Black Metal

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Ivinci

Re: Black Metal

Post by Ivinci » 15 Sep 2008, 11:39

Orgasmatron wrote:Sad ce dodje jedan spot kultnog black metal benda ;D

//////////////

evo ga :D spremite se :D

ovakve krike sam čuo od jedne životinje, a onda su je okrenuli i bila je mrtva 8)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 15 Sep 2008, 12:44

svirku nekim blekerima opasno priznajem, ali ceo fazon mi je... prelos i prenaivan, cak i za izgubljene osnovce... graktanje svraka, muljava sminka, naivna neo-paganstina bez dublje poente, hristo-mrznja koja se u svom revoltu i naivnoscu prakticno kalemi na ono sto sama pljuje i ponizava... pa i na klonirani satro okultni-paganski-filozofski satro diskurs poznat samo polupismenim ljudima koji misle da otkrivaju tajne univerzuma...

ja sam u fazonu da je carski ako neko iz sprednje slusa black i zajebava se sa tom ikonografijom... tipa, nevezano za black, King Diamond (govorimo o imidžu, izgledu, satro nekoj "filozofiji") je toliko smesan i naivan da mora biti simpatican u svoj svojoj budalastini... znaci dokle se neko iz simpatije posprdava i lozi na blek je super, ne kontam umisljenost ovakvih tripova.... odsustvo muzike radi prividne, lažne tame...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 15 Sep 2008, 13:07

pa ono, kako ja kontam, dosta blekera se jednostavno vodi nekim tr00nessom, sto mi je opet okej, znaci znam gomilu blekera koji, kad krenem da ih zajebavam, kazu (da upakujem u jednu prosirenu recenicu): 'debilni smo - tacno, smesni smo - tacno, ali to je tr00 i to tako treba, da li je glupo tripovati nesto zarad samog tripa, tj tr00nessa - jeste, ali mi to znamo, pa opet to biramo, eto, glupi smo i do jaja nam je, a ti purnjaj patku'. i ja tu nemam da kazem nista osim - fair enough:) i da se povucem. to mu dodje 99% blekera. jednostavno su to prihvatili tako kako je i napravili neki subkulturni cirkus od toga, obrnuli su par krugova na skali nesimpaticnost/simpaticnost i sami znaju koliko je to carski i degenski da im je jednostavno do jaja. i onda je i meni do jaja:)
ima i to neku svoju ulogu nekog bunta, niko od njih ne stoji doslovce iza svojih tekstova, to je samo neki oblik bunta, koji tada i nije bio toliko smesan, sada je prevazidjen, ali ostalo je muzicko nasledje, a blek metal se sporo menja jer svi imaju potrebu da ostanu verni korenima ili sta vec. tako da imamo prizore likova sa kilerima i corpse paintom i dan-danas iako je to sada komicno. a i tada kada se pocinjalo, taj bunt nije bio u tripu hej haj ajmo paliti crkve, nego mladi smo ludi smo, skrecemo paznju i jedemo govna, kao uostalom i bilo koji muzicki zanr koji se zasniva na nekom 'teranju inata'.

onih 1% koji se zapravo stvarno loze na to su ili poremeceni nordijci kojima je dosadno i melanholicni su, a nervno labilni, ili klinci usli u pubertet koji su nedovoljno socijalizovani. ova statistika vazi i za same clanove bendova, naravno.

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 16 Sep 2008, 04:39

Nyarlathotep wrote:svirku nekim blekerima opasno priznajem, ali ceo fazon mi je... prelos i prenaivan, cak i za izgubljene osnovce... graktanje svraka, muljava sminka, naivna neo-paganstina bez dublje poente, hristo-mrznja koja se u svom revoltu i naivnoscu prakticno kalemi na ono sto sama pljuje i ponizava... pa i na klonirani satro okultni-paganski-filozofski satro diskurs poznat samo polupismenim ljudima koji misle da otkrivaju tajne univerzuma...

