Kako je propao rock'n'roll...

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Kako je propao rock'n'roll...

Post by cccira » 29 Jan 2009, 19:41

Duff wrote:mickey tebra drzi se....
:shock:

Da li se to vi igrate rata ili mi se cini?

MICKEY
Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak

Post by MICKEY » 29 Jan 2009, 20:10

Duff, brate, nemoj vise da me branis...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Jan 2009, 22:40

MICKEY wrote:Duff, brate, nemoj vise da me branis...
ne sudi se tebi ovde covece... tojes ne sudi se nikom xD

MICKEY

Post by MICKEY » 29 Jan 2009, 22:45

Ma jashta!

Ziveo rock'n'roll(makar i 'vakav )!

ili "LONG LIVE ROCK'N'ROLL"!!!

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jan 2009, 03:00

ajde onda navedi te alternativne bendove koji tako naklapaju akorde bezveze. po meni je i obojeni program prilicno alternativan, pa imaju progresiju najjednostavniju na svetu. blokaut ima fine distorzirane rifove, da nema mozda ekv besmisleno nabrajanje akorada? mislim, ne razumem te stvarno, jel ti hoces da sve bude ac/dc ili sta?

a dejankuki ti je vratio zelju za diskusijom zato sto se slaze s tobom u principu, pa meni bi vratilo zelju za diskusijom kad bi dosao neki lik koji ima dijametralno suprotan stav, ti bas hoces da se ljudi slazu s tobom:)

ako kazes da je i blek metal svirka rok koncert, sta onda pravis ovakav topic, onda je jasno da je rok doziveo ekspanziju i da se rastocio na milione pravaca, pa i tu alternativu, pank ili novi talas, emo i ko zna sta sve jos.

sto se franca ferdinanda tice, pa oni vrlo lako mogu da se uguraju u britpop i vrlo su bliski britanskoj alternatini, ne znam otkud sad oni u tvojoj prici.

MICKEY

Post by MICKEY » 30 Jan 2009, 13:47

Necu vise navoditi bendove koji su toliko cenjeni i komentarisati o njima.

Nazalost, kod nas se za sve sto nije Seka, Ceca, Brena kaze rock koncert.

Drago mi je bilo sto ipak neko ima stav slican mom stavu i sta tu ima lose?
Kad bi svi mislili kao ja, ne bih ni imao sa kim da diskutujem.

Sa Franc Ferdinandom sam hteo da objasnim da i u brdu kukolja, mozes naci zito,
a njihov pravac Indy Rock ili Brith pop, ili sta god, sve je to R'n'R

Dakle, R'n'R nije umro, nego prop'o, rascvetao se na sve i svasta, a tek neki plod da nije truo...(moje neko misljenje)

Duff

Post by Duff » 30 Jan 2009, 14:10

MICKEY wrote:Duff, brate, nemoj vise da me branis...
Sto bre? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jan 2009, 14:55

Drago mi je bilo sto ipak neko ima stav slican mom stavu i sta tu ima lose?
Kad bi svi mislili kao ja, ne bih ni imao sa kim da diskutujem.
?
da, ali ti to prvi treba da ukapiras, a ne da dolazis sa holier than thou stavom, zar ne

robilad

Post by robilad » 30 Jan 2009, 15:48

Vidim da se ovde fino zagrejalo i da tezi ka usijanju...Ne zelim da sirim pricu zato sto bih mogao da pisem veoma opsirno ali nazalost nemam vremena...Rock je u izrazu - muzickom, tekstualnom, duhovnom... jedan od razloga sto se ofucao ( da ne kazem propao ) je taj sto mi svi kuckamo ovde umesto da preslusamo album, procitamo knjigu ili ko ima sta da kaze da svira... Odoh ja u studio ljudi, to mi je najbolji odgovor na temu

BluesBoy

Post by BluesBoy » 30 Jan 2009, 22:01

Mickey kazes da je najbolji bend u srbiji Kraljevski A, ne bih se slozio, moje licno misljenje je da su npr Neverne Bebe daleko kvalitetnij, a da ne pricamo o Vasil Hadzimanovom bendu....

