Dakle ove godine se ponovo odrzava Mediana fest u Nisu, u parku Svetog Save... I veceras su svirali Orchestra di Ritmi Moderni Arturo piazza. Kao sto vidite iz naziva, oni su italijani. Sviraju uglavnom italijansku tradicionalnu muziku, kancone... Naravno imaju i dosta autorskih pesama ali su sve u tom fazonu. Ja bi ih nazvao italijanskim dzezom. Dosao sam veceras jer mi je drug rekao da ce biti rock svirka, a mislio je na njih. Kad sam dosao bio sam u fazonu, ono, nisu rock, ali vredi poslusati. I vredelo je. Svirka je bila super. Inace, na bini su bili dvojica gitarista, basista, bubnjar, pevac, trubac i trobmonista, a trebalo je da dodju jos violinista i violoncelista kolko sam ja razumeo. Znaci usvirani su maksimalno, muzika je bila vesela, svi su skakali, igrali, pa cak i (ocajno) pevali... Pored blamaza pevaca (uzeo covek kiselu vodu, otvorio je i ona mu se prosipala po odelu, vikao everybody a mi cutali jer nismo znali da beknemo italijanski, i zveknuo njuskom u mikrofon) nista drugo nije bilo lose. Najaci sporedni utisci:
1. Baka u prvom redu koja je igrala, tapsala, poskakivala
2. Klinja od cetri godine sa gitarom koji je izasao na binu
3. Klinka od sedam - osam godina u prvom redu koja mase kosom, i skace kao luda, ko da smo na trash metal koncertu (pokazivala je i standardni gest rukom na pomenutim koncertima)
Sve u svemu meni je bilo super. Mnogo mi je zao sto nisam poneo aparat da slikam njih, klince i baku.
Ako je jos neko bio neka podeli utiske sa nama.
Pozz
Ivestaj sa Mediana festa...
Re: Ivestaj sa Mediana festa...
ovo pod 1. me samo podseca na dogadjaj koji ce se desi od 20-24 augusta...
Hvala ti naravno na trudu da napises "review" dogadjaja, ali ovo mi je upalo u oci, nadam se da neces zameriti na ispravciLazaRocker wrote:ko da smo na -->trash<-- metal koncertu

Vecina ljudi pise ovo tako, ali nepravilno je, trash je smece, a tHrash je vrsta muzike

Pozdrav!
- LazaRocker
Ovo nisam znao. Ja sam mislio kao trash metal, pa kao ono otpadni metal i takve zajebancije...
- sirac-šunka
- vragolan
A ko jos svira? Ima li negde neki program?
- LazaRocker
Ma nemam pojma ja sam bio samo dve veceri tu. Mi smo trebali da sviramo i ove godine ali izgleda da zena koja nas je zvala prosle godine(volimo da je zovemo ,,menadzerka") nije upala u organizaciju.
предухитри ме.friedman wrote:Hvala ti naravno na trudu da napises "review" dogadjaja, ali ovo mi je upalo u oci, nadam se da neces zameriti na ispravciLazaRocker wrote:ko da smo na -->trash<-- metal koncertu
Vecina ljudi pise ovo tako, ali nepravilno je, trash je smece, a tHrash je vrsta muzike
Pozdrav!