Whitesnake

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Josip

Whitesnake

Post by Josip » 12 Feb 2008, 00:12

Neverujem da ovde nema tema o Whitesnake-u..
Ajmo prvo malo info:
- Bio preuzet sa Wikipedia-e, ito srpskog izdanja -
Вајтснејк (Енглески: Whitesnake) је хард рок и хеви метал група из Британије, активна у 1980-има. Ствараоц и фронтмен био јој је Дејвид Кавердејл (из Дип перпла) и била је најпознатија у Европи и Јапану.

Групу Вајтснејк је 1977. године оформио певач, тада већ распаднуте групе Дип перпл, Дејвид Кавердејл. Чланови бенда били су: Џон Лорд и Ијан Пејс (Дип перпл), Дејв Даул, Берни Марсден, Нил Мари и Мики Муди, као и талентовани гитаристи Ејдријан Вандерберг, Џон Сајкс, Вивијан Кембел и Стив Веј. Већ на самом почетку бенд је био веома популаран у Европи са песмама "Fool for your loving'" и "Don't break my heart again", док се албуми Lovehunter, објављен 1979. и Ready an' Willing', објављен 1980, и даље сматрају једнимa од најбољих.

Прво, главно уздизање десило се после снимања албума Saints and Sinners 1982, када је већи део бенда отпуштен, укључујући главног гитаристу Бернија Марсдена и бубњара Ијана Пејса. Неколико месеци касније из бенда одлази и Џон Лорд, да би реформисао групу Дип перпл.

После бројних персоналних промена, Вајтснејк 1984. објављују поп метал албум Slide It In. Не би ли истакли свој идентитет, из иконографије хард рок метал бендова узели су змију (симбол мушког полног органа) за свој заштитни знак, па на омоту албума видимо боу костриктор како клизи низ женски деколте. Са наредном плочом, под називом Whitesnake из 1987, коначно бацају Америку под ноге. Осим моћне баладе "Is This Love"’, на албуму се нашао и хит "Here I Go Again", који се недељама налазио на првом месту музичких листа. По објављивању овог албума, Кавердејл је отпустио све чланове који су снимали албум Whitesnake и задржао једино Ејдријана Ваденберга.

У новој постави 1989. снимају Slip of the Tongue, међутим иако на њему свира чаробњак гитаре Стив Веј, албум је лоше прошао. Од тада углавном таворе, све док Кавердејл 2003. није поново активирао Вајтснејк због јубиларне турнеје поводом 25 година рада.

Први албум био им је Snakebite, а до данас су објавили укупно 16 албума и 1 ДВД. Вајтснејк тренутно наступа у следећем саставу: Даг Олдрич и Реб Бич (гитаре), Томи Олдриџ (бубњеви), Тимоти Друри (клавијатуре), Јураја Дафи (бас) и Дејвид Кавердејл.

...a normalan bio mozete videti da stranici http://en.wikipedia.org/wiki/Whitesnake
Image

Butters

Re: Whitesnake

Post by Butters » 12 Feb 2008, 01:45

Posle pauze od 11 godina legendarna hard rock grupa Whitesnake izdaje studijski album u aprilu 2008. (21.Evropa,Nemacka 18.)Album ce nsoiti naziv "Good To Be Bad"
Poslednji studijski album Whitesnake-a "Restless Heart" izasao je 1997. Solo album pevaca David Coverdala "Into The Light" izlazi 2000 godine.
2003. godine David Coverdale okuplja Whitesnake povodom proslave 25 godina benda.

Tracklist:

01. Call On Me
02. Can You Hear The Wind Blow?
03. Best Years
04. All I Want All I Need
05. Good To Be Bad
06. All For Love
07. Summer Rain
08. Lay Down Your Love
09. A Fool In Love
10. Got What You Need
11. 'Till The End Of Time
Ajd da vidimo na sta ce da lici! :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 12 Feb 2008, 11:00

Jedna fascinantna cinjenica, David sto je stariji bolje peva. Na zadnja dva tri albuma je otpevao samo tako...
Inace on je poznat sto za projekte (citaj albume) voli da promeni clanove, tako da je na svakom albumu imao "novu postavku". Zato su kroz Whitesnake prosli mnogi dobri muzicari....

BTW mozda za kritiku "slip of the tongue" album i nije prosao dobro, ali za publiku itekako jeste. Na njemu se nalaze pesme, kao deeper the love, Sailing ships i now you're gone koje su i dan danas popularne, kao i prerada pesme fool for you lovin' ....
Ah, da pesma here i go again koja je na 1987 albumu je napravljena u dve verzije i sa originalnom koja se nalazi na slide it in cini svojevrsni kolekcionarski hit... jer je jedna verzija izasla na pomenutom slide it in albumu, druga verzija na 1987 a treca na singlu.... meni se verzija sa 1987 mi se najvise svidja,....

bilo kako bilo, Whitesnake je fenomenalan bend...albumi su im dobri...ne bih da izdvajam neki...

