Kristijane, ja baš imam potpuno suprotno iskustvo sa Beta 58, meni je delovao previše otvoreno, kao kondenzator maltene, i imao sam stalno problema sa mikrofonijom. Inače ''modernije'' radi od SM58, ima više basa i visokih, otvoreniji zvuk, ali baš ti visoki meni malo neprirodno rade. Prodao sam ga, uzeo SM58 i nisam se pokajao. Za SM imam utisak da je praktično gluv posle 15cm udaljenosti, i nikad nisam imao problem sa mikrofonijom, koliko god da je pojačan, a obično su u pitanju male bine, monitoring iza benda, itd. Meni je SM58 takav kakav je, zlatni standard, a ko voli malo drugačiji ton, opet pre predlažem Sennheiser nego Betu, ali normalan cardioid model, e835. Moje iskustvo sa mikrofonima koji imaju taj ''moderan'' zvuk je da oni oduvaju SM58 i slične na maloj snazi, npr. kad se proba u radnji, ili na tihoj ozvučenoj akustičnoj svirci, ali na malo većoj glasnoći počinju da uzrokuju glavobolje. Možda je najbolje bilo da je postavljač teme konkretnije opisao za koju namenu je njegovoj drugarici potreban mikrofon.