ma zezam se bre... samo izgleda da niko ne konta...Rax13 wrote:Hahaha... Take a chill pill dude...Duane wrote:ma nemoguce
Omiljeni gitaristi?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Omiljeni gitaristi?
Sta ste se uhvatili za Stafana Elmgrena...ne mogu da verujem...On je tako dobar gitarista i toliko voli gitaru da je napustio i gitaru i Hammerfall i otisao da vozi neke avione..koj lik...puca njemu bas za gitaru...MetalForLife wrote:Meni su bez ikakvog reda Jesper Stromblad ( In Flames ), Stefan Elmgren ( bivsi clan Hammerfalla) , Alex Laiho ( CoB )Jbg necu vise da pisem jer im kraja nema

Stavio sam smajli na kraju, znaci i ja sam se shalio... Ti nisi skontao...Duane wrote:ma zezam se bre... samo izgleda da niko ne konta...

Bez nekog posebnog redosleda...
Adrian Smith
George Lynch
John Sykes
Mark Knopfler
Jimi
Chris DeGarmo
Adrian Smith
George Lynch
John Sykes
Mark Knopfler
Jimi
Chris DeGarmo
Eric Clapton
Slash
Mark Knopfler
Hendrix
Vlatko Stefanovski
Slash
Mark Knopfler
Hendrix
Vlatko Stefanovski
1. Jimi Hendrix- definitivno najbolji elektricni gitarsita svih vremena. Gitaristicki Empedokle.
2. Vlatko Stefanovski- gitar-mag iz Makedonije. Gitarista sa najvecom stilskom i svirackom sirinom kod nas, na brdovitom Balkanu. Iako mu je stil na mahove 'skolski' ugladjen, mozda ponekad i pretjerano ispeglan, on umije u zivim nastupima da ode u horizonte koji su drugima nedohvatni. Kao svirac i muzicar, nekako uvijek isti, a opet, tako razlicit iz albuma u album.
3. R.M. Tocak- Stefanovski moze na nekoga, svojom svirkom i podsjecati. Stefanovski nekome, ponekad, moze zvucati kao Leri Karlton ili Aberkrombi, ali- Tocak moze da lici samo na Tocka! Njegov stil je, najblaze receno, specifican, i rijecima neopisiv. Njegove solaze i pasazi na vratu njegovih mu gitara, prosto, treba dozivjeti i znati slusati. Tocak je muzicar koji trazi posvecenog slusaoca. On svoju pricu govori, samo naizgled, zamrseno. Slusajuci ga sve vise i cesce, uvidjam-o, da je njegova prica u stvari, laka, topla i prosta, poput djecje pjesme. A ta pjesmica je za mnoge gitariste jedan veliki domaci zadak...
4. Djino Di Auri- Covjek koji je svoje najvece umijece i smisao za prenosenje spanjolskog 'duendea' pokazao na svom albumu FLAMENCO MYSTICO. Kroz ovaj album, on me je svojom vrsnom filigranskom svirkom, nikako lisenom iskonske strasti, proveo kroz meta-fizicku istoriju Spanije, od Mavara pa sve do danasnjih dana. Dobri muzicari prosto znaju da nas prenesu iz jednog dusevnog i vremensko-prostornog intervala u jedan sasvim drugi, potpuno drugaciji, nesvakidasnji. Neko mora voljeti i istrument i muziku kojom se bavi da bi to nekome mogao pokazati na pravi nacin. Svojom svirkom na albumu FLAMENCO MYSTICO, Djino Di Auri, je u tome, sudeci po mojim utiscima, u tome i uspio.
5. Erik Dzonson- Povuceni 'dobri decko' iz Teksasa. Prvi put sam za njega saznao preko DVD snimke koncerta G-3 u Minesoti, snimljenog 1996. godine, zajedno sa Satrijanijem i Stivom Vajom. Dzonson je od svih izgledao najstalozenije i najsigurnije, istodobno. Ni jednom nije pokazao sta sve umije na njoj, vec je tokom izvodjenja svoje tri numere, vodio sa njom jedan nijemi i pitomi razgovor. Prava umjetnost, vjerujem, izivire iz covjekovog pravog karaktera, pa tako je i zvuk Dzonsonove gitare, zapravo, izraz njegovog stava prema svemu ostalom, dakle, tonovi i solaze na istoj su elegantne, pitke i snazne. To je ono u cemu samo veliki uspijevaju. A koliko je zaista veliki, pokazao je time sto je na svom albumu , te iste 1996. godine, objavio i tribute-instrumentalnu numeru, S.R.V., posvecenu svom velikom zemljaku i 'takmacu', Stivi Rej Vonu. Tek da se pokaze koliko je on za njega imao postovanja, a ni malo natalozene sujete.
2. Vlatko Stefanovski- gitar-mag iz Makedonije. Gitarista sa najvecom stilskom i svirackom sirinom kod nas, na brdovitom Balkanu. Iako mu je stil na mahove 'skolski' ugladjen, mozda ponekad i pretjerano ispeglan, on umije u zivim nastupima da ode u horizonte koji su drugima nedohvatni. Kao svirac i muzicar, nekako uvijek isti, a opet, tako razlicit iz albuma u album.
3. R.M. Tocak- Stefanovski moze na nekoga, svojom svirkom i podsjecati. Stefanovski nekome, ponekad, moze zvucati kao Leri Karlton ili Aberkrombi, ali- Tocak moze da lici samo na Tocka! Njegov stil je, najblaze receno, specifican, i rijecima neopisiv. Njegove solaze i pasazi na vratu njegovih mu gitara, prosto, treba dozivjeti i znati slusati. Tocak je muzicar koji trazi posvecenog slusaoca. On svoju pricu govori, samo naizgled, zamrseno. Slusajuci ga sve vise i cesce, uvidjam-o, da je njegova prica u stvari, laka, topla i prosta, poput djecje pjesme. A ta pjesmica je za mnoge gitariste jedan veliki domaci zadak...
4. Djino Di Auri- Covjek koji je svoje najvece umijece i smisao za prenosenje spanjolskog 'duendea' pokazao na svom albumu FLAMENCO MYSTICO. Kroz ovaj album, on me je svojom vrsnom filigranskom svirkom, nikako lisenom iskonske strasti, proveo kroz meta-fizicku istoriju Spanije, od Mavara pa sve do danasnjih dana. Dobri muzicari prosto znaju da nas prenesu iz jednog dusevnog i vremensko-prostornog intervala u jedan sasvim drugi, potpuno drugaciji, nesvakidasnji. Neko mora voljeti i istrument i muziku kojom se bavi da bi to nekome mogao pokazati na pravi nacin. Svojom svirkom na albumu FLAMENCO MYSTICO, Djino Di Auri, je u tome, sudeci po mojim utiscima, u tome i uspio.
5. Erik Dzonson- Povuceni 'dobri decko' iz Teksasa. Prvi put sam za njega saznao preko DVD snimke koncerta G-3 u Minesoti, snimljenog 1996. godine, zajedno sa Satrijanijem i Stivom Vajom. Dzonson je od svih izgledao najstalozenije i najsigurnije, istodobno. Ni jednom nije pokazao sta sve umije na njoj, vec je tokom izvodjenja svoje tri numere, vodio sa njom jedan nijemi i pitomi razgovor. Prava umjetnost, vjerujem, izivire iz covjekovog pravog karaktera, pa tako je i zvuk Dzonsonove gitare, zapravo, izraz njegovog stava prema svemu ostalom, dakle, tonovi i solaze na istoj su elegantne, pitke i snazne. To je ono u cemu samo veliki uspijevaju. A koliko je zaista veliki, pokazao je time sto je na svom albumu , te iste 1996. godine, objavio i tribute-instrumentalnu numeru, S.R.V., posvecenu svom velikom zemljaku i 'takmacu', Stivi Rej Vonu. Tek da se pokaze koliko je on za njega imao postovanja, a ni malo natalozene sujete.
ma meni je mark knopfler!
- Wild Child
Шмајсер wrote:акерфелд, шулдинер, блекмор, онај адријан из медених, џеф из анивентилатора, а овог последњег не познајем. није металиста?friedman wrote:Evo ih neki
neeeeeeee,zajebi sve njih