Kakoje RNR propao ne znam, ali cinjenica je da jeste, tu je svakako uticalo mnogo faktora... Ja nikada ne bih pravio autorski bend "stara skola RnR" tu vise nema sta da se izmisli po mom misljenju. Jer da su Eric Clapton, Zepelin, Purple, itd ostali na nivou Robert Johnson-a i kukali zasto je propao delta blues... ne bi bilo ni te sad vec stare skore RnR.... pozzz

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Jan 2009, 00:17

ja ne kapiram kako ljudi ne kapiraju da na post tipa "KA je najbolji" nemozete odgovoriti sa "e nije, nego je Bijelo Dugme" :D
mislim ok, ako se zezate, a ne bi rekao da je to slucaj u ovom topicu :|

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Jan 2009, 05:29

Nista me ne zanima Mickey i Duff ali Mickey, please promeni potpis je ovo

Code: Select all

Ne umem da sviram ROCK'N'ROLL, pa sam nasao alternativu, sviracu alternativni rock...
je direktna uvreda ljudi koji ne razmisljaju na tvoj nacin, a verujem da bi se mnogi koji su clanovi ovog foruma slozili, da zaista nije na mestu. Pishi sta 'oces mene ne zanima to, moderatori ce te doterati u red kad budes preterao, ali ovaj potpis nije na mestu, tako da evo, drugi put PLEASE, promeni ga. Hvala unapred na razumevanju.

PS
Btw, ok je kurcevitost, ali eto recimo oko narodnjaka nekih sam ja bio zakrvio sa Dooliom, mada smo se na kraju sporazumeli, ali vashi stavovi (Duff i Mickey) se mnogima ne svidjaju, pa onda bi eventualno trebalo razmisliti o tome da li ste zaista u pravu ili ne. Ovo nemoj(te) shvatiti kao nesto bitno, cisto eto u 5 ujutru pijan dosao iz grada pa onako bacio pogled pred spavanje, i napisao nesto nebitno. Svako ima svoj stav, a kada bi svet sadrzao sve iste ljude sa istim stavovima bio bi veoma dosadno mesto za zivot, ali fakat je da neke stvari zaista nisu na mestu (pocevsi od Mickey potpisa ) i jednostavno bez vredjanja i napetih situacija, jer ocigledno, svima je malko mukica od toga. Bez ljutnje, nadam se?

MICKEY

Post by MICKEY » 31 Jan 2009, 14:18

nemanjavelimirovic wrote:Nista me ne zanima Mickey i Duff ali Mickey, please promeni potpis je ovo

Code: Select all

Ne umem da sviram ROCK'N'ROLL, pa sam nasao alternativu, sviracu alternativni rock...
je direktna uvreda ljudi koji ne razmisljaju na tvoj nacin, a verujem da bi se mnogi koji su clanovi ovog foruma slozili, da zaista nije na mestu. Pishi sta 'oces mene ne zanima to, moderatori ce te doterati u red kad budes preterao, ali ovaj potpis nije na mestu, tako da evo, drugi put PLEASE, promeni ga. Hvala unapred na razumevanju.

PS
Btw, ok je kurcevitost, ali eto recimo oko narodnjaka nekih sam ja bio zakrvio sa Dooliom, mada smo se na kraju sporazumeli, ali vashi stavovi (Duff i Mickey) se mnogima ne svidjaju, pa onda bi eventualno trebalo razmisliti o tome da li ste zaista u pravu ili ne. Ovo nemoj(te) shvatiti kao nesto bitno, cisto eto u 5 ujutru pijan dosao iz grada pa onako bacio pogled pred spavanje, i napisao nesto nebitno. Svako ima svoj stav, a kada bi svet sadrzao sve iste ljude sa istim stavovima bio bi veoma dosadno mesto za zivot, ali fakat je da neke stvari zaista nisu na mestu (pocevsi od Mickey potpisa ) i jednostavno bez vredjanja i napetih situacija, jer ocigledno, svima je malko mukica od toga. Bez ljutnje, nadam se?
Evo, prijatelju, promenicu potpis, nadam se da "muzika nije atletika" te nece vredjati.
Ti si ok i sa tobom covek moze normalno da diskutuje.
Znam da se vecini ne svidjaju Duffovi i moji stavovi, ali to nije razlog da mi menjamo pogled na svet.
U temi KA, je bilo inata i sa moje i sa Duffove i sa njihove strane i ne zelim da se to dalje raspiruje, zato se i suzdrzavam u ovoj temi.

MICKEY

Post by MICKEY » 31 Jan 2009, 14:51

Zelim da se izvinim Doolio-u zbog svoje ishitrene reakcije u temi "Kraljevski Apartman" u svom poslednjem postu.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Jan 2009, 15:03

izvinjavam se i ja gosn mikiju zbog neetickog obracanja, mir mir mir, idemo dalje:)

sto se tice teme, ajmo ovako, zasto mislis da je rnr propao, cak i ako prihvatimo teoriju (sa kojom se ja opako ne slazem) da su noviji zanrovi nastali od roka srozavanje u kvalitetu u odnosu na matori rok, ne vidim sta je tu propalo jer i dalje ima bendova koji neguju neki olskul zvuk, znaci, jednostavno, ima vise razne muzike za odabrati.

Post Reply