Eddie Van Halen???
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
-
Re: Eddie Van Halen???
Ne nabija mi komplekse,vec ja to ne volim.E sad,ko voli takav stil sviranja,njemu je pesma vrh
- LazaRocker
Ok ja volim sto rekose Cortex i sirac sunka misljenje je kao dupe
.

Santana wrote:dobar gitarista super tehnicar,ali totalno meni nebitan.svirao u glam eri i tu je bio istaknut.svejedno njegova muzika mi nije inspirativna i uticajna.ne volim van halen.
Neverovatno da ljudi mogu toliko da maše poentu. Edi nije brz. Nije čak ni preterano pokušavao to. Nije uopšte tip "Tehničara". Nije svirao u nikakvoj "Glam eri" (pošto prvi put čujem da postoji neka "Glam era", moda hard rock bendova sa šminkom i šljokicama je krenula u osamdesetim. Čovek je jedan od nekoliko najbitnijih gitarista koji su hodali zemljom jer je promenio pristup gitari i muzici, način sviranja, zvuk, pristup komponovanju gitarske muzike. Ono, nužan je rispekt.Mnogo dobar tehnicar,al samo sam jednom cuo Eruption,i rekao nikad vise(sto je mnogo,mnogo je).Po meni najbrze svira,ali slusam svega nekoliko pesama,tako da..........nisam bas lud za njim(inace nikad nisam voleo ultra ultra brzo sviranje)
Eruption nije pesma. U toku snimanja albuma, Van Halen su i dalje imali klasične "Gigs" i Eddie je dok se tonac pripremao vežbao za solo tačku na predstojećoj svirci. Templeman je došao na ideju da to zabeleže. Inače Halen u eri sa Roth-om imaju neverovatno neobične pesme za to vreme, sa interesantnom konstrukcijom, nestandardnim delovima, i ponekim hitičnim momentima, za ono vreme - fenomenalno. I ne postoji "takav stil sviranja" jer tehnički, Halen je jedan od retkih gitarista koji zvuči jako unikatno i niko ga nije mogao imitirati - dobrim delom jer se njegovo gitarsko umeće ogleda u celoj gitarskoj deonici za pesmu, za razliku od ostalih gitarista tog vremena koji su svirali uobičajenu deonicu ritam gitare, i onda eventualno svirali solo pa se opet vraćali nazad na disciplinovano sviranje.Ne nabija mi komplekse,vec ja to ne volim.E sad,ko voli takav stil sviranja,njemu je pesma vrh
Hmm da, mozda treba napomenuti da je Eddie sviiir'o i klavijature, tako da je verovatno neke ideje sa klavijatura pretakao u gitarsku svirku... i otuda njegov stil... i ta raznovrsnost!
- Nyarlathotep
- MF veteran
covek je tata.
mislim da je najuticajniji gitarista ikada. Kada su pocceli bili su daleko ispred tog vremena.
blaze wrote:mislim da je najuticajniji gitarista ikada. Kada su pocceli bili su daleko ispred tog vremena.
Ja mislim da je to malo preterano...

pa znas kako, nije ni da ne moze da kaze, kolje se on sa svima njima i to prilicno fino...
u svakom slucaju, ne volim da ga cujem uopste.
u svakom slucaju, ne volim da ga cujem uopste.
neam pojma, al kontam da eddie nije toliko inventivan koliko i hendzha ili tako neki master...
pa ja sam tu dosta uzdrzan u principu jer se nesto licno ne bavim preterano tim uporedjivanjem, ali ako malo prosaras po ostalim gitaristima i vidis njihov feedback, skontas da ga svi gotive, cene, postuju i klanjaju mu se do imbecilnosti, ali bas konkretno njemu kako je bog kako je izvrnuo zemlju naopacke i tako te price, vise nego recimo blekmur i tako ti likovi. pa ja reko sigurno ima onda neceg u tome 

neam pojma brate, ovi moji gitaroshi mu se bas i ne klanjaju... jer su uglavnom dosta stariji od edija xD
a dobar je edi, al mi je muzika od van hejlena bzvz... i ono, ja sam vise gitarosh je dobar ako mu je i muzika dobra, nekazem da mu je muzika losa, nego se meni nesvidja, previse mi je to nekako kichasto... inace REALNO - edi je medju najboljima...
a dobar je edi, al mi je muzika od van hejlena bzvz... i ono, ja sam vise gitarosh je dobar ako mu je i muzika dobra, nekazem da mu je muzika losa, nego se meni nesvidja, previse mi je to nekako kichasto... inace REALNO - edi je medju najboljima...
- mislim_stvarno
+1Duane wrote:neam pojma brate, ovi moji gitaroshi mu se bas i ne klanjaju... jer su uglavnom dosta stariji od edija xD
Nikad me nije zainteresovao da ga slusam...
ni mene pravo da ti kazem, ima on par lepih pesama, al toliko krsh pesama, nekako su mi kao beach boysi na speedu feat jon bon jovi while chillin... al edijeva svirka je persu! 

- mislim_stvarno
E za ovo svaka chast, bash i ja imam takav utisak o njima, ne znam zashto...Duane wrote:nekako su mi kao beach boysi na speedu feat jon bon jovi while chillin

Sve je to lepo,ali koji od vas ne bi zeleo da poseduje Frankenstrata? Da vas vidim sad!