Omiljeni gitaristi?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
kide

Re: Omiljeni gitaristi?

Post by kide » 23 Aug 2009, 03:13

nebojsak wrote:Btw, da, zaboravio da pomenem Slasha; taj lik mi je nekako uvek bio na pola, vidi se da ima potencijala, al ja njega nikako ne mogu da izvadim iz tog konteksta benda. Šta znam, kapiram da bi bio dobar prašnjavi gitarista, al nekako mi taj cock-rock-obavezan-solo-u-fade-outu uvek smeta.
jesi svesan kolko je Sleš svojom harizmom i svirkom naložio klinaca da uzmu đitru, za poslednjih 20 godina? više nego bilo koji drugi gitarista, jer je kombinacjom old skul svirke i šreda zahvatio i metalere i rokere i bluzere itd. pa malo li je jbga?
Last edited by kide on 23 Aug 2009, 03:16, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Aug 2009, 03:16

Aa, Fuzzbox. Je l to beše ono gde je Proja pevao ranije, a Džoni svirao banj? Nisam u toku, nisam znao da su prešli na zajebaniji nivo, i da prate eminentnog pevača, metu MILFova.

Što se tiče Antonove đitre, neam pojma, nikad je nisam video izbliza, ali ima smisla to da je lepo otišao kod eminentnog domaćeg custom proizvođača, naručivši nešto po svom ukusu, u uzaludnoj nadi da će mu to omogućiti da mu se krv, znoj, gnoj i loj vrate u omatorele žile.
jesi svesan kolko je Sleš svojom harizmom i svirkom naložio klinaca da uzmu đitru, za poslednjih 20 godina? više nego bilo koji drugi gitarista, jer je kombinacjom old skul svirke i šreda zahvatio i metalere i rokere i bluzere itd. pa malo li je jbga?
Sasvim moguće, ali ja to ipak nekako moram da gledam iz ličnog ugla. Uostalom, i Deep Purple su inicirali ceo ovaj najogavniji deo postojećeg hevi metala/guitar hero svirke, simfonijske orkestre, debele Švede, iživljavanja od 15 min... treba li da im budem zahvalan?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Aug 2009, 08:58

nebojsak wrote:Deep Purple su inicirali ceo ovaj najogavniji deo postojećeg hevi metala/guitar hero svirke, simfonijske orkestre, debele Švede, iživljavanja od 15 min... treba li da im budem zahvalan?
NARAVNO :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Aug 2009, 12:31

U prvoj turi su bili Jeff Beck, SRV, Santana, Satriani i Pablo Gilberto... :mrgreen:

Idemo dalje:

Scott Henderson - mnogo su mu jaki: toncina i fraziranje. ;) Svira sa strascu, i mascu... a to je najbitnije. :mrgreen:

A kad smo vec kod strasti... nepravedno bi bilo zaobici prvi facial expression popularne muzike... :mrgreen: Bog, trenutno mi je znatno zanimljiviji od ucitelja mu... :lol: :lol:
Kakva je to posvecenost, kakva je to ljubav... Koliko god mi se ne svidjale njegove kompozicije, toliko obozavam njegovo sviranje... :bow:

Nepravedno zapostavljeni domaci gitarista: :mrgreen:

Njegovo OPAKO sviranje gitare cesto je u drugom planu, ali to je bio njegovo izbor. :wink:

I prvi vibrato Mlecnog puta :mrgreen: , Joey Santiago:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 23 Aug 2009, 15:17

siki,veooma mi se svidja tovj izbor...vai,kao vai,ima njegov unikatan stil,ali kad pogledas njegovu strast i emocije koje izlaze iz njega u toku sviranja,jednostavno moras da ga zavolis...cudno mi je samo to,sto nisi stavio Eric Johnsona :? ..izvrstan gitarsta nove 'stare' skole,koji suptilno unosi djez fraze,da je to fenomenalno...
inace moj izbor je :mrgreen: Image

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Aug 2009, 15:24

muki17 wrote: inace moj izbor je :mrgreen: Image

Zlatko Manojlovic? :mrgreen:
Image

U, da, Erika sam zaboravio... Hteo sam i Mayera i BonamassNu da turim, al.. eto... to u sledecem krugu... :ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 23 Aug 2009, 15:32

:lol: ...e da,mejer...odlican....i da,neprikosnoveni Image :lol: :lol:

Makinov

Post by Makinov » 23 Aug 2009, 15:35

sinisake wrote:
muki17 wrote: inace moj izbor je :mrgreen: Image

Zlatko Manojlovic? :mrgreen:
Image

U, da, Erika sam zaboravio... Hteo sam i Mayera i BonamassNu da turim, al.. eto... to u sledecem krugu... :ziveli:
hahahaha, odlichna fora za Zlatka Manojlovica! ;) :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 23 Aug 2009, 15:44

eeeeeee ovako se to radi!Kakav baja! ;) :lol: :lol: :lol:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 23 Aug 2009, 15:58

hahaha,jeste da je brz,ali dzaabaaa...jebote,ne mogu da ga smislim... :grummel_2:

Wook

Post by Wook » 23 Aug 2009, 16:11

muki17 wrote:hahaha,jeste da je brz,ali dzaabaaa...jebote,ne mogu da ga smislim... :grummel_2:
ni ja :mrgreen:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 23 Aug 2009, 16:19

xspaceman wrote:eeeeeee ovako se to radi!Kakav baja! ;) :lol: :lol: :lol:
FREAK SHOW !!! Moji ortaci su imali to na vhs-u pre sto godina,i gledali samo da se prevrnu od smeha !! :metal: :metal: :metal:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Aug 2009, 16:26

muki17 wrote: :lol: ...e da,mejer...odlican....i da,neprikosnoveni Image :lol: :lol:
Mislim da je ovaj uz Hendrixa i Tocka najvise spominjan na forumu...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Aug 2009, 16:32

Ja izgleda nisam nikad napisao omiljene, samo sam malo komentarisao :D
pa ajd da napisem,i tako je nedeljom uvek dosadno,osim ako ne dzemate u BG :)
imam neke 2-3 grupice gitarista koje slusam periodicno,tj. smenjuje se jedna sa drugom :)
prvu cine: Hendrix,Trower,Mayer,Doyle Bramhall II,
drugu cine: SRV,Rory Gallagher,Clapton,Bonamassa,Eric Johnson
trecu: Gilmour, Frusciante, Tocak .... ova treca je inace odvojena, tj. njih trojica nisu nesto slicni, vec ih posebno slusam :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Aug 2009, 19:32

Ne budimo nepravedni prema MABU... Moze on i bluz da oCvira, kad hoce... :mrgreen:

Post Reply