Leb i Sol

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

sinisake
The original one

Re: Leb i Sol

Post by sinisake » 19 Nov 2008, 22:17

Ma ok je. Najgore sto je mogao da uradi je da pokusa da to odsvira na Stivijev nacin.
E, tad bi se veliki pokojnik stvarno prevrtao u grobu. :mrgreen:
(Inace, ja volim ta izlazenja iz pentatonike u bluzu, to ponekad daje neku osobitu draz solu. :wink: )

Ovako, odradio je to na svoj nacin, i mada je preterao sa onim brzinskim izdrkavanjima, moram priznati da ima lepih delova, a zvuk mu je OPAK.
P.S. Hvala alzo, za link!

alzo

Post by alzo » 19 Nov 2008, 22:30

@Duane
Vlatka slusam od 1977 i koncerta na Hajduckoj cesmi, svirali su pre Dugmica....
odgledao sam barem deset koncerata Leb i sol, i sve ostale kombinacije sa Tadicem
i jedino nisam pozeleo da odem na ovaj koncert sa Akermanom.......
znam dobro ko je Vlatko i kakav je gitarista ali mi ovo nije blues i nema shanse da
to progutam a da nesto podrzim samo zato sto je to on odsvirao......to ne.......
zamisli da u tamo nekoj americi pocne da peva Hoochie Coochie Man.......zaboravi........

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Nov 2008, 22:57

nekazem ja da sam ja neki znalac vlatka i verujem da si ga slusao i znas vise o njemu od mene jedno 10-20 puta, samo kazem da mi se stvorio takav utisak, kroz godine slusanja, da je presao na nesto drugacije, probao i eto bilo je sta je bilo...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Nov 2008, 02:06

Vlatko je car, ali i car koji je u mnogo intervjua kritikovao metal gitariste i njihov nachin sviranja i kako su unakazili zvuk i poentu gitare a on saam zna da pretera i izdrkava se vishe nego oni i to chesto. To mi jedino smeta.
Chudo jedno kako je on svirao na prva dva albuma leba i soli, mislim...uticaj Al DiMeola-e je prilichno vidljiv za to vreme, ali je daleko od kopije. Ne znam...nisam ni chuo novi album od LiS ali novi gitarista ne mozhe biti bolji niti LiS mozhe biti LiS bez njega. Jbg, i ostali muzichari su totalni genijalci sami za sebe, choveche kakav je TAvitjan bubnjar, Dimushevski je fenomenalan kreativac klavijaturista, a Arsovski mi je uvek bio najsekapersastiji ali ima zanimljive bass linije i lepo se uklapao kroz istoriju benda to niko ne mozhe poreci. Fantastichni muzichari zaista, daleko od toga da je VS glavni i da je on bio tata benda i bla bla bla, ali jednostavno spoj njih chetvorice je Leb i Sol i nijedna druga kombinacija to nije(kakav bre Dragoljub Djurichic...i shta ja znam ko...). Po meni je sramota shto se oni i dalje zovu tako. Sramota.

Dikijeva igra ljudi. Dikijeva igra.

alzo

Post by alzo » 20 Nov 2008, 09:35

Vlatko je veliki gitarista i uspeo je da izgradi svoj prepoznatljiv stil......
jazz rock sa prizvukom etna.........okupio je oko sebe ekipu koja
je disala jednim dahom......devedesetih sam odgledao dva vezana koncerta u SC.....
za pamcenje......i meni je sad malo glupo da rade pod istim imenom bez Vlatka.....
to ipak nije to, jer glupo ce zvucati da neko drugi svira Bistru vodu ili Kumovu slamu.....
to moze samo Vlatko.........nisam preslusao novi album pa ne znam peva li Dado
na celom albumu, ali mi to vise lici na "projekat" nego na novi bend....sumnjam da
ce Dado ostavi Time zarad novog benda.........

