Pričajmo malo o Santani
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Pričajmo malo o Santani
Ja mislio da se priča o Satani, izvinjavam se, pogrešio sam sobu, zaboravite 

Duane video sam i tebe na koncertu al izdaleka bio si u golden ring-u, al tad nas cike jos nisu pustile 

ma nista bilo mi je do jaja ,jos posle par piva....posle sam sreo neke rodjake pa su me odvezli kuciluka000 wrote:Aco izvini sad tek videh post, da sam video pre koncerta narvno da bi bio pozvan da se pridruzis meni i mom caletu(sukob generacija)ac10 wrote:ja cu biti....ali samjel ima neka dobra dusa da mi se pridruzi da se ne dosadjujem pre koncerta.....placam pivo
![]()
![]()

Koncert je bio fenomenalan, a poboljsala ga je i cinjenica da sam bio samo 3 metra od Santane.
Dosli ja i drugovi sa 16000din i mislili da kupimo tamo one jeftinije karte, i dolazi onaj celavi sto preprodaje, i kaze : Ajde momci, VIP za 3 cifre.
I mi sta cemo, kud' cemo, i on kaze ajde platite mi kad prodjete, i on nam nalijepi neke nalijepnice i uvede nas, i tamo stvarno, duplo jeftinije, duplo bolje...
za celavog muljatora
I da, dobio sam opkladu sa drugom kada je Santana odsvirao Third Stone From the Sun od Hendrixa, jer je to bio E Mixolidijski modus.

Dosli ja i drugovi sa 16000din i mislili da kupimo tamo one jeftinije karte, i dolazi onaj celavi sto preprodaje, i kaze : Ajde momci, VIP za 3 cifre.

I da, dobio sam opkladu sa drugom kada je Santana odsvirao Third Stone From the Sun od Hendrixa, jer je to bio E Mixolidijski modus.

Koncert je bio svakako dozivljaj.
Ozvucenje i ton perfektni. Profesionalno, nema sta.
Prvo sam se otkinuo kad su poceli da sviraju Soul Sacrifice. Razvalili su i neku jazzy pesmu za koju se publika pitala malo smorila ali ja sam se odusevio.
Evil Ways, Europa, Black Magic Woman, Jingo, No one to depend on. Savrseno. Za Smooth je najvise energije isijalo. (mada sam mrzitelj supernatural-a)
Divan zvuk , svi oni instrumenti... Oseti se neka divljina i sloboda u tome i na snimku a ovako...
Samo u nekim trenucima mi je bilo nekako previse uvezbano samo sto nisam rekao ,,Ajde matori pusti prste !'' Malo vise fanki soul trampet tripova ali treba da se vidi razlika vremenom.
Dobra fora oni filmovi na platnu, (Osvrt na vudstok, afriku...)
Crnac peva kao zmaj, Basista je pobedio ka je seo za kontrabas za onu pesmu pod ljubicasto-zelenim reflektorima (mislim da je to obradjena pesma Beatles-a ali najezio sam se kako su je odsvirali), Klavijaturista nije mogao da izvuce onu vibrirajucu lavinu iz hammond-a, a ono dete sa zveckama- voleo bih da sam to bio ja!
E, da.
Ljudi su se zezali posle na racun Karlosovog govora ali meni je bio mnogo lep.
Kad je rekao : ,,Reci cete da sam hipik. Jesam, onaj sa Vudstoka. A hipicima su vazne dve stvari. Ljubav i mir.''
I svi podigli dva prsta u vazduh. Ja 4 (na obe ruke po dva) i simbol mira na lancicu u zube
.
Kako god. Divan osecaj. Uzivo sam slusao svetsku legendu od pre 40 godina kako na svoj nacin razbija gitaru. i fuziju razlicitih zvukova.
Bluz-Dzez-Pop-Soul-Salsa-Latino... Vredelo je da se stoji od pola osam do dvanaest skoro.
AAAAAAAAAAA! One konge! Soul Sacrifice!
Prvo sam se otkinuo kad su poceli da sviraju Soul Sacrifice. Razvalili su i neku jazzy pesmu za koju se publika pitala malo smorila ali ja sam se odusevio.
Evil Ways, Europa, Black Magic Woman, Jingo, No one to depend on. Savrseno. Za Smooth je najvise energije isijalo. (mada sam mrzitelj supernatural-a)
Divan zvuk , svi oni instrumenti... Oseti se neka divljina i sloboda u tome i na snimku a ovako...
Samo u nekim trenucima mi je bilo nekako previse uvezbano samo sto nisam rekao ,,Ajde matori pusti prste !'' Malo vise fanki soul trampet tripova ali treba da se vidi razlika vremenom.
Crnac peva kao zmaj, Basista je pobedio ka je seo za kontrabas za onu pesmu pod ljubicasto-zelenim reflektorima (mislim da je to obradjena pesma Beatles-a ali najezio sam se kako su je odsvirali), Klavijaturista nije mogao da izvuce onu vibrirajucu lavinu iz hammond-a, a ono dete sa zveckama- voleo bih da sam to bio ja!
E, da.
Kad je rekao : ,,Reci cete da sam hipik. Jesam, onaj sa Vudstoka. A hipicima su vazne dve stvari. Ljubav i mir.''
I svi podigli dva prsta u vazduh. Ja 4 (na obe ruke po dva) i simbol mira na lancicu u zube