ja sam u fazonu da je carski ako neko iz sprednje slusa black i zajebava se sa tom ikonografijom... tipa, nevezano za black, King Diamond (govorimo o imidžu, izgledu, satro nekoj "filozofiji") je toliko smesan i naivan da mora biti simpatican u svoj svojoj budalastini... znaci dokle se neko iz simpatije posprdava i lozi na blek je super, ne kontam umisljenost ovakvih tripova.... odsustvo muzike radi prividne, lažne tame...
Ovaj post je dovoljan da svim nadobudnim blekerima zachepi zhvale za sva vremena :D IMASH PIVO OD MENE ZA OVO KRALJU, ovde svi kenjamo kao trudne foke i ti se pojavi niotkuda i objasni u par rechenica sve shto smo hteli da kazemo (barem mi koji se smejemo tim TROO BLACK METALCIMA). Svaka chast josh jednom i zaista, imash pivo

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Sep 2008, 04:52

cek, cek, cek, jel ti zaista mislis da se troo black metalci stvarno loze na te stvari? pa onda si ti car veci od njih:) njima je to neka vrsta gimmicka, pozorista ako cemo tako, jer pazi, da nije tako, onda bi ti troo blekeri koje ja poznajem bili mentalno poremeceni likovi, a oni to nisu.

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 16 Sep 2008, 05:15

da li ti pod troo blekerima podrazumevash bilo kog SRPSKOG BLEKERA?? Alo bre nashi metalci su najsmeshniji na svetu! Hoce chovek da glumi blekera sa opakim corpse paint-om a zove se ZIVORAD, ajde sad uz *****. Nashih TROO blekera nema, to su sve degenerici (chast izuzecima kojih je veoma malo). Ovi svi ostali shto se prze, kad su mog ortaka, dok je svirao sa ESGAROTH-om pitali KAKO TI MOZESH DA SVIRASH BLACK METAL A HRISCANIN SI (to pitanje su mu postavili upravo ti TROO BLEKERI) shta vishe reci, a pri tome su svi do jednog iz nekih prigradskih zapizdina kojih nema ni na mapi a na GPS uredjaju ti pishe SNADJI SE SAM!!!! Daj molim te, ima onih koji to smatraju samo kao atmosfersku muziku i kojima se za te neke ideologije i filozofije jebe ali onako najiskrenije ali takvi su retki, u glavnom dechica iz provincije koja dodju u neki grad moraju da se kurche pred istim tim gradskim ljudima kako su EXTREME i onda nastane sranje kakvo se desilo u martu kad su sa crkve na kalishu skinuli krst, i ja za malo da ***** ni kriv ni duzan da provedem noc u buvari, to mi je josh samo bilo potrebno. TROO je samo teorija, pojam, rechenica, takvi ljudi ne postoje, postoje samo pozeri koji se kurche previshe a nemaju pojma i normalni ljudi koji takve nakurchene degenerike gledaju kao maloumne imbecile kojima mogu da brishu pod i da ih jebu u glavu do mile volje

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Sep 2008, 06:45

upravo tako, troo ne postoji, troo oznacava polu-podsmesljivi skup pravila na koji niko ne gleda ozbiljno osim nekih poremecenih likova koji furaju neke krajnje debilne ideologije koje im servira neki muzicki pravac. tih likova koji zapravo stvarno tripuju ceo taj blek trip gotovo da i nema, tj ima ih u promilima, pa bilo to kod nas, u svedskoj ili gde god. nisu ljudi maloumni ako im se svidja blek metal, jednostavno ga neguju takvog kakav je i upravo to je ono sto taj 'troo' termin oznacava. niko ne misli da ce neko da ode gajbi i kolje device i koze na perunovom oltaru niti nosi corpse paint kad ide na faks, jel tako?
mislim da je ovde problem u tome sto ti ceo taj fazon gledas previse bukvalno, umesto da ga gledas alegoricno, sto i jeste njegova poenta. kad bismo sve tako gledali, onda bi otprilike pank imao nekog smisla kao muzicki pravac i jos par komada. nije tako, svaki zanr ima svoju ulogu, a meni je fascinantno to sto ljudi zamisljaju da blekeri obozavaju paganske bogove u svojoj spavacoj sobi, njima je sve to dobro zezanje i alegorija, kao sto sam i rekao ranije (ali te je mrzelo da citas ocigledno, posto se na to nisi osvrnuo), to je bunt kao sto je i kod panka ili roka, samo sto je uoblicen u to proseravanje. dakle, troo je lik koji voli blek metal, voli bendove koji su zapoceli taj pravac, verovatno je malo uskih shvatanja i buni se ako se blek menja i razvija i to je to. taj zivorad nosi paint mozda kada ide na cert, voleo bih da vidim zivorada koji ide na posao ili u skolu sa sve corpse paintom. onda on nije normalan, a to nema veze sa black metalom, nego sa njegovim mozgom:)