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 Nov 2008, 15:57

Cortex wrote:Dikijeva igra ljudi. Dikijeva igra.
ova ti dobra! ta ta ra ra ra ra ra ram pam pam pa ra ra ra ra ram... kakva pesma jeee, uvek me fascinira, svaki put kad je cujem...

a bisru vodu nije pitanje ko hoce da svira, nego ko moze ;) glupo mi je to sto su uradili clanovi leba i soli i kazem to mi je isto kao kad bi jimi hendrix experience izbacili njihovog gitaristu(wot's his name again?).... garo i bodan i kompanija su odlicni muzicari to stoji, ali i noel redding i mitch mitchel su isto bili genijalni a o5 se pitam sta bi uradili da im nije naisao jimi... mislim da je vlatko ipak glavni krivac za muziku leb i sola, ma koliko drugi clanovi bili izvrsni muzicari...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Nov 2008, 21:18

jeste da nema mnogo veze, ali mislim da je bolje poredjenje Leb i Sol bez Stefanovskog i Cream bez Claptona, npr Vlatko Stefanovski Trio bez istog, i Jimi Hendrix Expirience :)

kovach

Post by kovach » 21 Nov 2008, 00:04

Pa vidi sad vlatkova velika zelba je bila da on svira blues, bar po njegovim intervjuima. E sad kako on to svira, pa na svoj poseban nacin. Mozda to nije pravi blues kako mi znamo ali onda ipak bar on ostaje neki svoj trag u to

robilad

Post by robilad » 18 Dec 2008, 15:02

Hm....bojim se da je vrlo malo ljudi prokomentarisalo temu, opet se svodi na prepucavanje Vlatko ovo ono, bluz ili guz, 2347bpm, novi gitarista... ali covek koji je postavio temu je omasio uvodni post. Mogli bi ponesto da kazemo o grupi Leb i Sol koja je postojala od 1976. do 1995. godine ako uopste nekog interesuje, de de

Funky_Bassmasta

Post by Funky_Bassmasta » 21 Dec 2008, 04:42

Ja dobro poznajem Bodana i onaj put smo razgovarali kraj keju i on mi je reko da mu je sada nekako draze nego ranije zasto sada vise se druzili za razlike od ranije gde svak je imao svoe posebne proekte i sada svi su koncetrirani na leb i sol i prave muziku koje sto zele

Dushan-85

Post by Dushan-85 » 31 May 2009, 07:45

Meni se svidjalo sve sto je Leb i Sol pravio do albuma KAO KAKAO. Tu su mi bili bez premca. Kasnije, pop-pjesme koje su svi svirali sa pola snage, s obzirom da znam kakvi su muzicari. Bio sam odusevljen kada sam cuo da ce se opet okupiti, ali nisam vjerovao da ce Vlatko vise ista novo raditi sa njima, jer je covjek sasvim posvecen nekim svojim stvarima. Dopadalo mi se sve sto su on i Bodan radili na svojim solo-projektima. Ovo sad...Nije lose, slusao sam ITAKANATAKA par puta, i nije los album, uopste. Ali, osjeca se da nema onog Vlatkovog stiha u cijeloj toj prici. Za Gara, i to da nema bubnjara u bendu, jesam nekako i navikao, ali, prosto, steta je sto nema Vlatka, jer je on zaista bio srce tog benda. Stata je i sto su se Vlatko i Bodan posle dvadeset godina zajednickog rada tako razisli, zbog gluposti obicne. Nije da krivim Bodana, koji je genijalan muzicar, ali, trebao je prosto nastaviti dalje bez koriscenja imena LEB I SOL. Mozda sa nekom novom Ezgijom, da nesto drugo naprave on i Koki, ali ne ovako....Povrijedili su i Vlatka i Gara. A to opet nije ljudski i posteno prema svemu sto su ranije radili.

Gaga le

Post by Gaga le » 24 Dec 2009, 22:08

Mislim da nisi bas upucen u problematiku njihovog razlaza tj svadje.

Vlatko je pomalo uzurpirao ime LEB I SOL sto ne znaci da on nije bio glavna karika u tom bendu ali ogroman doprinos tom bendu dali su i ostali clanovi iz prve postave.

rocknrolla

Post by rocknrolla » 24 Dec 2009, 23:48

kovach wrote:Evo vaka. Leb i Sol sa Vlatko Stefanovski ili sa novim gitaristom Dimitar Bozikov? Licno ja mislim da je Vlatko nezamenliv ali ipak ove nove pesme na Leb i Sol nisu tako lose
Ne postavljaj glupa pitanja...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Dec 2009, 04:59

sinisake wrote: Dobar je Vlatkovski. Ima jak, mastan zvuk, bolji nego pre. Koja mu je to gitarica? :?:
Jedna od onih koje pravi onaj lik cije gitare mrzis :ziveli:.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 25 Dec 2009, 10:53

Ma znam, Dersu, ne mrzim njiove gitare.
Samo mi se ne svidjaju poneka preterano radikalna dizajnerska resenja, da se eufemisticki odrazim. :mrgreen:

:ziveli:

Post Reply