Sta je metal?
Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper
Darthe nemoj lupati glavu oko toga
.
Da si bar pitao koja je razlika izmedju trasha i blacka pa ajde,ali metal i rok su suvise siroki pojmovi da bi se mogli klasifikovati.To je potrebno,ali samo kao pomocna mera,jer su i postovi na ovoj temi potvrdili da razliciti ljudi razlicito nazivaju iste stvari,tako da insistiranje na zanrovima nema smisla.Cak naziv zavisi i od vremena...Mozda ce sve ovo jednog dana biti pop muzika,kuda ide svet...Zavisi i od stava bendova,oblacenja,ipak svi oni kopiraju jedni druge...
PEACE

Da si bar pitao koja je razlika izmedju trasha i blacka pa ajde,ali metal i rok su suvise siroki pojmovi da bi se mogli klasifikovati.To je potrebno,ali samo kao pomocna mera,jer su i postovi na ovoj temi potvrdili da razliciti ljudi razlicito nazivaju iste stvari,tako da insistiranje na zanrovima nema smisla.Cak naziv zavisi i od vremena...Mozda ce sve ovo jednog dana biti pop muzika,kuda ide svet...Zavisi i od stava bendova,oblacenja,ipak svi oni kopiraju jedni druge...
PEACE
- zolideathmetal
- Urednik
1. Kategorizacija je dobra iz par razloga :
-Ako ti neko opisuje neki bend, moze da kaze "e Disgorge je nesto nalik Alienation Mentala-a, doduse nemo toliko grind primesa, i malo je mirnije, ali je slican growl", ili niz ovakvih situacija moze da se desi....
-Ako hocemo da izjasnimo kakav zanr slusamo, zelimo da kupimo negde, svira nas bend,itd itd.
2.Slipknot i Korn se ubrajaju u metal muziku...nije to nista drugo nego metal...
3.NU metalu nista ne fali! To sto se tebi ne svidja, ne znaci da je lose...malo poslusaj neke bolje bendove pa ces videti (Illdisposed, ceo Slipknot, ali mozes i malo screamo muzike da pohvatas jako je slicno, Sikht i slicno)...
4.Dobar dan
nov sam i eto me vec se prosipam...slusam metal (death, brutal-death, tech-brutal-death) vec puno puno....ali to me ne srpecava da volim i Tool i Cynic i Portal
ali sve je to metal 
-Ako ti neko opisuje neki bend, moze da kaze "e Disgorge je nesto nalik Alienation Mentala-a, doduse nemo toliko grind primesa, i malo je mirnije, ali je slican growl", ili niz ovakvih situacija moze da se desi....
-Ako hocemo da izjasnimo kakav zanr slusamo, zelimo da kupimo negde, svira nas bend,itd itd.
2.Slipknot i Korn se ubrajaju u metal muziku...nije to nista drugo nego metal...
3.NU metalu nista ne fali! To sto se tebi ne svidja, ne znaci da je lose...malo poslusaj neke bolje bendove pa ces videti (Illdisposed, ceo Slipknot, ali mozes i malo screamo muzike da pohvatas jako je slicno, Sikht i slicno)...
4.Dobar dan

- Rocket Roll
Zoli, to stoji, ne ljuti se. Ja bih ipak predlozio jedan nacin razmisljanja koji bi trebalo da bude moderniji, vise u skladu sa onim kako Jevropa sada razmislja. A oni slede reci jednog modernog filozofa, Zaka Deride (Jacques Derrida) koji je rekao "Teorija zanrova danas moze samo da navede na smeh."
Upravo je zato sto tako razmisljaju moguce da se samo prica o bendu kakav je, recimo, Radiohead bez da se svrstava u zanrove. U Berlinu sam ziveo, tamo niko nije mislio o Nirvani kao o Grungeu, o Slayeru kao o metalu... Dobar bend, svidja mi se, ili - ne svidjaju mi se. Niko mi nije davao izjave "Ja slusam metal, a ti?"
Tu usput ima jedna kreativna fora, ako se tvoj bend ne definise zanrovski, znaci da se vise definise kao umetnost. Free svirka, istrazivanje, pomeranje granica. U jednom ti se trenutku zasvira jazz. Cool, t znaci da ce te slusati dve publike, i oni skloniji mekom i oni skloniji tvrdjem zvuku.
Ja to samo predlazem jer mislim da je blize "pravoj stvari". Ne kao pravilo, ne kao nepobitnu istinu. .
Upravo je zato sto tako razmisljaju moguce da se samo prica o bendu kakav je, recimo, Radiohead bez da se svrstava u zanrove. U Berlinu sam ziveo, tamo niko nije mislio o Nirvani kao o Grungeu, o Slayeru kao o metalu... Dobar bend, svidja mi se, ili - ne svidjaju mi se. Niko mi nije davao izjave "Ja slusam metal, a ti?"
Tu usput ima jedna kreativna fora, ako se tvoj bend ne definise zanrovski, znaci da se vise definise kao umetnost. Free svirka, istrazivanje, pomeranje granica. U jednom ti se trenutku zasvira jazz. Cool, t znaci da ce te slusati dve publike, i oni skloniji mekom i oni skloniji tvrdjem zvuku.
Ja to samo predlazem jer mislim da je blize "pravoj stvari". Ne kao pravilo, ne kao nepobitnu istinu. .
- zolideathmetal
- Urednik
- Rocket Roll
- zolideathmetal
- Urednik
- KnightOfDoom
- Site Admin
E Fox-e ti si kao protiv kategorizacije...

2. pitanje ne komentarisem jer je gluuuupoooo, a na 1. i 3. opet odgovaram sa Fox-ovim citatom iz potraznje muzicara:Evo mene interesuje...
1) Kakvu konkretno imaš korist od kategorizacije?
2) Ako se deklarišeš kao neko ko sluša heavy metal da li to znači da ne želiš da čuješ ništa drugo što ne spada u tu kategoriju?
3) Ako neki bend svira recimo pet različitih "kategorija" i to čan ni u različitim pesmama nego sve u jednoj pesmi kako kategorišeš taj bend?
Jos si protiv kategorizacije...Na posletku, da još kažem i šta će se svirati... U pitanju je gothic/symphonic/doom

Jesam protiv kategorizacije a ono što sam nave oda će se svirati (tj. već se svira) je samo približno onome što se radi pošto je to nemoguće svrstati u bilo koju kategoriju. Upravo zbog toga sam i rekao da sam protiv kategorizacije.
E sad mene zanima zašto ti je 2. pitanje glupo? Zato što je logično?
E sad mene zanima zašto ti je 2. pitanje glupo? Zato što je logično?