Sta je metal?

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 05 Sep 2006, 00:51

Vidim ja da ovde ima pravih kritičara... well... i toga treba (ponekad)...

XtrmntR

Post by XtrmntR » 05 Sep 2006, 11:25

:lol: :lol: shta cesh? :lol: :lol:

FMCarina

Post by FMCarina » 09 Sep 2006, 22:49

Darthe nemoj lupati glavu oko toga :D .
Da si bar pitao koja je razlika izmedju trasha i blacka pa ajde,ali metal i rok su suvise siroki pojmovi da bi se mogli klasifikovati.To je potrebno,ali samo kao pomocna mera,jer su i postovi na ovoj temi potvrdili da razliciti ljudi razlicito nazivaju iste stvari,tako da insistiranje na zanrovima nema smisla.Cak naziv zavisi i od vremena...Mozda ce sve ovo jednog dana biti pop muzika,kuda ide svet...Zavisi i od stava bendova,oblacenja,ipak svi oni kopiraju jedni druge...
PEACE

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 10 Sep 2006, 01:57

Ooooo, ko je to odlucio da se pomuci da uzme tastaturu u ruke :D Znas ti mene, ja ne bih bio ja kad ne bih pokretao ovakve teme :)

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 30 Sep 2006, 12:23

1. Kategorizacija je dobra iz par razloga :
-Ako ti neko opisuje neki bend, moze da kaze "e Disgorge je nesto nalik Alienation Mentala-a, doduse nemo toliko grind primesa, i malo je mirnije, ali je slican growl", ili niz ovakvih situacija moze da se desi....
-Ako hocemo da izjasnimo kakav zanr slusamo, zelimo da kupimo negde, svira nas bend,itd itd.
2.Slipknot i Korn se ubrajaju u metal muziku...nije to nista drugo nego metal...
3.NU metalu nista ne fali! To sto se tebi ne svidja, ne znaci da je lose...malo poslusaj neke bolje bendove pa ces videti (Illdisposed, ceo Slipknot, ali mozes i malo screamo muzike da pohvatas jako je slicno, Sikht i slicno)...
4.Dobar dan :) nov sam i eto me vec se prosipam...slusam metal (death, brutal-death, tech-brutal-death) vec puno puno....ali to me ne srpecava da volim i Tool i Cynic i Portal ;) ali sve je to metal ;)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Sep 2006, 15:07

Zoli, to stoji, ne ljuti se. Ja bih ipak predlozio jedan nacin razmisljanja koji bi trebalo da bude moderniji, vise u skladu sa onim kako Jevropa sada razmislja. A oni slede reci jednog modernog filozofa, Zaka Deride (Jacques Derrida) koji je rekao "Teorija zanrova danas moze samo da navede na smeh."

Upravo je zato sto tako razmisljaju moguce da se samo prica o bendu kakav je, recimo, Radiohead bez da se svrstava u zanrove. U Berlinu sam ziveo, tamo niko nije mislio o Nirvani kao o Grungeu, o Slayeru kao o metalu... Dobar bend, svidja mi se, ili - ne svidjaju mi se. Niko mi nije davao izjave "Ja slusam metal, a ti?"

Tu usput ima jedna kreativna fora, ako se tvoj bend ne definise zanrovski, znaci da se vise definise kao umetnost. Free svirka, istrazivanje, pomeranje granica. U jednom ti se trenutku zasvira jazz. Cool, t znaci da ce te slusati dve publike, i oni skloniji mekom i oni skloniji tvrdjem zvuku.

Ja to samo predlazem jer mislim da je blize "pravoj stvari". Ne kao pravilo, ne kao nepobitnu istinu. .

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 30 Sep 2006, 17:02

Ma opušteno RocketRofl... Ne ljuti se Zoli... Ne može taj da se naljuti a sve i da može, sad ima preča posla nego da se ljuti :lol:

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 30 Sep 2006, 23:31

Rofl-e (ako mogu tako da te zovem lol), upravu si, ali ja sam naveo zasto navodjenje zanrova moze da bude korisno...ne treba bacati nesto korisno...lakse je orijentisati se sa zanrovima, nego sa nazivima bendova za koje nisi cuo zar ne?
/rasprava x)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 30 Sep 2006, 23:49

Da :)

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 30 Sep 2006, 23:59

Brz odgovor x) zato postoji to dugme....

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 30 Sep 2006, 23:59

Just for teh record... Iako mi je bandmate, ne slažem se sa Zolijem... No, o tome sam već pisao tako da se neću ponavljati.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 01 Oct 2006, 01:55

Fox IV wrote:Ma opušteno RocketRofl...
HAHAAHAHAHAH :mlaof: :rlol: :lol1:
Nije prozivanje, mnogo jako zvuci Rocket Rofl :) .
A da mi poruka ne bude bas totalni offtopic : Nije vazno kako se zove , vazno je da cepa :shred: .

WildChild

Post by WildChild » 03 Oct 2006, 19:42

E Fox-e ti si kao protiv kategorizacije...
Evo mene interesuje...

1) Kakvu konkretno imaš korist od kategorizacije?
2) Ako se deklarišeš kao neko ko sluša heavy metal da li to znači da ne želiš da čuješ ništa drugo što ne spada u tu kategoriju?
3) Ako neki bend svira recimo pet različitih "kategorija" i to čan ni u različitim pesmama nego sve u jednoj pesmi kako kategorišeš taj bend?
2. pitanje ne komentarisem jer je gluuuupoooo, a na 1. i 3. opet odgovaram sa Fox-ovim citatom iz potraznje muzicara:
Na posletku, da još kažem i šta će se svirati... U pitanju je gothic/symphonic/doom
Jos si protiv kategorizacije... :)

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 04 Oct 2006, 00:07

Jesam protiv kategorizacije a ono što sam nave oda će se svirati (tj. već se svira) je samo približno onome što se radi pošto je to nemoguće svrstati u bilo koju kategoriju. Upravo zbog toga sam i rekao da sam protiv kategorizacije.

E sad mene zanima zašto ti je 2. pitanje glupo? Zato što je logično?

WildChild

Post by WildChild » 05 Oct 2006, 17:34

Ako kazes slusam heavy metal to ne znaci ne slusam sve ostalo... Ako kazes volim pivo ne znaci da ne pijes vodu, zar ne?

Post Reply