Riblja Čorba

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: Riblja Čorba

Post by Kristijan » 09 Dec 2009, 14:17

Ne znam precizno da opišem kako ja vidim Riblju čorbu. Nisam išao na njihove koncerte, nisam kupovao njihove ploče... Kao osnovac sam ih prihvatao onako kako sam prihvatam razne pojave oko mene, bez nekog posebnog kritičkog osvrta, prosto su tu oko mene, i nekako jesu deo mog života, ali i nisu...

U stvari, Riblja čorba je nekako jako slična osnovnoj školi - okružen si decom koja moraju da idu u osnovnu školu, da im mama i tata ne odgovaraju krivično, i moraju da idu baš u tu tvoju školu, jer su tu negde iz kraja, pa administrativno pripadaju reonu tvoje škole... A da li te zanima da se družiš sa tom decom? Uglavnom ne. Ali ne možeš da ih odstraniš, prosto treba da prođeš i kroz taj deo životne priče. E onda pođeš u srednju školu, i više nikad ne sretneš 80% ljudi iz te osnovne škole, i nikad ne žališ za tim. Posle 15 ili 20 godina vidiš da u mesari mlati satarom lik koji ni u 8. razredu nije umeo da pokaže strane sveta na karti, i prepoznate se, ali je njemu truba što ga vidiš u toj poziciji, a ti ni pre 20 godina nisi imao šta njim da pričaš, pa ne vdiš razlog ni sada... I prećutno se sporazumete da je najbolje da se pravite da se vidite prvi put, i trudite se da se susret završi što pre...

Ako se staram da ne dajem previše otrovne komentare, onda bi bilo lepo da se zadržim na ovome...

Santana

Post by Santana » 09 Dec 2009, 14:25

lepo sroceno iako meni corba znaci :bambi:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 09 Dec 2009, 17:33

Ja sam mislio da nepostoji covek koji ne voli corbu :) al sad vidim da ima.Meni je Riblja Corba najbolji srpski rock bend.Toliko

Bluesko

Post by Bluesko » 09 Dec 2009, 17:47

Jes` ti objektivan..... :)
S`a znam,RC mi je jedna od prvih ljubavi,ali sam se uvek vezivao za one njihove starije stvari,tamo od "Kost u grlu" do negde "Istine",a i pojedini albumi posle njih su mi bili OK zbog par stvari,recimo "Prica o ljubavi obicno ugnjavi" ima prelepih pesama,ponesto sa "Ostalo je cutanje"...
Ipak,cinjenica je da je Bora sad gmazivi,ljigavi,umisljeni,izlizani pop zabavljac a la Goran Bregovic koji i dalje sere o raspadu SFRJ i svojom WC poezijom unistava ono sto je mladoliki Bora Djordjevic uradio 35 godina pre.....

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Dec 2009, 17:49

academy wrote:Samo osoba koja nije odslušala njihove pesme može reći da su loše. Ja sam odslušao sve njihove pesme.
Evo ja sam odslusao sve i kazem da su lose... Sta sad? :mrgreen:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Dec 2009, 18:28

cccira wrote:
academy wrote:Samo osoba koja nije odslušala njihove pesme može reći da su loše. Ja sam odslušao sve njihove pesme.
Uvek ti moraš nešto da pametuješ,a Ćiro :P

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 09 Dec 2009, 18:32

cccira wrote:
Fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight!
:bambi:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Dec 2009, 18:36

The voice of God wrote:Choose your weapons!
Can i haz a minigun?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 09 Dec 2009, 18:37

poceo sam da prebrojavam broj reci fight u postu, al sam odustao kod pet... :mrgreen:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Dec 2009, 18:51

Ctrl+C;Ctrl+V :metal:

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 09 Dec 2009, 19:22

Bluesko wrote:Jes` ti objektivan..... :)
S`a znam,RC mi je jedna od prvih ljubavi,ali sam se uvek vezivao za one njihove starije stvari,tamo od "Kost u grlu" do negde "Istine",a i pojedini albumi posle njih su mi bili OK zbog par stvari,recimo "Prica o ljubavi obicno ugnjavi" ima prelepih pesama,ponesto sa "Ostalo je cutanje"...
Ipak,cinjenica je da je Bora sad gmazivi,ljigavi,umisljeni,izlizani pop zabavljac a la Goran Bregovic koji i dalje sere o raspadu SFRJ i svojom WC poezijom unistava ono sto je mladoliki Bora Djordjevic uradio 35 godina pre.....
Prvih 4-5 albuma su extra ali i posle njih ima dobrih albuma negde do Njihovi dani...Prica o ljubavi obicno ugnjavi je jako dobar album po meni.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 09 Dec 2009, 19:29

ne volim ni ja corbu:) a ni ju grupu lol

sl0e

Post by sl0e » 09 Dec 2009, 19:36

Ja nikako ne gotivim riblju corbu. Dosadni su jer im je svaki album isto sr*nje- drugo pakovanje. Kada bi ih opisivao jednom recju, rekao bih -smor.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 09 Dec 2009, 19:50

ja cenim da je corbulja jedan od nasih najboljih rok bendova, ako ne i najbolji... razbijaju i oduvek su razbijali!

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 09 Dec 2009, 21:13

ono, odrastao sam na prva cetiri albuma..ovo dalje bas i nisam slusao..

Post Reply