Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
pivonroll

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by pivonroll » 27 Oct 2008, 00:38

Ne znam da li ste izvalili, ali po meni Kurt je imidz kopirao od Neil Younga, a Neil je takodje imao veliki (muzicki) uticaj na Kurta i celu tu ekipu.
A sto se tice tajne uspeha, pa sta znam sklopile se kockice u pravom trenutku i to je to. Fini su im textovi, barem sa moje strane gledista.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 27 Oct 2008, 10:15

pipistrello wrote:a joooj...nisam htela da kazem da je on los muzicar ili slicno...nego samo mislim da im je i to pomoglo da bi odrzali popularnost...mislim....bilo je mnogo devojaka koje su se lozili na njih.
:roll: ma ja mislim da je Kurt bio genijalan,i njihove pesme...sve sto su oni radili bilo je ok,ali licno mislim da je u svetu bilo mnogo bendova koji su bili dobri,a opet nisu imali popularnost...tako da je moguce da su neki procenat publike pridobili Kurtovim izgledom.
ma opusteno, samo sam rekao, posto je bilo dosta ovakvih komentara morao sam da pomenem da je covek bio genije, nisam mislio da si ti sad napala kurta i oces da mu izvadis oci xD
zbog cega je genije? to je covek cije znanje teorije muzike i nije bas neko, cak je prosecno a mozda i nize, ali je on napisao odlicne pesme, koje su neverovatno jednostavne da ih je neko mogao smisliti pre 200 godina, ali zasto nije???? npr. about a girl... E G i to je haos skroz xD simple as that, a tako genijalno zvuci... covek je genija za svirku xD

kurtrose

Post by kurtrose » 29 Oct 2008, 16:25

Pa da, njivova muzika je toliko jednostavna, svaki pocetnik bi mogao da odsvira vecinu kurtovih stvari ali ipak... Pokazali su svetu da ne moras biti muzicki i tehnicki ne znam koliko potkovan da bi prodrmao svet, jednostavno moras imati smisla za stvaranje i to je to...

A bas me zanima gde bi Nirvana sada bila da Kurt nije umro... :?:

Dete epruvete
MF veteran

Post by Dete epruvete » 04 Nov 2008, 21:04

tajna uspeha je shto je kurt umro pa su postali legende

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 Nov 2008, 21:23

Dete epruvete wrote:tajna uspeha je shto je kurt umro pa su postali legende
ejh sad... koliko je ljudi umrlo... pa nisu valjda svi legende.... ojh.. evo jedan sad rikno... legenda... a sace za koji minut jos jedna legenda da se rodi xD

dweezil

Post by dweezil » 04 Nov 2008, 22:04

kad smo kod Nirvane, mene je iskreno prijatno iznenadilo da je Dave Grohl uspeo da napravi dosta lep solo band Foo Fighters i da covek stvarno ume da pise lepe pesme i nastavi da kazem nekim slicnim putem kojim su krenuli, dodushe malo mirnije ali ipak vredno paznje.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 Nov 2008, 23:05

i jos se prebacio s' bubnja na gitaru...

dweezil

Post by dweezil » 04 Nov 2008, 23:15

da i to, mada je on rasvio gitaru odmalena. Po nekim prichama, malo je falilo da posle Nirvane, bude bubnjar u Pearl Jam. A i bolje sto nije. Neznam Grohl je nekako po meni bash skapirao kako pisati lepe pesmice ili je to nasledio i naucio od Kurta.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Nov 2008, 23:17

Sta ja znadem, nije to bas ista vrsta muzike, Foo Fighters su meni nekako mnogo blizi mejnstrim rokenrolu...
Ali jesu vrlo dobar bend, nema tu sta...

vasko

Post by vasko » 05 Nov 2008, 00:19

ono dobro?

pa on je napisao scientless aprentice na in uteru a ta pesma bode oci po gluposti na celom albumu...pretpostavljam da mu je kurt preko kypca reko kao aj moze i jedna tvoja "pesma"

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 05 Nov 2008, 02:06

sinisake wrote:Sta ja znadem, nije to bas ista vrsta muzike, Foo Fighters su meni nekako mnogo blizi mejnstrim rokenrolu...
Ali jesu vrlo dobar bend, nema tu sta...
naravno.
jesi mainstream rok a i jesu dobar bend.

meni je analogija Nirvana - Foo Fighters paralelna analogiji Kyuss - Queens of the Stone Age.
iz psihotickog i nepojmljivo originalnog pozdemlja u vrhunac savremenog, komercijalnog, tvrdjeg roka. samo sto Kyuss, naravno, nisu omunjili ni 2% Nirvanine popularnosti.
ah, KYUSS. :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 Nov 2008, 02:54

Tajna uspeha NIrvane lezi u "wishkah" reci. Takodje i negde u studijima Foo Fightersa, a sigurno je ima pomalo i u bas gitari marke gibson novoselic. Mozda i u chorus pedali preko DS2. Mozda i nigde vise. :D Neposredno, prijemcivo, nadrkano, shvatljivo svakom ko se smatra za inteligentno bice. Puno cigara, cuge i ostalog. Nebitnost tehnike i okrutna okrenutost ka ideji. Nesebicno deljenje emocija...bez predrasuda. Jako tesko je zaista biti takav, ali oni svi....Jimi, Janis, Jim, Lenon, Kurt..etc.su to bili.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 Nov 2008, 02:58

A FOO FIGHTERS jesu zaista dobar band...jako ih cesto slusam...ali nekako kako se DAVE udaljavao godinama od nirvaninog kraja...pesme su mu mirnije nekako i manje imaju u sebi "ono", ali ipak vreme cini svoje. Prvi album Fajtersa je nirvana u nastavku...meni je omiljen. :D

nenadnenad

Post by nenadnenad » 08 Nov 2008, 03:57

ne bih reko da je kurt smisljao neke revolucionarne progresije, cak su bile i dosta uobicajne po meni ...al dobro :D
mislim da je bilo pola pola, pola dobre muzike pola strasne promocije u medijima; we play it until you like it,...ako vam se ne svidi odma.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 08 Nov 2008, 17:12

Ma Nirvana je poslednji revolucionaran bend...posle njh eventualno Radiohead... :D

Post Reply