Metalcore

Moderators: dejankuki, Critical, zolideathmetal, Trooper

Post Reply
Jonny Hendrix

Metalcore

Post by Jonny Hendrix » 30 Jul 2012, 22:37

Baš sam gledao po forumu nema ove teme, interesuje me sluša li se metalcore, ima li ga kod nas na sceni(neki tamo levi metalcore bend iz gornje ***** materine- ako znate šaljite link da čujem) i sta zamerate/sviđa vam se kod ovog žanra.Evo ja: xP
1) Veliki sam Ventilator(Fan) Downtuned štimova tzv. Dropova što se odlično uklapa u ovaj žanr
2) Obožavam screaming kao tehniku pevanja.
-znam da će neko reći "pa to imaš i u ostalim žanrovima bla bla" ali po mom mišljenju u metalcore-u je nekako najizraženije, sa posebnim ritmom koji je pak specifičan i PUUUUNO DUPLE BASS PEDALE
3) i što mi se opet svidja naleti i po koja(a ima ih poviše) clean vokalna deonica da malo "odmori uši :D"
4) Imaju i nekih dobrih balada tipa: "Dečko ubije devojku,zakolje je baci u bunar i onda se digne u vazduh - swatkoooo :hide: " a ne kao nickelback- lulaby - "Nesreća na porodjaju", sl. spot biće"ujela me anakonda za dupe dok sam kenjao i ja sam umr'o i sad u raju sa Isusom uporedjujem ko ima bolju bradu"
5) Bassisti i bubnjari,eventualno i pevači-vrištavci PM me ako neko oće svira metalcore autorski (ovo je offtopic ali molim moderatore/admine/kakosegodzvali da ne zamere)
6) Od MC bendova šta znam slušam tu i tamo Killswitch Engage, Metak za moju Valentinu xP, As i lay dying, Atreyu, Parkway drive.... msm pročitao sam negde da su to sve metalcore - zvakaćaguma lepljiva traka izolirka selotejp i štatijaznam bendovi ali u suštini je metalcore .... pa k'o voli nek izvoli. sedim i :kokice: pa ono da se smejem/plačem.I da link nekog domaćeg MC-a obavezno ;)
P.S. do duše nisu kokice ali punjene paprike jesu \m/ AUFWIEDERSEHEN

Randy

Re: Metalcore

Post by Randy » 30 Jul 2012, 23:23

Jonny Hendrix wrote: 1)Downtuned štimovi tzv. Dropovi
2)Screaming kao tehnika pevanja je nekako najizraženija, sa posebnim ritmom koji je pak specifičan i PUUUUNO DUPLE BASS PEDALE
3)clean vokalni
4) Imaju i nekih dobrih balada

:mrgreen:

Tenji

Post by Tenji » 30 Jul 2012, 23:44

Evo ja resio da napisem jedan krajnje ozbiljan, i ni najmanje troll post, iako sam imao jaku zelju da uradim upravo to. Mene Rendi obavestio nesto o ovoj temi, pa ja procimao po last.fm-u da li ima neki bend iz ovog zanra da sam slusao... Kaze da je ovo metalcore, evo pa probaj mozda ti se svidi.

Na ove Bullet for my valentine i ekipu bacam peglu, zajedno sa ostatkom foruma, ali hebati ga, ako ti to volis ko sam ja da sudim.

Void
kulen zmija

Post by Void » 31 Jul 2012, 06:40

Jonny Hendrix wrote:biće"ujela me anakonda za dupe dok sam kenjao i ja sam umr'o i sad u raju sa Isusom uporedjujem ko ima bolju bradu"
Анаконда је "удавка", није отровница. Јбг.

од свих тих "металкор" бендова, једино могу да сварим Парквеј Драјв, јер су ненормални уживо и имају грув из муда. У ствари не знам ни да ли се Парквеј-и воде као металкор? Капирам да је то ту негде.

Jonny Hendrix

Post by Jonny Hendrix » 31 Jul 2012, 13:51

Pa dodje mu na slicno, anakonda je zmija a jebiga nznm nisam skolovan, a ovo cu sad da preslusam na tenane :D Parkway je prica za sebe ...... vokal je prejeben

Void
kulen zmija

Post by Void » 31 Jul 2012, 14:42

жао ми је што их нисам слушао на Егзиту, ал' јебига биће прилике ваљда.

а да, и СлипКнот је имао својих добрих не-геј момената, наравно, ако и њих можемо сврстати под металкор.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Jul 2012, 18:34

[youtube]WefRS-EQGX0&feature=relmfu[/youtube]

Obratiti pažnju od 3:15 pa do kraja :D :metal: :metal: :metal:

Ove bendove sam baš aktivno slušao, i bilo je tu još štošta, ali ne mogu trenutno da se setim...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 31 Jul 2012, 19:51

downtuned nije isto sto i drop shtim :mrgreen:

a sto se teme tice, ne znam tacno sta je metalcore, ali sam probao kse da slusam, i posle par dana izbrisao ih sa mp3 player-a. Slipknot jos i nekako... Generalno, ako je kse neki primer metalcore-a, sto se pevanja tice, to nije nesto sto mene zanima, ne mogu da podnesem takvo izdrkavanje sa vokalima... Mada, onaj (ili ovaj, ne znam da li je jos u bendu ili kako je islo) crnac pevac mi je daleko podnosljiviji, za njega ne vazi (toliko) ovaj deo o izdrkavanju.

