Bullet for my Valentine (hejteri zaobidjite ovo!)

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Randy

Re: Bullet for my Valentine (hejteri zaobidjite ovo!)

Post by Randy » 30 Sep 2012, 22:18

Ljudi moji corpse paint treba da odigra ulogu da izvođači izgledaju kao leševi kolko ja znam(što i sam naziv kaže,koji sam kepten obius).I to neki bendovi dosta lepo urade.
Image
Image
Zato je nama čudno ovo
Image
Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Sep 2012, 23:10

Jonny Hendrix wrote:Ja samo hteo slikovito da objasnim o tome kako ne treba generalizovati ceo jedan žanr zbog jednog ili dva manje kvalitetna benda.Ali jbg nismo svi tr00 neko od nas je i fabrička greška.
nadam se da kapiras da sam se zahebavao, ja sam ukapirao sta si hteo da kazes :)

Inace, ne kapiram bas cemu TOLIKI trooperov otpor prema tim novim metalnim proizvodima. :D Ok, njemu/nama se ne dopada metalcore iz ovih ili onih razloga (mada upravo preslusavam malo parkway drive, i za sada je i vise nego ok, standardno mi je za ovaj pravac da mi gitare nisu preterano zanimljive, a vokal iritantan, ali ovde se to oseca u manjoj meri...), ali kompletna prica me po malo podseca na "parents against kiss", "knights in satan service", "anti christ - death to christ" i slicne gluposti koje su ljudi pricali o prvim (hard) rokerima. Ok, kapiram otpor prema novim stvarima, ali nekad ode predaleko (ne kazem da je trooper otisao bas predaleko, ali mi se cini da je na dobrom putu, no offence man :D :ziveli: )

Ja vise postujem one koji rade neki moderan metal koji se meni i ne dopada toliko nego neke koji danas kopiraju bendove 80ih. Neka su ovi drugi mozda i kvalitetniji... A onda potpuno puknem od smeha kad citam hvalospeve tim plagijatorima koji se ponasaju kao da je 1983. (bilo da su glameri, hipici (iako ne pripadaju ovom periodu :mrgreen: ), thrasheri... u pitanju) i one fore, danas se retko pravi ovakva muzika... :povrac: Jos kad vidim nekoga u koznim pantalonama, koznoj jakni, natapirane kose i kao jagoda na vrhu, kaubojke, a ima ih po gradu (ne racunajuci onog lika, majora) :lol: :lol: Ono, kontam da je vec dovoljno toga uradjeno 80ih za glam i thrash, i jos jedan klon whitesnake-a, bon jovi-a nema danas nista novo da ponudi, pogotovo ne verujem da ce isprobati da naprave neki revolucionarno novi pristup, dok u ovom drugom slucaju...

I jos jedna stvar, kad sam vec malo pre pomenuo oblacenje, iako neki core bendovi izgledaju gej, zar stvarno neko moze da misli da ovi zaglavljeni u 80im izgledaju normalnije? :lol:

Moja poenta, sve je to cool, pusti decu da se igraju :mrgreen: savrseno je glupo porediti koji je pravac ili period bolji. Sve je isti qratz, drugi je samo poklopac :D

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Sep 2012, 23:21

Ma mislim, ne hejtujem ja njih toliko koliko deluje. Al ono, generalno pravac mi nema nista...posebno. Nikakav ekstrem. Jebiga, ako se trazi ta gruvi muzika a opet do jaja rifovi, imas Machine Head, Panteru, Disturbed itd... Eto npr Disturbed ili Godsmack su...'konstrukcijski' slicni metalkor stilu, ima tu slicnih rifova, i ima onog klin pevanja i rezanja i sve to, al opet zvuce mnogo...ubedljivije.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Sep 2012, 23:28

ma ok, i meni se disturbed vise svidja od parkway drive i kse, i dr, ali mi se bas cinilo da si se zainatio da objasnis kako metalcore nije tr00... :mrgreen: :lol:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Sep 2012, 23:33

Pa kad nije :lol: :mrgreen:
Nista nije tr00 sem Manowara :metal:

:ziveli: :mrgreen:

Void
kulen zmija

Post by Void » 01 Oct 2012, 03:49

Мановор фризерај фор лајф <3

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Oct 2012, 07:58

KOZNE GACE!!!!! :metal:

Dushan S

Post by Dushan S » 01 Oct 2012, 15:19

Nevezano za BFMV, ali izgleda ipak on topic: Redovno po metal sajtovima nalećem na brdo tih nekih komentara kako je ne znam koji bend fake i nije metal. Počinjem imati utisak da je Tr00 danas new fake. Taj neki metal community je počeo stvarati atmosferu u kojoj vidim da muzika sama počinje biti u drugom planu. Kao što je pop muzika i glavni mediji počela da fura površnost, tako i metalci furaju površnost i o nečemu se sudi na osnovu toga da li je kul, da li pevač izgleda muževno i da li je tu dovoljna količina bas bubnjeva. Jbt, po merilima koja se danas furaju u tim forumskim raspravama niti jedan klasični metal band ne bi kod takvih pametnjakovića prošao kao tr00. Metal treba da ima dozu agresivnosti i dž dž gitare i to je to. Da li pevač ima puder ili ne, da li je bend komercijalno uspešan, i koliko bas bubnjeva i growl-ova imaju u minuti nije nešto što je merilo za "metaličnost" i kvalitet bilo čega. Sa druge strane počinjem kapirati da neki bendovi sad imaju "tr00" pozu to jest, svesno se pokušavaju predstaviti zajebano, muževno, iskreno i šta sve ne, što je meni zapravo 100x više gay i fake nego 4 glam metal benda koji su potrošili sadržaj dve parfimerije za fotkanje.

PainKiller93

Post by PainKiller93 » 01 Oct 2012, 18:41

Vecina klinaca danas pocinje sa nekim komercijalnim, nu metal, metalcore i sl. bendovima, pogotovu u inostranstvu. Kod nas se jos i drze nekih osamdesetih, al zavisi kako ko. **** ga, u tim godinama je i bitno da bude agresivno, svi misle da je u tome poenta, iako nije bas sve u tome. Mogu da se kladim da bi polovina njih rekla za prvi album Maidena da je sranje i da nije metal (po njihovom, modernom shvatanju metala, cak vise vuce na hard rok/mozda pank), ali ne znam koliko su oni sami krivi za to. Jednostavno imam utisak da slusaju ono sto im se servira i da to smatraju najboljim, a da je sve van tog opsega lose. Ali uopste, ako nema duplu, ako nema growl, ako nema dovoljno krljacku i masnu distorziju, ne mora da znaci da je sranje, jednostavno je drugacije. Sad, prica o tome ko je tru a ko je pozer... Pre bih rekao da su cak i klinci koji slusaju moderan metal zato sto zele da ga slusaju, tru za razliku od nekog ko ga slusa radi fore/drustva i sl. Uostalom, "moderna" muzika jeste za moj ukus da kazem "losija" od necega iz 70-tih, 80-tih i 90-tih ali nikako ne bih mogao da kazem da je sranje. Jednostavno mi se ne dopada i to je to. Ne vidim cemu toliki hejt... :grummel_2:

L4t3r4lu5

Post by L4t3r4lu5 » 01 Oct 2012, 20:19

PainKiller93 wrote:Jednostavno imam utisak da slusaju ono sto im se servira i da to smatraju najboljim, a da je sve van tog opsega lose.
Ovde si ga ubo'! :1: Mada uzmi u obzir da su to likovi koji znaju za Slipnot, Bulet, Fajv Finger, Metaliku i Disturbd. Takvi slušaju pesme na jutjubu i ono što im neki drug koji eventualno još zna i za Sabaton pusti u kafani, i to je to. Odbacuju grupe kojima nisu ni pružili šansu, dakle predrasude. Da ne ispadne da sam neki hipster, ili da uzdižem sebe, ja sam od 6. do kraja osnovne furao samo Mejden i to samo Mejden sa Dikinsonom, a Pola i Blejza pljuvao samo tako. Ali daj, lično poznajem 5-6 tipova koji su takvi, i to već više godina, i koji su kad sam im rekao da se pržim na Mašrumhed izglasili kako su sranje/Slipnot vanabi. Ovaj baja koji verujem da nije takav, je samo izložio svoje pozitivno [[subjektivno!]] mišljenje o bendu, koji je eto noviji, i to ovde kao da niko ne poštuje. (iz nekog razloga)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 01 Oct 2012, 20:32

shvatiće kad odrastu. i kad odrastemo, i kad odrastete. :)

