Dire Straits-nikako da ih pomenemo
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Dire Straits-nikako da ih pomenemo
Vrh... Obozavam ih... Aj zbog svirke, tona i nacina sviranja Knopfler-a, nego su im pesme stvarno za vek vekova...
Nisam neki fan ali obozavam Sultans Of Swing, jedna od prvih stranih rock pesama koju sam zavoleo...

ja kad sam to prvi put cuo, bio sam klinac, odusevio sam se... kako je pesma smooth... i dalje mi ostaje kao jedna od najboljih pesama...
al zato communique album, ajme... to je z' vork of art, neprevazidjeno
al zato communique album, ajme... to je z' vork of art, neprevazidjeno

Vol'o sam ih mnogo, ranije, narocito rane radove (i meni je Communiqué bio omiljen!), ali sam voleo i ''epske ispade'' na Love over Gold.
Jedna od poslednjih ploca koju sam kupio je, naravno, Brothers in Arms.
To je svaka kuca morala da ima (mada moram da priznam da mi to i nije bas preterano drag album, suvise je to sterilno i komercijalno).
A Nofler je dakako genija za gitaru.

Jedna od poslednjih ploca koju sam kupio je, naravno, Brothers in Arms.
To je svaka kuca morala da ima (mada moram da priznam da mi to i nije bas preterano drag album, suvise je to sterilno i komercijalno).
A Nofler je dakako genija za gitaru.

-
Sta reci,moj omiljeni band.Za mene vrh vrhova.Slusam ih skoro 6 godina,i nikako da prestanem da se odusevljavam njihovim pesmama.Svaki album mi je extra,sem ExtendedancEPlay,jer ga nisam nigde nasao,mada me nije nesto posebno ni privlacio.A da sam fan,jesam i to velik,i mislim da u Loznici nema veceg od mene,il ga bar ja jos nisam sreo(nije mi namera da se hvalim al....).Zivotni san mi je da naucim da sviram kao Knopfler,i da imam Pensu MK1 i SLO100,il makar da sviram ko on.Jedino mi je zao sto izgleda nece biti ponovnog okupljanja i jos jedne turneje.Mislim,bio sam kad je Knopfler dolazio u Arenu,al to nije to.Knopflera izuzetno cenim i volim da ga slusam sta god da svira,al mi nije jasno sto covek nece reunion.Jos kad bi i to doziveo da odem na koncert Dire Straits-a,e to bi bilo vrh.Ne znam samo kako je bilo kad su dolazili u Beograd 1985-te.
ne znam pre papar meseci sam na kraju naterao sebe da ih malo slusam........ odlicno sviraju samo sto bi voleo da je malo tvrdji zvuk..... znam da sad izgledam ko napaljeni klinac na hard rock i metal bendove 

ma bre mark objasnjava neke stvari..Lik svira prstima i to mi se svidja jer i ja volim da batalim trzalicu takodje..celokupno dire straits imaju laganu opustajucu muziku uz dodatak dobrog starog zvuka gitare,odlicno za neke mirne varijante..brothers in arms...
- Highway One
yaRax13 wrote:Vrh... Obozavam ih... Aj zbog svirke, tona i nacina sviranja Knopfler-a, nego su im pesme stvarno za vek vekova...

meni su dire straits bend za dusu.
kad god ih slusam to mi je tako prijatno kao da se uronim u bazen sa relativno toplom vodom posle cupavog dana.i da svetla su mi ugasena.
u zadnje vreme sam slusao you and your friend i once upon a time in the west-pesme koje nisam imao na disku zbog kog sam poceo da sviram.
a meni omoljena od njih i ono sto kazu MOJA PESMA (pesma koju bi pustio kad ti je i najlepse i najteze)
je definitivno TUNNEL OF LOVE- carobna pesma.
volim noflerovo sviranje puno ali i sve sto je u pozadini, jos kad se pojavi saksofon-kuku mene!
ceo muzicki slop mi je fantastican.
i to je grupa koja ce da me prati kroz citav zivot.
nije onakva tipa-za osmi razred osnovne, za srednju skolu-jednostavno nije stvar koju slusas intenzivno pa batalis,istrosis.
lep osecaj-samo tolko
kad god ih slusam to mi je tako prijatno kao da se uronim u bazen sa relativno toplom vodom posle cupavog dana.i da svetla su mi ugasena.
u zadnje vreme sam slusao you and your friend i once upon a time in the west-pesme koje nisam imao na disku zbog kog sam poceo da sviram.
a meni omoljena od njih i ono sto kazu MOJA PESMA (pesma koju bi pustio kad ti je i najlepse i najteze)
je definitivno TUNNEL OF LOVE- carobna pesma.
volim noflerovo sviranje puno ali i sve sto je u pozadini, jos kad se pojavi saksofon-kuku mene!
ceo muzicki slop mi je fantastican.
i to je grupa koja ce da me prati kroz citav zivot.
nije onakva tipa-za osmi razred osnovne, za srednju skolu-jednostavno nije stvar koju slusas intenzivno pa batalis,istrosis.
lep osecaj-samo tolko
Odlicni su ali je bolji Урлик Сотоњин
.

ja jos nemogu da izvalim onaj tunnel of love intro... KAKO TO TAKO DOBRO ZVUCI A TAKO JE JEDNOSTAVNO???? zvuci kao... ma nema reci za to...
...recicu to ovako:............kad cujem uvodni riff od MONEY FOR NOTHING,
....
...najezim se... 

-
Na sta mislis,jer na bas sam uvod(0:0-0:23) ili na ono posle kad krene gitara??Duane wrote:ja jos nemogu da izvalim onaj tunnel of love intro... KAKO TO TAKO DOBRO ZVUCI A TAKO JE JEDNOSTAVNO???? zvuci kao... ma nema reci za to...
ma onaj delic kad krene gitara d mol pentatonsku...