kako sam ranije mnooogo slusao Blue Oyster Cult (a i sad slusam), naisao sam na informaciju da su oni prvi uveli termin Heavy Metal kako bi opisali svoju muziku. kucajte na guglu ime benda i videcete u slikama njihov prepoznatljiv logo, to je starogrcki simbol za olovo, samo sa obrnutom kukom, koje je tada vazilo za najtezi metal. naravno da sa naseg aspekta tu nema ni h od heavy, ali mora se imati u vidu da su oni imali turneje sa Black Sabbath-om (Black & Blue turneja) i da su tada bili prilicno teski.dweezil wrote:takodje u jednoj od stvari iz tog vremena se mozda prvi put i pominje izraz "heavy metal", a to je u pesmi " Born to be wild" od Steppenwolf
"... I like smoke and lightning, heavy metal thunder..."
btw ne mislim ni ja da je Hendrix heavy metal, nego sam samo napisao odakle josh datira taj izraz.
Istorija Metala
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
- Dete epruvete
- MF veteran
Re: Istorija Metala
- XeonBlader
E jebo matere koji offtopici...
- XeonBlader
Ajd dejankuki javi se. Ti uvek bacish pametan odgovor...
khm, khm. dakle.....
Dragi ljudi... istorija heavy metala pocinje kada je sagradjena prva primitivna "visoka pec" ... dakle jos u bronzanom dobu.. a kasnije se preslo na teze metale i legure, pa je tako nastao i celik, koji je prvi pravi preTstavnik "teskih metala" a kasnije dolaze i obogaceni metali... pa plemeniti metali...i na kraju evo nas u dobu kompozitnih materijala, ugljenicnih vlaka, kevlara.. i t d i t b...
Salim se... to je tako siroka oblast i neka nejasna granica da necu da se uplicem "k'o pile u kucine" eno na prvoj stranici wikipedia link koja prilicno fino objasnjava neke stvari...
Dragi ljudi... istorija heavy metala pocinje kada je sagradjena prva primitivna "visoka pec" ... dakle jos u bronzanom dobu.. a kasnije se preslo na teze metale i legure, pa je tako nastao i celik, koji je prvi pravi preTstavnik "teskih metala" a kasnije dolaze i obogaceni metali... pa plemeniti metali...i na kraju evo nas u dobu kompozitnih materijala, ugljenicnih vlaka, kevlara.. i t d i t b...
Salim se... to je tako siroka oblast i neka nejasna granica da necu da se uplicem "k'o pile u kucine" eno na prvoj stranici wikipedia link koja prilicno fino objasnjava neke stvari...
- XeonBlader
Ok, reshenje sam nashao u 2 dokumentarca:
- Metal: A Headbanger's Journey
- Global Metal
- Global Metal
sto ne pogledas jim jarmuscha soul of a man... pa to je early metalXeonBlader wrote:Ok, reshenje sam nashao u 2 dokumentarca:
- Global Metal

Ma sve je to skupa na kraju ROCK
.

Ma sve je to skupa na kraju BLUES
.

Ma sve je to skupa na kraju JAZZ
.

- mislim_stvarno
Ma na kraju mu dodje na udaranje mamutovom koskom po shupljem stablu 

Ma sve je to skupa na kraju simultano pucanje biceva jednocelijskih prokariota u primordijalnoj supi 

- mislim_stvarno
E sad si me smorio

- Orgasmatron
Moj radijator lepo peva. Nisam pojelo jednu jabuku ali moj deda ima perorez. Pileci prijatelj paprikashu mojcccira wrote:Ma sve je to skupa na kraju simultano pucanje biceva jednocelijskih prokariota u primordijalnoj supi

dosli su kod mene kuci da traze nemcki font radi razmene fudbalskih reklama u poluvremenu rts-a...Orgasmatron wrote:Moj radijator lepo peva. Nisam pojelo jednu jabuku ali moj deda ima perorez. Pileci prijatelj paprikashu mojcccira wrote:Ma sve je to skupa na kraju simultano pucanje biceva jednocelijskih prokariota u primordijalnoj supi
aj tinks rezultat iz real