Kako god. Divan osecaj. Uzivo sam slusao svetsku legendu od pre 40 godina kako na svoj nacin razbija gitaru. i fuziju razlicitih zvukova.
Bluz-Dzez-Pop-Soul-Salsa-Latino... Vredelo je da se stoji od pola osam do dvanaest skoro.
Odlicno, odlicnoSantana wrote:Koncert je bio svakako dozivljaj.
E, da.
I svi podigli dva prsta u vazduh. Ja 4 (na obe ruke po dva) i simbol mira na lancicu u zube.

E jedno vazno pitanje, vezano za koncert.
Sigurno ste primjetili nekoliko puta kako dobar, dug i stabilan sustain Mr. Santana ima.
Moj kolega gitarista i ja smo se kladili u to da li je ili nije koristio posebnu pedalu za to, tj. sustainer aka compressor.
Koliko ja znam Santana koristi samo wah pedalu (i to odlicnu) i Ibanez Tube Screamer.
Mislim da posebnog efekta za sustain nema.
Sta vi mislite?

Sigurno ste primjetili nekoliko puta kako dobar, dug i stabilan sustain Mr. Santana ima.
Moj kolega gitarista i ja smo se kladili u to da li je ili nije koristio posebnu pedalu za to, tj. sustainer aka compressor.
Koliko ja znam Santana koristi samo wah pedalu (i to odlicnu) i Ibanez Tube Screamer.
Mislim da posebnog efekta za sustain nema.
Sta vi mislite?
ma to je zbog kacketa
jaooooooo, ko mi je kriv shto sam siromashan:D
Da osvezimo malo temu evo nekih manje karakteristicnih stvari.
[youtube]nXkGVAwWIrk&feature=related[/youtube]
[youtube]vlWO_F2D2tw&feature=related[/youtube]
[youtube]qj0zGxDxXVM&feature=related[/youtube]
[youtube]nXkGVAwWIrk&feature=related[/youtube]
[youtube]vlWO_F2D2tw&feature=related[/youtube]
[youtube]qj0zGxDxXVM&feature=related[/youtube]
Jedan jedini na svetu Santana bluz bend i njihov matori hit
taj Hamond...
Pravi santana su vudstok i sedamdesete (ako izuzmemo jednu pop fazu iz njih. one stvari kao ,,open invitation'') rane osamdesete su okej.
ali evo i to da se cuje
[youtube]vBWBQISJl2Y&feature=related[/youtube]
ovo drugo je vec ono meraklijsko svirkanje. baladicno ali mirisno. dzezasto. sedamdesete.
[youtube]HADY75tkpUo&feature=related[/youtube]
taj Hamond...
Pravi santana su vudstok i sedamdesete (ako izuzmemo jednu pop fazu iz njih. one stvari kao ,,open invitation'') rane osamdesete su okej.
ali evo i to da se cuje
[youtube]vBWBQISJl2Y&feature=related[/youtube]
ovo drugo je vec ono meraklijsko svirkanje. baladicno ali mirisno. dzezasto. sedamdesete.
[youtube]HADY75tkpUo&feature=related[/youtube]
Sa ,,moonflower"-a jos jedna dobra stvar
Evo jos malo te pop-rok faze. Jedna skroz zarazna stvar.
Za one koji znaju kako izgleda studijski ,,toussaint l' overture'' , evo verzije sa ,,moonflower-a''.
Evo jos malo te pop-rok faze. Jedna skroz zarazna stvar.
Za one koji znaju kako izgleda studijski ,,toussaint l' overture'' , evo verzije sa ,,moonflower-a''.
- Haralampije
-
Sta mislite o Santaninom poslednjem albumu na kojem je obradio 10-ak rock klasika? Meni licno se na prvo slusanje uopste nije svidelo... Navikao sam na originale tih pesama i nekako mi ne prija ta promena u latino zvuk i ritam, ne znam. Jedino mi je "While my guitar gently weeps" ok.
Matori Santana je konacno prs'o.
Iaebem ti ove pesme kad ko zna ko ih aranzira. On tu dodje i odsvira par soloica koji sto je najgore zvuce osecajno i onako smisleno (mada umetnicki osrednje) ali ovo je govno u celini.
Carobna rec je penzija.
Istezgario je sopstveni album, a to nije prvi put.
Iaebem ti ove pesme kad ko zna ko ih aranzira. On tu dodje i odsvira par soloica koji sto je najgore zvuce osecajno i onako smisleno (mada umetnicki osrednje) ali ovo je govno u celini.
Carobna rec je penzija.
Istezgario je sopstveni album, a to nije prvi put.