EX-YU TOP 10
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: EX-YU TOP 10
1.azra
2.chorba
3.kud idijoti
4.ekv
5.pankrti
6.partibrejkersi
7.disciplina
8.ritam nereda
9.smak
10.sarlo akrobata
2.chorba
3.kud idijoti
4.ekv
5.pankrti
6.partibrejkersi
7.disciplina
8.ritam nereda
9.smak
10.sarlo akrobata
1.Smak
2.Atomsko Skloniste
3.Yu grupa
4.Generacija 5
5.Krvna grupa
6.Indexi
7.Riblja corba
8.Leb i sol
9.Korni grupa
10.Galija
Prva dva mesta su gde i treba da budu,za ostale raspored nije bitan samo sam ih nabrojao bez nekog odredjenog reda.............
2.Atomsko Skloniste
3.Yu grupa
4.Generacija 5
5.Krvna grupa
6.Indexi
7.Riblja corba
8.Leb i sol
9.Korni grupa
10.Galija
Prva dva mesta su gde i treba da budu,za ostale raspored nije bitan samo sam ih nabrojao bez nekog odredjenog reda.............
1.Smak
2.Azra
3.Generacija 5
4.Yu Grupa
5.Atomsko Skloniste
6.Leb i Sol
7.Parni Valjak
8.Poslednja igra leptira
9.Prljavo Kazaliste
10.Corba
Prva tri su po zasluzi,ostali nabacani
2.Azra
3.Generacija 5
4.Yu Grupa
5.Atomsko Skloniste
6.Leb i Sol
7.Parni Valjak
8.Poslednja igra leptira
9.Prljavo Kazaliste
10.Corba
Prva tri su po zasluzi,ostali nabacani

pa nisam bas mogao da odrijedim neki pravi redosled al sam pokusao i dobio ovo:
1.Leb i Sol
2.Atomsko Skloniste
3.Divlje Jagode
4.Smak
5.Zabranjeno Pusenje
6.Azra
7.Riblja Corba
8.Van Gogh
9.EKV
Leb i Sol sam stavio na mesto broj 1 jer me fascinirao sa Bistra Voda, pa drugi dolaze Atomsko Skloniste sa Olujni Mornar i Pomorac sam majko a ostale su samo natrupane bez nekog reda
1.Leb i Sol
2.Atomsko Skloniste
3.Divlje Jagode
4.Smak
5.Zabranjeno Pusenje
6.Azra
7.Riblja Corba
8.Van Gogh
9.EKV
Leb i Sol sam stavio na mesto broj 1 jer me fascinirao sa Bistra Voda, pa drugi dolaze Atomsko Skloniste sa Olujni Mornar i Pomorac sam majko a ostale su samo natrupane bez nekog reda
1. Ekv i Partibrejkersi
Ghmhm... nemam vise nista
Ghmhm... nemam vise nista

Bijelo Dugme,Riblja Corba,Indexi,Generacija 5,Yu Grupa,Van Gogh,Crvena Jabuka,Divlje Jagode,Bajaga,Parni Valjak,Prljavo Kazaliste,Cod,Piloti,Time,Azra
Znam da ima vise od 10, ali nisam mogao nikoga izostaviti.. a i redosled je nebitan
Znam da ima vise od 10, ali nisam mogao nikoga izostaviti.. a i redosled je nebitan