Jonny Hendrix

Post by Jonny Hendrix » 31 Jul 2012, 21:21

Ajde da teramo mak na konac sad .... pisao sam brzo, te anakonda nije zmija koja ujeda nego koja davi te nije ovo :D Navikao sam ja na vas sa foruma.... pa ono Šta znam kse mi je jedan od boljih bendova. U principu Jesse PRVI pevač je napustio bend nznm zašto i kako i upao je Nigga Howard koji je snimio najpoznatiju pesmu End of Heartache(ili se meni barem čini da je poznatija ;) ) kasnije se on valjda vadio na dijabetes kako ne oseća dobro i ne oseća strast dok peva .... znate kako to već ide $$$$$$$ i oni vrate Jesse-a (prvog pevača- VRIŠTAVCA). Koga interesuje nek progugla:
Crnja pevač - Howard Jones
Prvi i sadasnji pevač - Jesse Leach(koji se,po mom misljenju, zapustio i upropastio)
Howard sad peva u nekom levom bendu

Oce neko svira MC bass ili bubnjeve da se pokupimo i da peglamo xD

Evo jedan snimak mene i mog druga Paje ... ima ga i ovde na forumu msm da je PajaRammtalica ..... uradili Čisto iz zajebancije sve kritike DOBRODOŠLE :) Ajde forumaši i pevači vrištavci u zdravlje

http://www.youtube.com/watch?v=0dfpuuakwYU

:metal: :metal: :metal: :metal:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 31 Jul 2012, 21:59

Jonny Hendrix wrote:PajaRammtalica
:bambi:

Tenji

Post by Tenji » 31 Jul 2012, 22:05

Ovaj prvi riff dosta lici na jedan moj riff. Moj je bolji doduse, ali lice. :mrgreen:

Void
kulen zmija

Post by Void » 01 Aug 2012, 06:18

што је највећи фазон, уопште није лоше, с' обзиром на ваше године.

как'и је штим? Д? Ц'? Х?

Тењи, окачи рифчугу, да чујемо мало масти :)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 01 Aug 2012, 22:49

Neam pojma, meni taj metalkor, sta znam, kilav skroz.
Msm vecina pomenutih bendova mi deluju kao Disturbed/Godsmack/Pantera/Damageplan wannabee+vristanje. Ono, mogu se oni dropovati kol'ko hoce, al ja nikako da u njihovom zvuku primetim...muda. Ono, cojones i to, jednostavno im fali mas' koju npr cujes kod npr Lamb of God/Machine heada i to

Tenji

Post by Tenji » 02 Aug 2012, 00:13

Void wrote:Тењи, окачи рифчугу, да чујемо мало масти :)
E, bice, samo da skontam da usnimim malo bolje, ono, nabavim neki majk. Ako ne, onda preko guitar riga, bice malo posnije, al' sta da se radi. :D

Jonny Hendrix

Post by Jonny Hendrix » 02 Aug 2012, 07:51

Brate trupere .... gotivan si ti lik a pošto si zavrsio teslu POŠTUJEM TE :D Pazi kontam ja da je nekom to gej zato što nije oldschool i zato što je novo.Pa ono o ukuima ne treba raspravljati.Neko voli da nosi starke koje su 10 godina izakane a neko svaka 2 meseca kupuje nove.Vojde tebi fala za po'fale .... sad sam izlomio domali prst na nozi pa se nadam da ću za ove 3 nedelje ležanja uraditi još nesto ;) pa ono šta znam cčm/ako uradim - kačim. Štim je bio drop C jbg... što sam procitao negde mnogo sam lenj da sviram riffove sa 3 prsta ^^

Oh ... lazem decko(celavi) na youtube-u je Paja Rammtallica ovde je covek Paja Metallica a jeb*m ga u glavu kad stalno menja to nesto te je paja ultra lepi i tako to.

Sad videh gore za Bullet,neću da ih branim, ja sam ih gotivio i ono pustim da slušam baš kad nemam ništa, ali imaju možda 5/50 dobrih pesama ... A ti što reče da imaš bolji riff ^^ elem ja sam snimao preko guitar rig-a i ono totalno sam zadovoljan ..... msm nije nešto kvalitet ali sam zamastio zvuk baš baš baš ....a posle ubacio malo post efekata u Cubase 5 ono to ti po meni kao kuvanje, neko voli slanije, neko masnije, neko voli da po**be žgoljavo neko mršavo neko je opet zaklet na celibat i tako to ..... aj oprostite mi što pišem ovako kao da sam rođen četres i prve kad je švabo udario, ali jbg još nisam savladao ono kvoutovanje , linkovanje, i 1000 čuda muda,jer sam mauzerkom jurišaoo na okupatora. bar sam smiley naučio da stavim :metal: :metal:

Post Reply