Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Doolio
Macho man-celavi batica

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by Doolio » 13 Feb 2009, 14:45

nisu brate, nemaju veze oni sa emo-om, sem sto su tuzni, ali to ne mozemo uzeti kao zanrovsku odrednicu:)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Feb 2009, 15:34

kurt kobejn emo? jedini razlog zasto mu siske idu preko lica jeste to sto je bio udrogiran k'o noć...
kurt je bas bio zajebant...

kurtrose

Post by kurtrose » 13 Feb 2009, 16:14

Da, pravi je emo :eek4i_2:
Fora je sto emo likovima siske vise preko ociju po ceo dan s kurtu se sem na nastupima normalno videla faca :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Feb 2009, 16:51

Ma svi smo mi emo. :-)

kurtrose

Post by kurtrose » 13 Feb 2009, 22:58

I ja sam trenutno jer su mi siske , kada operem kosu, do nosa :lol:

GarryPotter

Post by GarryPotter » 12 Mar 2009, 00:53

Pitanje je da li bilo ko od nas mogao da prepozna "novu Nirvanu" ili cak "novog Kurta" :arrow: a da se to ne servira .

Dushan S

Post by Dushan S » 12 Mar 2009, 12:45

Eto sad, servirano. A prvi album Nirvane je izdat tako što su sami umnožili 1000 komada i spot za "Smells like" snimili od para koje su uštedeli raznoseći pice?
Naravno da je i njih "servirala" izdavačka kuća... mehanizam kako diskografija funkcioniše od osamdesetih je isti, bez obzira na to da li se plasira nešto vredno ili nešto bezvredno.

Maja D.

Post by Maja D. » 14 Apr 2009, 16:10

On je odrastao u Aberdinu.. To je mali gradić, doduše, on ga je zvao selom, a njegove mještane seljake koji nemaju pojma o muzici... U vrijeme njegovog odrastanja u tom gradiću, ljudi su se uglavnom bavili sječom i preradom drveća... Ali, nakon Kurtovog uspjeha i slave, Aberdin je malo uznapredovao i malo su ga sredili... Što se tiče tajne uspjeha NIRVANE? Pa... Ne želim zvučati subjektivno, ali... Budimo iskreni.. Da nije bilo Kurta, ne bi bilo ni NIRVANE... Na njegovo umjeće sviranja električne gitare najviše je uticao Voren Mejson(on je svirao zajedno sa njegovim ujakom Čakom u bendu)... A na njegov muzički stil, i uopšte na njegov odabir muzičkog pravca i sve ostalo uticao je Rodžer "Baz Ozborn"...I cijeli bend "Melvinsi"... A meni lično, najtužnija i ujedno najsudbonosnija rečenica u njegovom životu bila je(kada je imao 14. godina Džon Fids mu je rekao da treba da postane umjetnik, a on je odgovorio):"Ja ću postati superstar muzičar, ubiću se i nestaću u plamenu slave" ... Pa vi recite da je to slučajnost... A najveća tajna je u tome što nema tajne... Njihov frontmen je bio 20- godišnji čovjek koji je u dubini duše ostao napaćeno dijete sa traumama i posljedicama surovog i burnog života.. A ostali su ga samo slušali i radili šta im je naređeno.. I opet ponavljam, nisam subjektivna...To je izjavio i Krist kao i ostali članovi benda... ... Jednostavno, on kaže "nema turneje" i to je to... A smells like teen spirit je svojom voljom, bez ičijeg znanja stavio kao prvu pjesmu na albumu.. Ostali to nisu znali do preslušavanja... I nakon što bi okupio hiljade i hiljade ljudi, napravio vrhunski koncert... Dok bi svi ostali slavili, on bi govorio kako nije dovoljno dobar... I nikada nije bio zadovoljan sobom.. Ali, to ga je tjeralo da postane još bolji.. A onda... Kada je došao do vrha... A ujedno i dna.. Tad je čak i sam sebe počeo nazivati džankijem(iako je prije bio uvrijeđen kada ga neko tako nazove)... Svi znamo šta se dogodilo... Može se to posmatrati i kao slučajnost, ali on je umro u 27. godini života, poput: Džimija Hendriksa, Dženis Džoplin, Džima Morisona itd.. Ali i njegova smrt je uticala na njegovu popularnost... I nikada neće biti zaboravljen... Kao ni NIRVANA... I njihova muzika, i ti prekrasni stihovi... :cry: :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Apr 2009, 17:45

