evo ja cu da objasnim u mom dobra vila maniru:) znaci, ne podnosim CC i bas nista ne mogu da nadjem u njihovoj muzici, medjutim savrseno mi je jasno i sta sviraju i zasto i zasto ljudi to gotive. a jasno mi je zato sto sam zen master, a ne sinisake

))
dakle, poenta njihove muzike je identicna kao i kod panka, blek metala, hacea itd, dakle bunt. ovde je bunt prikazan indirektno, znaci ne kao sto je to u panku ili repu direktno, vec metaforicki kroz 'sablazne' tekstove i muziku. dakle, trese, lupa, udara, a ja pevam o jebanju nozem jer sam mlad i lud i isfrustriran normama ili cime vec. uz to skacem i slemujem vuglom i eto meni oslobadjanja mladalackog bijesa. i mogu da primetim da je u toj svojoj primeni vrlo uspesna. dakle, ono sto je bitno da bi se ovo skapiralo je - adekvatnost. znaci, ti si neprilagodjeni tinejdzer pun sperme i nadrndanosti i niko te ne shvata i ti lepo uzmes da slusas kanibal korps, a 50% tvojih razloga su u cistom buntu koji ne mora da bude inteligentan i preterano smislen, bitno je da ga ima. a sto je besmisleniji, to je i 'skaredniji' po 'ustogljene mame i tate', tako da mu kanibali dodju kao jedan od jacih pretendenata na tvoj 'oruzjem protivu otmicara' fazon. niko nece u tom tripu da uzme i pusti betovena i da pije caj nego ce da ode na te kanibale, da skace i da se odvaljuje od piva, bude deo neke mase koja ga prihvata i zigose (jedna od osnovnih potreba krhkih djecaraca) i da se dere 'uau bre koji carevi ladno su rekli fakd vit a najf brate brate kevo cale jebanje nozem aaaaaa nisam ga razumeo pola teksta al boli me *****, a boli i njega jer je car'.
tako da, shvatam ja da je tebi ovo bezveze, i meni je recimo vrlo bezveze i mislim da bih pre uspeo da slusam, ne znam, mitra mirica nego kanibale, ali ne znam zasto ti je neshvatljivo, pa barem pola zanrova i izvodjaca koristi ovakav recept, neki ubacuju vise 'muzike' naustrb 'bunta' a neki manje i to je to. to je kao da si rekao 'brate, cemu oni tres filmovi sa zombijima i tinejdz komedije, ajmo da gledamo mihalkova i ejzenstajna po ceo dan, ono je uvreda za kinematografiju'. i jeste uvreda za kinematografiju ako ih gledas sa istog aspekta i ocenjujes po istim kriterijumima i to mnogo veca uvreda za kinematografiju nego sto ce kanibali ikad biti za muziku. ali to je po meni ogromna greska, prilaziti stvarima na isti nacin i ograniciti se na jednoobrazno kontanje stvari. mark sagal i vermer su fantasticni umetnici, ali ako bismo pridavali veci znacaj tehnici, sagal bi dobio keca ko vrata i isao na popravni, a ako bismo pridavali veci znacaj nekoj cistoti, prirodnosti, iskrenosti i tako tim stvarima, vermer bi morao da cuti:)