Riblja Čorba
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
- LazaRocker
Re: Riblja Čorba
Meni se svidjaju prvih 4-5 albuma,Kost u grlu = master piece, a ostalo... Bre ne znam sta ce Bori Kostunica, on moze da odrzi koncert i kad i gde hoce i da napuni i zaaradi od toga, tako da ne cenim da su pare...
- mislim_stvarno
Upravo i ja mislim da je prvih 4-5 albuma prilicno dobro, do kraja 80ih jos imaju albume koji imaju po nekoliko dobrih pesama, ali 90ih... ha
Tada mu se valjda kinta usladila, pa je poceo da pravi i razne ljigave pesmice.
U kasnijoj karijeri je sve to postalo Bora(ina) Chorba...
Sve je podredjeno njegovim textovima, koji vise niti su bili mastoviti niti zanimljivi.
Imali su jasnu poruku, ali ne mnogo vise od toga.
Kako vreme prolazi albumi su sve losiji, a Bora se zali na pirateriju. U nekoliko intervjua je pricao kako je valjda od prvog albuma kupio stan, a od "trilogije" ili "ovde" ni box cigara... Verovatno mu nije palo na pamet da uporedi kvalitet tih albuma...
Politicko angazovanje je smesno, postao je ono sto je opevao u pesmi "Dvorska budala"
"On je rodoljub u sluzbi rezima
Chorba, Maxim Gorki, Paja Patak..."
(Mozda sad nije njegov rezim na vlasti, ali on to moze da doda u biografiju)

Tada mu se valjda kinta usladila, pa je poceo da pravi i razne ljigave pesmice.
U kasnijoj karijeri je sve to postalo Bora(ina) Chorba...
Sve je podredjeno njegovim textovima, koji vise niti su bili mastoviti niti zanimljivi.
Imali su jasnu poruku, ali ne mnogo vise od toga.
Kako vreme prolazi albumi su sve losiji, a Bora se zali na pirateriju. U nekoliko intervjua je pricao kako je valjda od prvog albuma kupio stan, a od "trilogije" ili "ovde" ni box cigara... Verovatno mu nije palo na pamet da uporedi kvalitet tih albuma...
Politicko angazovanje je smesno, postao je ono sto je opevao u pesmi "Dvorska budala"
"On je rodoljub u sluzbi rezima
Chorba, Maxim Gorki, Paja Patak..."
(Mozda sad nije njegov rezim na vlasti, ali on to moze da doda u biografiju)
- johnny_b_good
nasao sam autogram iz 94te izgleda.Tad sam imao 6 god
- Highway One
fino za autogram.
e ljudi evo sad mi pade na pamet ona pesma kad padne noc-na sta vas ona podseca asocira i koji vam je dozivljaj nje ono kako je slusate(na plazi , na putu do kuce, u mraku ,bla bla)
e ljudi evo sad mi pade na pamet ona pesma kad padne noc-na sta vas ona podseca asocira i koji vam je dozivljaj nje ono kako je slusate(na plazi , na putu do kuce, u mraku ,bla bla)
pa ono, ocu se ubijem i napijem, al dobro, ja sam depresivac i melanholik, to vazi za 90% pesama iz tog perioda, bile one kvalitetne ili sranje. mislim, ubicu se i ako mi pustite plavi orkestar isto tako...
Mislim da je moj slucaj veoma slicanDoolio wrote:pa ono, ocu se ubijem i napijem, al dobro, ja sam depresivac i melanholik, to vazi za 90% pesama iz tog perioda, bile one kvalitetne ili sranje. mislim, ubicu se i ako mi pustite plavi orkestar isto tako...

- Nyarlathotep
- MF veteran
ja sam takav idiot.Santana wrote: ima dosta idiota koji smatraju muziku bijelog dugmeta krajnje losom zbog bregoviceve malo prevelike prilagodljivosti i koji smatraju corbu bezvrednom zbog borine prodaje duse (iako ima pesmu dusa nije na prodaju).to je idiotski.

smatram da se ne zna sta je vece sranje od ta dva, i da su obojica belosveCki oloshi.

- Nyarlathotep
- MF veteran
da se ispravim, Bijelo Dugme su mi oduvek bili vrhunska cobanska prevara za mase, a Riblja Corba je u pocetku, prva dva-tri albuma, jos i licila na urbani ulicni rokenrol bend, i imala je nekog smisla. danas, bolje bi za njih bilo da ne postoje.
- johnny_b_good
Kost u grlu-vrh album!!!Da vidim ko je tada imao tako dobar prvi album
dire straits?johnny_b_good wrote:Kost u grlu-vrh album!!!Da vidim ko je tada imao tako dobar prvi album
public enemy?
Azra?
Idoli?
Haustor?
Lačni Franz?
Idoli?
Haustor?
Lačni Franz?
Lažni Franc (Ferdinand)