Riblja Čorba
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
-
Re: Riblja Čorba
Ja bas gotivim corbu... dobro cinjenica je da se ne mogu porediti ove nove pesme sa starim al prvih 4-5 albuma tad su bili mladi,ludi,defektni sta ne moze bora da pise tekstove kako ide ulicmo i vidi dobru ribu il tako nesto covek pise tekstove na osnovu njegovog raspolozonje i ja mislim da je to sve. sto se tice gitariste ja bas bas gotivim njihov zvuk za nase prostore to je uh super 

- Nyarlathotep
- MF veteran
Rage Against the Machine!!!johnny_b_good wrote:Kost u grlu-vrh album!!!Da vidim ko je tada imao tako dobar prvi album

uf, tek sada videh TADA.
- mislim_stvarno
Pa oni nisu normalni. Snimaju jos jedan album...

sta da kazem-ne znam
ako se nadje neka jaca pesma bice dobro
ali to malo teze

ako se nadje neka jaca pesma bice dobro
ali to malo teze

zato je yu grupa z'''bala sve te a la ex yu bendove... oni su, sto bi rek'o narod TRUE od pocetka do kraja... i nisu se mesali tamo de im nije mesto nego su przili i ziveli svoj zivot... 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Bora je bio FACA kad su se pojavili, ono buntovnik, PUNK stav....
Od kraja 80'ih pa do dan danas se batrga i jako je uporan, sto je za pohvalu da ima toliko zivaca da se njaka kad to ne da nije to vise, nego je lose za njegovu reputaciju, koja je srozana debelo...Kad se zaborave prvih par albuma, ljudi ce ga smatrati za polu narodnjaka, a on je po tim narodnjacima navodno uvek pljuvao, apsurdno, zar ne?
Iskreno nisam slusao Riblju Corbu (mislim kod kuce, na klinackim svirkama, ako slucajno svratim, cujem uvek te stare hitove...) ali taman od svoje 10te - 11te godine, par pesama novih sam cuo onako usput u busu ili tako nesto i to je tuzno....
Od kraja 80'ih pa do dan danas se batrga i jako je uporan, sto je za pohvalu da ima toliko zivaca da se njaka kad to ne da nije to vise, nego je lose za njegovu reputaciju, koja je srozana debelo...Kad se zaborave prvih par albuma, ljudi ce ga smatrati za polu narodnjaka, a on je po tim narodnjacima navodno uvek pljuvao, apsurdno, zar ne?

Iskreno nisam slusao Riblju Corbu (mislim kod kuce, na klinackim svirkama, ako slucajno svratim, cujem uvek te stare hitove...) ali taman od svoje 10te - 11te godine, par pesama novih sam cuo onako usput u busu ili tako nesto i to je tuzno....
Ma oni su uvek bili razbijaci i oravi rokeri samo u pocetku one prave otkacene rokenrol bundzije koje su mogle i dobru ljubavnu pesmu da sastave-posle kako se Bora gojio nedostajalo im je energije i te sirovosti iako su i posle rajka kojica imali dobrih pesama. dzindzer dere takodje i u njegovim soloima moze covek da uziva i da oseti sustinu pesme ali opet posle rajka vise nije bilo to to.dzindzer je sreder i ne besmisleni sreder ali nedeostaje nam ona hard rok-bluz gitara.
a bora pa majku mu ne mozemo da imamo isti polet i istu inspiraciju posle 20 godina svirke.
a bora pa majku mu ne mozemo da imamo isti polet i istu inspiraciju posle 20 godina svirke.
- mislim_stvarno
Dzindzer je ok, ali poslusajte solo za "Ljubav ovde vise ne stanuje" i Queen - The Hero...
Jeste DZinedzer shreder , vishe je VIntage sad nego pre 10-15 godina ,ali je opste poznato da ume da izbaci zajebanu melodiju...
Ko je bio u Areni ili gledao DvD sa tog koncert mislim da mu je jasno ocemu govorim.
Ne mozete da ocekujete istu energiju kao sa pocetka .
Sto se tice solo partije sa "LJubav ovde vise ne stanuje" jeste da ima slicnosti sa Hero,ali uzmi pa izmisli nesto novo.
Ko je bio u Areni ili gledao DvD sa tog koncert mislim da mu je jasno ocemu govorim.
Ne mozete da ocekujete istu energiju kao sa pocetka .
Sto se tice solo partije sa "LJubav ovde vise ne stanuje" jeste da ima slicnosti sa Hero,ali uzmi pa izmisli nesto novo.
dzindzer ok? pa ljudi nemojmo se zajebavati... covek je legenda... mnogo ga gotivim i svaki aspekt njegova sviranja
a covek je gitarista hvr, to MORA da stoji... odlican 5+...
long live vidoja!(to kad se masa dere BORO BORO, ja se derem VIDOJA VIDOJA... naravno zna se ko je glasniji
)

Odlicno receno i slazem se u potpunosti :dvec posle prvih upoznavanja sa radom Azre, negde u osmom razredu, shvatio da su radovi nesretnog Djordjevica i ekipe kvalitativno daleko ispod onoga sto je nudio Dzoni.
Duane wrote:dzindzer ok? pa ljudi nemojmo se zajebavati... covek je legenda... mnogo ga gotivim i svaki aspekt njegova sviranjaa covek je gitarista hvr, to MORA da stoji... odlican 5+...
long live vidoja!(to kad se masa dere BORO BORO, ja se derem VIDOJA VIDOJA... naravno zna se ko je glasniji
)
Apsolutno se slazem

a i kod dzindzera sam kupio prvu djitru tako da ima tu i neki personal feel to it 

- mislim_stvarno
Stani, stani. Ti hoces da kazes da je "OK" ukrasti neciju stvar ako saam ne mozes da napises nesto?!?Melnar_89 wrote:Sto se tice solo partije sa "LJubav ovde vise ne stanuje" jeste da ima slicnosti sa Hero,ali uzmi pa izmisli nesto novo.
Ako nisi u stanju da napises nesto novo i originalno, bolje da batalis pravljenje muzike, ostani na nivou covera ili predji u narodnjeke...
Ja vise postujem punk bendove koji nisu uvek toliko lepi za slusanje ali su originalni, nego neke plagijatore koji su navodno bolji muzicari, ali imaju previse "pozajmljenih" stvari.
Ne govorim protiv Dzindzera ili bilo koga, govorim uopsteno. Dzindzer je do jaja gitarista, gotivan mi je i njegov stil i njegov zvuk i sve ali...
Prvi deo tog sola je prekopiran May-ov (sa minimalnim izmenama), a to je onaj deo sa "feelingom", kasnije ide do jaja shred i taping...
Potrebna je OOOGROOOMNAAA slucajnost da bi se dva sola poklopila na taj nacin...
dobri kradu, losi kopiraju...
i kurt kobejn i richi blekmor i erik klepton itd itd su "pozajmljivali" pa su i dalje tretirani kao genijalci... sto i jesu... dzindzer included... meni je dzindzer i kao covek car, uopste se ne eksponira u javnosti i slicno... tako da...