Majo, :ziveli:

kurtrose

Post by kurtrose » 14 Apr 2009, 17:48

Maja D. wrote:On je odrastao u Aberdinu.. To je mali gradić, doduše, on ga je zvao selom, a njegove mještane seljake koji nemaju pojma o muzici... U vrijeme njegovog odrastanja u tom gradiću, ljudi su se uglavnom bavili sječom i preradom drveća... Ali, nakon Kurtovog uspjeha i slave, Aberdin je malo uznapredovao i malo su ga sredili... Što se tiče tajne uspjeha NIRVANE? Pa... Ne želim zvučati subjektivno, ali... Budimo iskreni.. Da nije bilo Kurta, ne bi bilo ni NIRVANE... Na njegovo umjeće sviranja električne gitare najviše je uticao Voren Mejson(on je svirao zajedno sa njegovim ujakom Čakom u bendu)... A na njegov muzički stil, i uopšte na njegov odabir muzičkog pravca i sve ostalo uticao je Rodžer "Baz Ozborn"...I cijeli bend "Melvinsi"... A meni lično, najtužnija i ujedno najsudbonosnija rečenica u njegovom životu bila je(kada je imao 14. godina Džon Fids mu je rekao da treba da postane umjetnik, a on je odgovorio):"Ja ću postati superstar muzičar, ubiću se i nestaću u plamenu slave" ... Pa vi recite da je to slučajnost... A najveća tajna je u tome što nema tajne... Njihov frontmen je bio 20- godišnji čovjek koji je u dubini duše ostao napaćeno dijete sa traumama i posljedicama surovog i burnog života.. A ostali su ga samo slušali i radili šta im je naređeno.. I opet ponavljam, nisam subjektivna...To je izjavio i Krist kao i ostali članovi benda... ... Jednostavno, on kaže "nema turneje" i to je to... A smells like teen spirit je svojom voljom, bez ičijeg znanja stavio kao prvu pjesmu na albumu.. Ostali to nisu znali do preslušavanja... I nakon što bi okupio hiljade i hiljade ljudi, napravio vrhunski koncert... Dok bi svi ostali slavili, on bi govorio kako nije dovoljno dobar... I nikada nije bio zadovoljan sobom.. Ali, to ga je tjeralo da postane još bolji.. A onda... Kada je došao do vrha... A ujedno i dna.. Tad je čak i sam sebe počeo nazivati džankijem(iako je prije bio uvrijeđen kada ga neko tako nazove)... Svi znamo šta se dogodilo... Može se to posmatrati i kao slučajnost, ali on je umro u 27. godini života, poput: Džimija Hendriksa, Dženis Džoplin, Džima Morisona itd.. Ali i njegova smrt je uticala na njegovu popularnost... I nikada neće biti zaboravljen... Kao ni NIRVANA... I njihova muzika, i ti prekrasni stihovi... :cry: :)
Vidim da si citala Heavier Than Heaven :D

Bozha

Post by Bozha » 14 Apr 2009, 18:01

Maja D. wrote:Ali i njegova smrt je uticala na njegovu popularnost... I nikada neće biti zaboravljen... Kao ni NIRVANA... I njihova muzika, i ti prekrasni stihovi... :cry: :)
Odlican 5 ;)

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 14 Apr 2009, 20:12

GarryPotter wrote:Pitanje je da li bilo ko od nas mogao da prepozna "novu Nirvanu" ili cak "novog Kurta" :arrow: a da se to ne servira .
Bilo bi moguce. Iz glasa mu je izlazilo nesto sto niko od grandzera nije imao. A uz to bio je jebeno talentovan.
Kada slusas AiC kazes jebo te kako dobra muzika, kakav vokal, al kada slusas Nirvanu ne pada ti toliko muzika na pamet vec ono sta pokrece u tebi.

Maja D.

Post by Maja D. » 14 Apr 2009, 20:44

[/quote]
Vidim da si citala Heavier Than Heaven :D[/quote]
Jesam... I mogu ti reći da mi je ta knjiga donekle promijenila život... Pogotovo, moje opšte poimanje droge...... Ljudi... Živjeli vi meni 100. godina... :ziveli: PS: Ako neko ima informacije, o još nekoj knjizi, sličnog sadržaja... Javiteeeee.... Inače živim u Prijedoru... Pa imam poteškoća sa nabavljanjem takvih knjiga.... :)

Maja D.

Post by Maja D. » 14 Apr 2009, 20:56

VoxPopuli wrote:
GarryPotter wrote:Pitanje je da li bilo ko od nas mogao da prepozna "novu Nirvanu" ili cak "novog Kurta" :arrow: a da se to ne servira .
Bilo bi moguce. Iz glasa mu je izlazilo nesto sto niko od grandzera nije imao. A uz to bio je jebeno talentovan.
Kada slusas AiC kazes jebo te kako dobra muzika, kakav vokal, al kada slusas Nirvanu ne pada ti toliko muzika na pamet vec ono sta pokrece u tebi.
Meni lično.. U NIRVANINIM pjesmama ima nešto... Kako sad da to objasnim? Ujedno: dirljivo, tužno, srećno, opuštajuće, odvratno, jednostavno a opet komplikovano... I smatram da se mnogo ljudi pronađe u tim tekstovima... A slažem se s tobom.. Ima to nešto, što te jednostavno pokreće... A mislim da bi se novi Kurt prepoznao... Pa vidi se, čuje se kad neko naprosto "otkida"... :D

vasko

Post by vasko » 14 Apr 2009, 21:21

ma ko se to nama zaljubio :ziveli:

fin je ovaj duzi post

Post Reply