Šta mislite o Van Gogh-u?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Locked
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Šta mislite o Van Gogh-u?

Post by nemanjavelimirovic » 14 Mar 2009, 15:50

Van Gogh .

Пореклом из Холандије, био је теолог и свештеник у руднику и сликао је рударе тамним мркозеленим бојама. После кратке париске импресионистичке фазе када расветљава палету и напушта социјалне теме, Ван Гог одлази у Арл, на југу Француске, где започиње његов арлезијски период. Копирао је Милеа, Гогена и Лотрека.

Stim, verovatno i bend istog imena kopira EKV, U2 i jos poneke bendove...

Ali:

Van Gogh (slikar) :bow:

Van Gogh (bend) :vomit:

karadjordje

Post by karadjordje » 20 Mar 2009, 23:15

Mislim da su dno brate!!!

Kole man

Post by Kole man » 22 Mar 2009, 00:55

karadjordje wrote:Mislim da su dno brate!!!
Stvarno ga pretera,mislim razumem da si roker al ne treba mrzeti sve sto je popularno,osecam da Van Gogh nije popularna grupa niko ne bi pljuvao na njih...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 22 Mar 2009, 01:09

Covek je lepo rekao da MISLI da su dno. Ne izigravaj dobru vilu, ne stoji ti :wink:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Mar 2009, 01:26

ovo nije bio spust.. ovo je slalom :mrgreen:

kurtrose

Post by kurtrose » 22 Mar 2009, 03:30

Volim ove rasprave koje samo vode ka jos vise rasprava...

Kole man

Post by Kole man » 22 Mar 2009, 16:41

cccira wrote:Covek je lepo rekao da MISLI da su dno. Ne izigravaj dobru vilu, ne stoji ti :wink:
Izvini sto me nerviraju hejteri koji jedva znaju da sviraju a prozivaju afirmisane bendove. :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 22 Mar 2009, 16:52

Stagod, mrzi me da se raspravljam sa tobom na temu koja je prezvakana 1000 puta na ovom forumu

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Mar 2009, 17:09

Van Gogh je profi bend, sa izuzetno velikom podlogom u materijalnom smislu, ali su im pesme loshe, mada da znaju da naprave komercijalu, znaju. E sad shto je to ljudima koji slusaju neku emotivno kompleksniju ili undergroundskiju muziku shit, to je vec druga prica. I meni su shit, ali da su realno gledano profi, jesu.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 22 Mar 2009, 20:20

nemanjavelimirovic wrote:Van Gogh je profi bend, sa izuzetno velikom podlogom u materijalnom smislu, ali su im pesme loshe, mada da znaju da naprave komercijalu, znaju. E sad shto je to ljudima koji slusaju neku emotivno kompleksniju ili undergroundskiju muziku shit, to je vec druga prica. I meni su shit, ali da su realno gledano profi, jesu.
I ti bi bio profi da si odrastao u godinama kada je r'n'r bio grana industrije, pa se malo uvlacis ovima, pa malo ovima - svi ti daju malo para - pa mozes da se izivljavas po slusaocima - snimas kao neke kvazi intelektualne albume (Hodi) pa se slizes s stampedom imecilizma (grand) - I ja bi bio profi da se bavim samo muzikom - kad sam budala pa moram i da zivim...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Mar 2009, 21:03

Istina, ali kod nas je to upravo i problem, bendovi koji postoje 100 godina su i dalje hit. Status Quo je vec maltane 20 godina sto se tice rock muzike, nema scene...I jbg, sta reci...Nije to ni bitno, ali mislio sam "Profi" - samo tehnicki... Imaju nastup, zvuk i tako sve to je ok, e sad sto sam i rekao, pesme su nje-sra...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Mar 2009, 21:50

Nemojte tako da blatite eminentne predstavnike srpskog roka!
Djule je kompletna autorska licnost, izrazito je napredovao kao tekstopisac i kompozitor, Van Gogh je postao institucija, vrlo urbana atrakcija, i sa nestrpljenjem iscekujemo njihov sledeci projekat.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Mar 2009, 21:59

jesu profi, kako nisu, pa imali su na hiljade svirki... al nekapiram cemu pljuvanje direktno po clanovima, djule ovo djule ono... djule pa brdo psovki.. pazite najlakse biti bend koji nije komercijala, nemoras da ides na svirke, nemoras da snimas pesme, bole te ***** za sve i niko nerazmislja o tebi, mnogo je zajebanije biti mejnstrim, svirati pred velikim brojem gledalaca, pisati pesme koje neko treba da cuje, pisati pesme koje ce uopste da prikupe toliku populaciju... najlakse se popisati na mejnstrim i svirati neku "alternativnu" muziku... mislim meni to licno prija i mnogim ljudima, al sigurno necu da pljujem mejnstrimer jer se bore za opstanak... pa ne bi li djule da je to tolika boza od posla prestao da se bavi time, imao neki alternativni bend, svirao neku muzikicu i kad bi hteo napravio neku svirkicu ili nesto... lakse bi mu bilo tako, svira u nekoj rupici pred 40 ljudi i eto ga... muzicar... ko uspe da prezivi, nastavi da prezivljava... a da bi se svirala "alternativa", mora da postoji i neki mejnstrim... zato je kod nas sve navrat nanos... svi su alternativa... a cemu to? kad mejnstrim nepostoji... sad je hit biti alternativa i nezaradjivati pare, nego raditi neki TROO posao (?!)... i onda alternativa postaje mejnstrim i ko zna sta postaje sta... bilo jednom u drzavi tranziciji...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Mar 2009, 22:27

sinisake wrote:Nemojte tako da blatite eminentne predstavnike srpskog roka!
Djule je kompletna autorska licnost, izrazito je napredovao kao tekstopisac i kompozitor, Van Gogh je postao institucija, vrlo urbana atrakcija, i sa nestrpljenjem iscekujemo njihov sledeci projekat.
Sarkazam? :mrgreen:
"duane" sad je hit biti alternativa i nezaradjivati pare, nego raditi neki TROO posao (?!)
Pa pazi ja bih kao i svi mi voleli da zivim od muzike, ali tek ove godine (posle 10 i vishe godina sviranja) nadam se da cemo uspeti mozda da proguramo jedan hit, ali shanse su male, kao i uvek...tako da....verovatno nishta... :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Mar 2009, 22:41

Sarkazam? :mrgreen:
Ma kakvi, lobotomija. :wink:

Locked