Alex Lifeson aka Aleksandar Zivojinovic iz benda Rush je na zadnjoj slici i on je najbitniji !
- LazaRocker
Meni su trenutno omiljeni:
1) Zna se... Jimmy Page...
2) Jimi Hendrix
3) Da se rodio u engleskoj ili americi verovatno bi i hendrixa zajebo... VLATKO
4) Eric Clapton
5) Ritchie Blackmore
EDIT:
joooj marka knoplefera zaboravi. neka bude on ispred ricija.
2) Jimi Hendrix
4) Eric Clapton
5) Ritchie Blackmore
EDIT:
?LazaRocker wrote: 3) Da se rodio u engleskoj ili americi verovatno bi i hendrixa zajebo... VLATKO
objasni.. oces da kazes da je hendrix uradio to sto je uradio zbog publiciteta koji je pratio tog levorukog crnog gitaristu?
mislim ako tako mislis, onda poslusaj malo vise hendzu... ili sacekaj par godina pa onda ga ponovo pusti...
LazaRocker wrote:Meni su trenutno omiljeni:
2) Jimi Hendrix
4) Eric Clapton
5) Ritchie Blackmore
EDIT:
Heh,
Moram da napomenem, da ima na Ju-Tjubu bas jedan snimak gdje pitaju Vlatka nesto od tome 'sta bi bilo kad bi bilo', a on kaze, nesto, kao, 'pa mi to ne mozemo da biramo, to je Sudbina, rodjen sam tu gde sam rodjen...Otkud znas, da sam rodjen u Americi, ko zna, mozda bih bio neki debeljko koji menja kanale na TV-u? Ha, sta cemo tad?...'
Genijalac
- LazaRocker
nista ja protiv hendrixa nisam rekao kao sto vidis on mi je na listi ispred vlatka, nego kazem da bi vlatko verovatno uspeo na internacionalnom nivou da je rodjen u navedenim drzavama...
Tek sad videh ovo, ali u medjuvremenu ti odgovori wild child.Шмајсер wrote: акерфелд, шулдинер, блекмор, онај адријан из медених, џеф из анивентилатора, а овог последњег не познајем. није металиста?

Wild Child wrote: neeeeeeee,zajebi sve njih![]()
Alex Lifeson aka Aleksandar Zivojinovic iz benda Rush je na zadnjoj slici i on je najbitniji !

LazaRocker wrote:nista ja protiv hendrixa nisam rekao kao sto vidis on mi je na listi ispred vlatka, nego kazem da bi vlatko verovatno uspeo na internacionalnom nivou da je rodjen u navedenim drzavama...
Who knows....