meni je cela ta priča interesantna ne zbog muzike (jer nje de facto ni nema) već zbog posebnog fenomena cirkus-muzičara.Cortex wrote:A dobro jbg Vai je kao jedno veliko dete, mislite da on ne bi umeo sad da svira neshto tipa Scott Henderson-a ili Ford-a? Jok ne bi, nego je prosto ekscentrichna lichnost i voli rock n roll, to ga nikada nije napustilo - samo dobra zabava, glasne gitare, artificial harmonici i dive bombe, comedy momenti izmedju pesama i tako to... Mozhda je to neki vidi ostajanja mladim ceo zhivot ko bi ga znao...U svakom sluchaju ko je bio na koncertu video je da Vai to radi sa podjednakom strascu kao i pre 20 godina i to je neshto shto je po meni vredno poshtovanja. Isto kao Slayer. Sine, ti kad odesh danas na njihov koncert ti nemash utisak da gledash dekice vec razjarene priplodne bikove koji se bore za dominaciju stejdzhom.
Jasno je da je vai savršen tehničar, ali je jasno i to da takvih danas ima i previše, i da svako ko se posveti muzici 24/365 postiže taj nivo.
Ono što nije jasno je, kako to da ti vrsni tehničari nikako da naprave neki hit?
Neku muziku vrednu slušanja.
Da li su i oni toga svesni pa celu priču potpomažu sijalicama i laserima, ne znam - tek, za mene kao predstavnika starije generacije, muzičar stvara muziku, hitove koji tresu ceo svet.
Sve ispod toga nije dovoljno dobro i ne izlazi van okvira zanata.
U tom muzičkom smislu vai je zanatlija-pozer i ništa više od toga..na žalost