Domaci Rok 2
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Domaci Rok 2
cortex kako si ti rekao, ako obrises glas sa narodnjacke trake ... onda o5 dobijas narodnjake ... ali to bar lici na nasu narodnu muziku, covek netreba da gresi dusu i zaboravlja ko je i sta je... naravno da treba da se ponosimo narodnom muzikom ali onaj nazalost otisla u zaborav, ljude sad kad pitas oni bi ti karleusu i miroslava ilica svrstali u to... eo naprimer trkulja sta radi meni je to bas lepo, sta je tocak radio i sta je vlatko radio, pa ta muzika je vrh ljudi, zapadnjaci nemogu da pojme nase ritmove a pogotovo neparne to je za njih haos... i to treba da korisitimo a ne turbo folk, boze kad cujem onaj seljacki beat elektronski odradjen, pa ono greota ritam sekcije, sad je i taj uticaj tehnologije zasao u to a da nepomnjem da je to jedna masinerija koja guta sve pred sobom i tu je glavni cilj novac, a muzika je 9 rupa na svirali... sve dok se to ne promeni, srpska izvorna tradicionalna narodna muzika tone u sve dublji oblivion...
Pa nisam pomešao. Ja ne vidim tebe ili bilo kog drugog na forumu kao nekog verbalnog neprijateljasinisake wrote:
Ti si mene pomesao s nekim, kanda... Nisam rekao da su glavne mane Bajagine muzike siromastvo harmonije i njegovo unjkanje, ili se barem ne secam toga...

Da, da, moja greska, nema veze... 
Al' samo da ti kazem, ni Bajagu ne postujem!

Al' samo da ti kazem, ni Bajagu ne postujem!

koji kralj...
-
Ja se u potpunosti slazem sa tobom, svi su diplomirali pljuvanje domaceg rocka... -_- i vecina ima strahovito negativne stavove...
naprotiv ja cak mislim da je rok scena stare juge posle americke i britanske najbolja...
imenjace, ja ne znam sta se ti tripujes pod stare dane
mislim, pa simptomaticno je da je uvek popularno snishodljivo gledanje na domacu scenu, bilo je toga i pre interneta i pre foruma. stavise, ovde se preveliki naleti inspiracije manje-vise saseku u korenu, tako da je ovde super. dalje, ne vidim da je tema pljuvanja domace scene nesto razlicita od, npr, dejanove teme 'communication breakdown', to jest, svodi se na isto.
ljudi jednostavno u nekim godinama misle da su savatali boga za muda, hormoni su to, ne treba se osvrtati preterano na to, mozda ponekad skrenuti paznju, ali nikako pitati se ili sablaznjavati. tako da ne znam zasto si imao potrebu (kao prvo, zasto si uopste imao potrebu da otvoris ovakav topic) da otvoris ovakav topic bas ovde.

ljudi jednostavno u nekim godinama misle da su savatali boga za muda, hormoni su to, ne treba se osvrtati preterano na to, mozda ponekad skrenuti paznju, ali nikako pitati se ili sablaznjavati. tako da ne znam zasto si imao potrebu (kao prvo, zasto si uopste imao potrebu da otvoris ovakav topic) da otvoris ovakav topic bas ovde.
kad smo već kod Bajage, sigurno ste gledali film "dva sata kvalitetnog tv programa" e sad meni nije jasno šta traži Bajaga kao "ministar" za rock n roll???
kad sam taj film prvi put gledao pitao sam se šta ovde nije u redu, pored toliko dobrih grupa i rokera oni stavili Bajagu kao ministrai jo kad su počele njegove pesme mislio sam da ć da zaspim... svi na ovu stranu...svi na onu stranu... smor živi