Jonny Hendrix

Post by Jonny Hendrix » 01 Oct 2012, 20:37

Ma samo nek se sluša slejer :D zezam se evo upravo malo puštam neku trešericu da se onako izujem iz gaća :D MEJHEM, EGZODUS, SLEJA .... iskreno ja mogu sve da slušam i da svemu nađem manu.Takav sam. Ali ne volim da pljujem jer je to malo poremećeno imaš like/dislike. Slažem se sa kolegom koji god bio što kaže danas je muzika sve što se servira na emtiviju i jutjubu.Nekada se svakodnevno posećivala prodavnica, kupovale ploče pa vrtiš 10-12 pesama po ceo dan :D A sad ja uzmem kup ovaj znate već kako diskografiju :mrgreen: i krenem da rešetam po random principu.Dosta toga ispreskačem, i ako nema neke pesme koja me je od 00:01 sec ono oduševila ja taj bend ni ne pustim :D Što rekoste predrasude predrasude predrasude, nije cela priča oko svega toga loša(core, thrash jebeš ga) METAL JE METAL !!! Aj sad svi u pub i da pevamo rocky road to dublin uz neko pivo izvangranične proizvodnje :DDD

Void
kulen zmija

Post by Void » 01 Oct 2012, 20:39

Dushan S wrote:Nevezano za BFMV, ali izgleda ipak on topic: Redovno po metal sajtovima nalećem na brdo tih nekih komentara kako je ne znam koji bend fake i nije metal. Počinjem imati utisak da je Tr00 danas new fake. Taj neki metal community je počeo stvarati atmosferu u kojoj vidim da muzika sama počinje biti u drugom planu. Kao što je pop muzika i glavni mediji počela da fura površnost, tako i metalci furaju površnost i o nečemu se sudi na osnovu toga da li je kul, da li pevač izgleda muževno i da li je tu dovoljna količina bas bubnjeva. Jbt, po merilima koja se danas furaju u tim forumskim raspravama niti jedan klasični metal band ne bi kod takvih pametnjakovića prošao kao tr00. Metal treba da ima dozu agresivnosti i dž dž gitare i to je to. Da li pevač ima puder ili ne, da li je bend komercijalno uspešan, i koliko bas bubnjeva i growl-ova imaju u minuti nije nešto što je merilo za "metaličnost" i kvalitet bilo čega. Sa druge strane počinjem kapirati da neki bendovi sad imaju "tr00" pozu to jest, svesno se pokušavaju predstaviti zajebano, muževno, iskreno i šta sve ne, što je meni zapravo 100x više gay i fake nego 4 glam metal benda koji su potrošili sadržaj dve parfimerije za fotkanje.
Еее Дуле, Дуле..
:1: :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 01 Oct 2012, 20:57

Void wrote:
Dushan S wrote:Nevezano za BFMV, ali izgleda ipak on topic: Redovno po metal sajtovima nalećem na brdo tih nekih komentara kako je ne znam koji bend fake i nije metal. Počinjem imati utisak da je Tr00 danas new fake. Taj neki metal community je počeo stvarati atmosferu u kojoj vidim da muzika sama počinje biti u drugom planu. Kao što je pop muzika i glavni mediji počela da fura površnost, tako i metalci furaju površnost i o nečemu se sudi na osnovu toga da li je kul, da li pevač izgleda muževno i da li je tu dovoljna količina bas bubnjeva. Jbt, po merilima koja se danas furaju u tim forumskim raspravama niti jedan klasični metal band ne bi kod takvih pametnjakovića prošao kao tr00. Metal treba da ima dozu agresivnosti i dž dž gitare i to je to. Da li pevač ima puder ili ne, da li je bend komercijalno uspešan, i koliko bas bubnjeva i growl-ova imaju u minuti nije nešto što je merilo za "metaličnost" i kvalitet bilo čega. Sa druge strane počinjem kapirati da neki bendovi sad imaju "tr00" pozu to jest, svesno se pokušavaju predstaviti zajebano, muževno, iskreno i šta sve ne, što je meni zapravo 100x više gay i fake nego 4 glam metal benda koji su potrošili sadržaj dve parfimerije za fotkanje.
Еее Дуле, Дуле..
:1: :ziveli:
:grummel_2: kao da nikad niste uleteli u sutku uz Angel of Death....

:mrgreen: :ziveli:

Void
kulen zmija

Post by Void » 01 Oct 2012, 21:27

Екшли....ја и нисам :hide:

Post Reply