Vlatko i Stefan - spektakl u Centru "Sava"
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
-
Re: Vlatko i Stefan - spektakl u Centru "Sava"
sve vreme su u falsu, i to zahvaljujuci violini, koja nije u stimu sa ostatkom "bine"... huge respect za lik i delo, ali neocekivano od violiniste tog ranga...
KirilStipsa wrote:sve vreme su u falsu, i to zahvaljujuci violini, koja nije u stimu sa ostatkom "bine"... huge respect za lik i delo, ali neocekivano od violiniste tog ranga...

To je meni najvise smetalo... I jos nesto, imam utisak da se nisu bas pripremili dovoljno... a Stefanu je ovo bio veci izazov nego Blatku, rekao bih, makedonski zbir je navikao da improvizuje...
Nisam bio, gled'o na teveju...
-
Nisam ni ja bio... mogu samo da zamislim kako je bilo "live"... a i pricali su mi...
jasta, al' mi nije jasno da se onako "raspadne"... imali su NEKU probu?! Culi su, valjda?a Stefanu je ovo bio veci izazov nego Blatku, rekao bih, makedonski zbir je navikao da improvizuje...
sinisake wrote:KirilStipsa wrote:sve vreme su u falsu, i to zahvaljujuci violini, koja nije u stimu sa ostatkom "bine"... huge respect za lik i delo, ali neocekivano od violiniste tog ranga...![]()
To je meni najvise smetalo... I jos nesto, imam utisak da se nisu bas pripremili dovoljno... a Stefanu je ovo bio veci izazov nego Blatku, rekao bih, makedonski zbir je navikao da improvizuje...
Nisam bio, gled'o na teveju...
Vezbali preko skype-a

mene je najvise nervirao Vlatkov ton,nekako fuzzy,ali na los nacin fuzzy... 

- Dersu Uzala
Koncert je 'uprskao' Stefan, ne Vlatko. Istorija se ponavlja. Iz mog (ne tako) skromnog iskustva, akademski muzicari iako znaju sve o akademskoj muzici (onoj iz dalake proslosti) nemaju blage veze da se ukomponuju sa nepoznatim i/ili tekucim. Slow fucking thinking, ne znam kakvi virtuozi da su, mehanicki. Naravno, to ne stoji za sve akademske muzicare. Samo za 95% njih. Sto ne znaci da 95% neakademskih muzicara nisu degenerici as well.KirilStipsa wrote:sve vreme su u falsu, i to zahvaljujuci violini, koja nije u stimu sa ostatkom "bine"... huge respect za lik i delo, ali neocekivano od violiniste tog ranga...
Dersu Uzala wrote: Sto ne znaci da 95% neakademskih muzicara nisu degenerici as well.