A jedno vreme supruga Davida Coverdale-a je bila model i glumica Kitaen Tawny koja je i glumila u spotu Is this love...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 12 Feb 2008, 11:34

Tacnije ta Coverdaleova riba je glumila u svim spotovima iz 1987 ima ona serija od 3-4 spota..... :) stvarno mu zavidim sto na glasu sto na bivsoj supruzi :)

Josip

Post by Josip » 12 Feb 2008, 15:59

Jel slushao neko novu pesmu od Whitesnake - Ready To Rock?
Ima na njihovom Myspace profilu video (okacen na MyspaceTV)...
http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... 1801207163
...gde oni to sviraju uzivo, ali je audio studijska verzija. Na koncertu je bubnjeve svirao Tommy Aldridge, koji koliko mogu da primetim, poslednjih 25 godina isto izgleda - pogledajte Ozzy Osbourne na US Festivalu 1983, a pogledajte i ovaj Whitesnake - Ready To Rock 2007! Ista frizura, ista faca, ista vatra pri sviranju, nije ostario ni dana! :lol:

Ugl, ja sam se jako prijatno iznenadio kada sam video shta Whitesnake radi u 2007/08-oj godini! Svaka cast! :D

EDIT:
I da, zaboravio sam, Aldridge vishe ne svira u WS, zamenio ga je sjajni Chris Frazier!
Image

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 12 Feb 2008, 23:10

Ne znam kako svira ovaj Chris....ali steta za Douga,on mi je bio omiljeni Whitesnake gitarista,posle one stare dvojke Bernie Marsden i Micky Moody....

Josip

Post by Josip » 13 Feb 2008, 00:46

Guitar_thrill wrote:Ne znam kako svira ovaj Chris....ali steta za Douga,on mi je bio omiljeni Whitesnake gitarista,posle one stare dvojke Bernie Marsden i Micky Moody....
Ahem...

Tommy Aldridge - Bubnjar, ne svira vishe u Whitesnake, zamenio ga Chris Frazier
Doug Aldrich - Gitarista, svira i sada itekako 8)

Antwon

Post by Antwon » 13 Feb 2008, 23:59

Nemoj da pricas da Tommy vise ne svira ... Auuuu !!! :( :( :( Pa on je najbolji bubnjar koji je ziv ... :) Ne mogu da verujem .. Kakav Chris bre ... :grummel_2:

kljaja

Post by kljaja » 14 Feb 2008, 19:09

Oni dolaze 6. mjeseca u Banja Luku. :D :D :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 14 Feb 2008, 22:12

Josip wrote:
Guitar_thrill wrote:Ne znam kako svira ovaj Chris....ali steta za Douga,on mi je bio omiljeni Whitesnake gitarista,posle one stare dvojke Bernie Marsden i Micky Moody....
Ahem...

Tommy Aldridge - Bubnjar, ne svira vishe u Whitesnake, zamenio ga Chris Frazier
Doug Aldrich - Gitarista, svira i sada itekako 8)
aaaaaaaaaaaaaa, sad sam tek skontao :D :D :D :D ne mogu da verujem,ali jbg, za tog Fraizera stvarno nisam cuo :oops: e a i za bubnjara je steta....ali dobro, nekako sam uvek manje primecivao razliku u gitaristima nego u bubnjarima ... :)

kljaja

Post by kljaja » 21 Feb 2008, 22:01

Jao covece ne mogu verovati koncert koji je trebao biti u Banja Luci je otkazan. A bas sam planirao ici na whitesnake. :( :cry: :cry: :cry:

kalkulus

Post by kalkulus » 22 Feb 2008, 14:15

kako kazu na sajtu Castle Festa, dolaze u Smederevo

http://www.castlefestival.org/english/index.php

Rockerka u dusi

Post by Rockerka u dusi » 11 Mar 2008, 22:59

Pa da, trebalo bi na Castle Fest da dodju.Iskreno se nadam
Moji neki drugovi samo zvog njih idu :D
:butthead: Joj sto dobar smajli...:):)
Izvinite za off :)

A inace nisu oni losi.Svidjaju mi se njihove pesme, ali nekako oduvek mi je Deep Purple bio bolji.
Videcemo, mozda promenim misljenje nakon festa... :)

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 15 Mar 2008, 11:03

можда и не промениш мишљење пошто ипак не долазе. отказали

Post Reply