with Universe, gde imas svoj aranzman, svoju ideju i to je to, sad, potpuno je nepotrebno da objasnjavas sinosuidalnu duodecimu da bih ja to shvatio, ja to `ocu da slusam ako `ocu da slusam. Edge ima milijardu razlicitih setupova i parametara pedalama i pojacalima, njegov setup ne moz` da skine niko, al` to nije ni bitno, bitno je da skines muziku, MUZIKU, ono, sam kad sedim u sobi i tandrljam, nije mi ni najmanje bitan setup do tancina, bitno je da zvuci onako kako je NAPRAVLJENO, a ne SETUPOVANO.
Bolje je napraviti stvar od 3 akorda da bude cestita, nego da se zamlacuje kolicinom deutovanih centova u osilatoru 1
potpuno se slazem, sa ovim zadnjim posebno. dao sam primer skidanja pesama jer gitaristi vole to da rade. elektronicari to ne rade, cini mi se. i ja volim vise instrumentalnu od elektronske muzike, ali samo malo vise. a da je teze praviti elektroniku - teze je.

aj da kazemo da je neko imao genijalnu zamisao - smislio je kompoziciju za 5 instrumenata.

instrumentalno:
napisao je 5 partitura (kvalitetno), za: trubu, trombon, sax, tubu, bubanj. dao petorici profi muzicara, oni su to odsvirali, sa osecajem koji, kao instrumentalisti, imaju, zvuce super i zivo.

elektronski:
seo za komp (to je jos i najlaksa varijanta, moze i teze da se sequencuje), krece da bira semplove, sredjuje ih, bira presete sintova, preradjuje ih, neke radi od nule, sekvencuje sve, stavlja groove, stavlja efekte, crta automacije za efekte (GOMILA POSLA), u medjuvremenu pusta milion puta ono sto je do sad uradio, tri tacke... nedelju dana mukotrpnog posla. i, na kraju, zvuci super.

to je bila moja kompletna poenta.

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Dec 2010, 22:23

S tim što ja nisam shvatio da je zamisao postavljača teme bila skidanje, nego generalno pravljenje.

MetalFunk

Post by MetalFunk » 20 Dec 2010, 22:35

Da, pravljenje. Od same zamisli, do snimanja i podesavanja svakog moguceg zvuka u imaginarno datom projektu.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 20 Dec 2010, 22:45

Ma na ovo moze da se diskutuje sto godina i dokle bi stigli... Da je nekome teze ovo, nekome ono, sve stvar utrosenog vremena, poznavanja materije i interesovanja... Meni je iskreno pitanje samo po sebi poprilicno glupo, bez uvrede postavljacu teme. Over and out :ziveli:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 20 Dec 2010, 22:49

Rax13 wrote:Ma na ovo moze da se diskutuje sto godina i dokle bi stigli... Da je nekome teze ovo, nekome ono, sve stvar utrosenog vremena, poznavanja materije i interesovanja... Meni je iskreno pitanje samo po sebi poprilicno glupo, bez uvrede postavljacu teme. Over and out :ziveli:
The battle between new and old. Interesuje me ko ce, makar za jednu stepenicu pobediti, ili ce se izjednaciti. I, sta je presudno svemu tome?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Dec 2010, 22:53

:cekic:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 20 Dec 2010, 23:00

Teže je kilo olova.

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Dec 2010, 23:02

NIje, teže je kilo perja.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 Dec 2010, 23:07

ja glasam za olovo... mada perije je veće zapreminski

Driver

Post by Driver » 20 Dec 2010, 23:21

Pb ima vecu gustinu...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 Dec 2010, 23:25

Pa Baš to... to ti je neka univerzalna konstanta

Mrav

Post by Mrav » 21 Dec 2010, 00:42

Sve je podjednako teško ako hoćeš da valja, moje mišljenje. Desnica ruka npr u dobrog gitariste ima po meni bar 300 parametara, i razlog je zašto nečija 3 tona, zvuče mnogo bolje od ta ista 3 tona nekog drugog (uzevši sa predpostavkom da su svi ostali parametri isti, pragovi, efekti, kondenzatori i šta god vam pada napamet). Malo si olako sveo to na 3 parametra, žica, prag i sl. Ne govorim ovde o efektima ili setapu, govorim o umešnosti svirača.

Ja koji nisam majstor u toku svog sviranja kontrolišem poziciju i pritisak leve ruke, ima mnoogo načina da se uradi bending npr. i pritom se prenosi mnogo parametara, da li je legato, stakato pa sigurno nekoliko nivoa u svakoj tehnici leve ruke. Desna ruka sadrži veliki deo dinamike, kontrolišem i ugao tržalice i količinu denfovanja i još nekoliko stvari da bih stvaro neku dinamiku u mnogo nivoa. Istovremeno sam u stanju npr. da gazim wah, što mu dođe još jedan od parametara koje si pomenuo (envelope filter u najprostijem :) ) i to se menja kontinualno prema osećaju, verovatno da kad bi se zapisivala ta kriva, da bi bila solidno komplikovana. Kontrolišem ton i volume na gitari. Položajem i kretanjem kompletnog tela kontrolišem još neke fine aspekte (parametre) zvuka, takođe ovim kontrolišem rakcije pojačala kao što su feedback i druge rezonance.

I sve to radim ISTOVREMENO!

Poslušaj nrp. Andy Timmonsa, pa mi reci u koliko parametara može da se definiše njegovo sviranje?

S druge strane sve sam veći ljubitelj analognih sintisajzera i sličnih naprava (moog-ovi, ludila) i kad budem imao prilike želim da malo proučim i tu oblast.

Zaista mislim da je teško odgovoriti na pitanje - šta je teže? sve zavisi od pristupa, ako vam je dovoljan fruity loops, ne može se reći da radite nešto teže od nekog ko skida hendrixa. Ako znate rif smoke in the water, ne znači da radite nešto teže od Jean MIchelle Jarre-a. Itd.

Ja sam uvek za pristup da se koristi ono što vam odgovara, zato nemam problem sa mešanjem elektronskih instrumenata uz klasične i mešanja klasične instrumentalne sa elektronskom muzikom.

Ako se dopusti da se svi izjasne po svom subjektivnom utisku, dobiće se nepotreban flame. Nekome je Hip-Hop vrhunac umetnosti i "bacanje" dobrih rima u freestyle-u veština veća od Hendrixovih solaža i rifova.

Post Reply