1. Azra/Leb i sol
2. Ekatarina Velika
3. Disciplina Kicme
4. Mizar
O ostale ne toliko dobre koliko zanimljive i neobicne grupe, mogli bi da udju HAUSTOR, VJESTICE, OBOJENI PROGRAM...ali oni nisu, po mom misljenju, osim te neobicnosti nastupa i zvuka, neke eklekticnosti, nesvakidasnje fuzije muzickih stilova, nisu ostavili neki jachi trag na muzickoj sceni bivse Jugoslavije. Azra, Ekatarina, Leb i sol, Disciplina Kicme, Mizar, jesu nesto sto spada u onu malu grupu muzickog 'velikog praska' na muzickom nebu sa tih prostora. Ostali im, barem tako ja mislim, nisu im mogli primaci ni u ovom dobu, a kamo li da ce iko to uraditi iko u vremenima buducim. To nisu grupe, muzicke, vec prosto- muzicko-kultoroloski fenomeni koji su se dogodili u jednom vremenskom periodu na jednom geografskom prostoru, stopili su se, inastalo je to sto je nastalo- magija. Kao i sve sto je nesvakidasnje, originalno i inventivno, jeste jedan zaseban svijet, i bas ta originalnost i inventivnost u iskazivanju neke svoje muzicke price ih cine posebnim i neponovljivim.
2. Ekatarina Velika
3. Disciplina Kicme
4. Mizar
O ostale ne toliko dobre koliko zanimljive i neobicne grupe, mogli bi da udju HAUSTOR, VJESTICE, OBOJENI PROGRAM...ali oni nisu, po mom misljenju, osim te neobicnosti nastupa i zvuka, neke eklekticnosti, nesvakidasnje fuzije muzickih stilova, nisu ostavili neki jachi trag na muzickoj sceni bivse Jugoslavije. Azra, Ekatarina, Leb i sol, Disciplina Kicme, Mizar, jesu nesto sto spada u onu malu grupu muzickog 'velikog praska' na muzickom nebu sa tih prostora. Ostali im, barem tako ja mislim, nisu im mogli primaci ni u ovom dobu, a kamo li da ce iko to uraditi iko u vremenima buducim. To nisu grupe, muzicke, vec prosto- muzicko-kultoroloski fenomeni koji su se dogodili u jednom vremenskom periodu na jednom geografskom prostoru, stopili su se, inastalo je to sto je nastalo- magija. Kao i sve sto je nesvakidasnje, originalno i inventivno, jeste jedan zaseban svijet, i bas ta originalnost i inventivnost u iskazivanju neke svoje muzicke price ih cine posebnim i neponovljivim.
1.Riblja Corba
2.Generacija 5
3.Divlje Jagode
4.Azra
5.Atomsko skloniste
6.YU grupa
7.Prljavo kazaliste
8.Parni valjak
9.Van Gogh
10.ajde...Zabranjeno Pusenje
2.Generacija 5
3.Divlje Jagode
4.Azra
5.Atomsko skloniste
6.YU grupa
7.Prljavo kazaliste
8.Parni valjak
9.Van Gogh
10.ajde...Zabranjeno Pusenje
-
1. azra
pa deset mesta prazno(ili opet azra^^)
12.prljavo kazaliste
13.parni valjak
14.yu grupa
15.bajaga i instruktori
16.poslednja igra leptira
17.atomsko skolniste
18.ekv
19.bijelo dugme(al sa bebekom)
20.idoli
pa deset mesta prazno(ili opet azra^^)
12.prljavo kazaliste
13.parni valjak
14.yu grupa
15.bajaga i instruktori
16.poslednja igra leptira
17.atomsko skolniste
18.ekv
19.bijelo dugme(al sa bebekom)
20.idoli
dakle redosled je nebitan
azra
haustor
ekv
partibrejkersi
leb i sol
zabranjeno pusenje
smak
lacni franc
riblja corba
bijelo dugme
indexi
i sada shvaih da sam se zeznuo sto sam poceo ovaj post jer nema gde da stane i jos dosta bendova novog talasa, exju metalaca a tek pankera koji zasluzuju da se nabroje. ali evo neka ovi gore budu ti jer sam im svakom bio na po vise od 5 zivih svirki.
azra
haustor
ekv
partibrejkersi
leb i sol
zabranjeno pusenje
smak
lacni franc
riblja corba
bijelo dugme
indexi
i sada shvaih da sam se zeznuo sto sam poceo ovaj post jer nema gde da stane i jos dosta bendova novog talasa, exju metalaca a tek pankera koji zasluzuju da se nabroje. ali evo neka ovi gore budu ti jer sam im svakom bio na po vise od 5 zivih svirki.
1. ekv
2. haustor
3. block out
4. azra
5. idoli
6. zabranjeno pusenje
7. oktobar 1864
8. obojeni program
9. elektricni orgazam
10. VIA Talas
bonus komentar, ovu spiku za EKV koju su ljudi ispisali bi trebalo javno isprozivati, ono, televizija, novine, i sl.
2. haustor
3. block out
4. azra
5. idoli
6. zabranjeno pusenje
7. oktobar 1864
8. obojeni program
9. elektricni orgazam
10. VIA Talas
bonus komentar, ovu spiku za EKV koju su ljudi ispisali bi trebalo javno isprozivati, ono, televizija, novine, i sl.