eto, taj tvoj drugar svira blek, a hriscanin je, pa jel vidis da je to sve u stvari neka zajebancija i alegorija? da nije, ovako nesto ne bi bilo moguce, da je sve to tako kao sto izgleda u pesmama i nastupima, nijedan hriscanin ne bi svirao to. i ne samo hriscanin, ne bi ni ateista, niti pripadnik bilo koje od svetskih religija. zato mislim da ti taj troo termin shvatas preozbiljno. nije svako varg vikernes.

sve u svemu, citam ponovo tvoj post i cini mi se da ti uopste ne procitas moj post kad odgovaras:) nemoj se ljutis, ali majke mi, imam takav utisak:)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 16 Sep 2008, 11:06

Orgasmatron wrote:IMASH PIVO OD MENE ZA OVO KRALJU
videcemo se nekom priliom.

slava! :metal3:
:lol: :lol: :D

Bodomovac

Post by Bodomovac » 16 Sep 2008, 15:30

Ma to je sve scenski nastup, određen način bunta, ko što reče Doolio. Mada opet tu postoji problem napaljenih pubertetlija koji to bukvalno shvataju, pa skrnave groblja, crkve, lome krstove itd... al i to je neka životna škola, samo je bitno ne biti uhvaćen. :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Sep 2008, 15:40

pa i na klonirani satro okultni-paganski-filozofski satro diskurs poznat samo polupismenim ljudima koji misle da otkrivaju tajne univerzuma... - ova recenica(nyarlathotep je napisao, neide mi quote.. jbg) me je razvalila... znaci haos koliko dobro zvuci... xD

neam nista protiv neo paganstva i toga, jbg i hriscanstvo je bila sekta i to najcrnja od svih, cak su ubijali ljude jer su hriscani... a eto sad je suprotno.. xD

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 16 Sep 2008, 19:32

nemam ni ja nista protiv bilo cega, samo izlazem racunicu. :lol:
akonto recenica, da ga *****, pos'o mi je da pisem i obmanjujem mase laznim vrednostima i prividnim zivotm. grozno i necasno, ali od necega se mora ziveti. priznajem, kriv sam i grozan, izdao sam sve zivotne nazore, te sada radim kao copywriter u advertajzing agenciji - pisem koncepte, scenarija i tekstove za tv i radio reklame, bilborde, oglase za casopise itd, itd.... :grummel_2:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Sep 2008, 19:34

A, prod'o si se. :mrgreen:
Daj neki uradak, neki link, da vidimo kako jadne srpske duse uvlacis u limbo konzumerizma. :mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 16 Sep 2008, 19:44

upali TV, ili izadji na ulicu. jbg, slabo sta je bilo za net. ionako su to 80% govvvna koja klijent naruci.
sve za Mercedes, skoro sve za Pepsi, a ima i Jelena, dosta za Orbit, JUB, dr Oetker itd.... :roll:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 16 Sep 2008, 19:48

Bodomovac wrote:Ma to je sve scenski nastup, određen način bunta, ko što reče Doolio. Mada opet tu postoji problem napaljenih pubertetlija koji to bukvalno shvataju, pa skrnave groblja, crkve, lome krstove itd... al i to je neka životna škola, samo je bitno ne biti uhvaćen. :mrgreen:
i ne zapaliti pijanog popa u ckvi... :lol:

Kristiko

Post by Kristiko » 19 Feb 2010, 09:48

Mislim, za, protiv, ne preferiram ovako nesto ali svakako je uticalo na nesto sto ja volim da slusam, sta god mislio. Eto, ipak da reknem da sam za, ako je varijanta bendova kao sto su, recimo, Dimmu Borgir dok onu staru, sirovu skolu ne varim nikako.

Post Reply