Ovo je napisano pre dve godine, nadam se da nije covek vise u ovom tripu, zarad njegovog zdravog razuma...sinisake wrote:...kvaziintelektualni, ultrapretenciozni, preoptereceni nekim ''teskim'' (meta)forama i simbolima (doduse jednom je Dzoni Stulic rekao kako MM peva stalni istu pesmu), mislim, onako, bas adekvatni za starije gimnazijalce i postadolescentske jade
Nisu tu potrebne nikakve analize, to je stvar elementarnog (ne)ukusa...
[quote="Rocket Roll"]1) Фићо
8 ) Загор (епизоде "Хелингенов повратак" и "Дивови добра и зла")
Znaci naaaaaaaaaaaaaaaaaaaajbolje epizode u bilo kojem stripu ikad ikad ikad ikad

Znaci naaaaaaaaaaaaaaaaaaaajbolje epizode u bilo kojem stripu ikad ikad ikad ikad

da, vidish - Rocket je jedini temu shiroko shvatio kako je i naslovljena, a ostali se svi zaleteli s' bendovima, mada kontam da je autor i mislio na bendove...Bluesko wrote:Rocket Roll wrote:1) Фићо
Znaci naaaaaaaaaaaaaaaaaaaajbolje epizode u bilo kojem stripu ikad ikad ikad ikad![]()

NaprotivU. A i tebi ce se kasti samo, kad (ako) malo porastes.Ovo je napisano pre dve godine, nadam se da nije covek vise u ovom tripu, zarad njegovog zdravog razuma...

Ali, revidirao sam stav o nekim hitovima osamdesetih (nisu domaci, jbg

Da, slazem se, kreni od radija na kom radis. To ce biti mali korak za tebe, ali veliki za celo (progresivno) covecanstvo, ta istraga forumskih rok jeretika.ovu spiku za EKV koju su ljudi ispisali bi trebalo javno isprozivati, ono, televizija, novine, i sl.![]()

"Gurni me blagosinisake wrote:...kvaziintelektualni, ultrapretenciozni, preoptereceni nekim ''teskim'' (meta)forama i simbolima (doduse jednom je Dzoni Stulic rekao kako MM peva stalni istu pesmu), mislim, onako, bas adekvatni za starije gimnazijalce i postadolescentske jade
Nisu tu potrebne nikakve analize, to je stvar elementarnog (ne)ukusa...
Da se vratim
U stanje koje podstice krv
Da se popne u obraz
Da se sjuri uglavu
Kao metak u celo
Jer ishod je isti
I postajem siguran da
To je stvaran svet oko mene"
To oko EKV-a... mislim da si ti tu nesto propustio... ako je ovo elementarni neukus ili postadolescentski jad ili kakva god (meta)fora onda sam ja Kenedi.
Ne, bez da se nesto prozivamo sad, je l' mozes da mi objasnis zasto tako mislis jer mi je jako blago receno cudno to sto kazes?
Nadam se samo da to nije neki trip da te ostavila riba u periodu slusanja EKV-a, umrlo morsko prase ili pukla A zica na akustari dok si svirao EKV pred stricom iz Rusije, ili tako neka losa relacija... EKV je iz svake perspektive, po meni, postavio kos na 5,25 metara visine i niko ne moze vise da zakuca, eventualno Block Out, Idoli ili Azra da probaju sa ulazom...