Kako je propao rock'n'roll...
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
- MICKEY
- Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak
Kako je propao rock'n'roll...
... ili u opste nije propao?
Po misljenjima pojedinaca, rock je doziveo expanziju nastajanjem obojenog programa i sl.
Zanima me misljenje i ostalih clanova foruma.
Ako se svi slazete da je novi talas doneo dobro muzici kod nas i sire, onda ne znam sta da trazim na ovom forumu...
Po misljenjima pojedinaca, rock je doziveo expanziju nastajanjem obojenog programa i sl.
Zanima me misljenje i ostalih clanova foruma.
Ako se svi slazete da je novi talas doneo dobro muzici kod nas i sire, onda ne znam sta da trazim na ovom forumu...
Re: Kako je propao rock'n'roll...
Propao je tako sto je svaki drugi coban uzeo da ga svira
Ozbiljno sad, ja ne bih rekao da je propao vec da je prevazidjen i izlizan

Ozbiljno sad, ja ne bih rekao da je propao vec da je prevazidjen i izlizan
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa pazi..."umreo" je jer je tako trebalo da bude...ali razne forme istog i dalje zive kroz razne muzicke pravce...mada sve je manje dobre muzike, ne izvinjavam se...U stvari sve je manje velikih bendova. Poslednji veliki bendovi su se oformili pre smrti John Peel-a.
propao? kako kome... meni licno nije...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa Rock and Roll bas po toj definicij...pa ono hmmm...
nije merodavno ali WIKI je WIKI
http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_and_roll
Na to sam mislio...
nije merodavno ali WIKI je WIKI
http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_and_roll
Na to sam mislio...

-
ako je rock and roll bio kraljevski apartman i kerber onda mi je drago sto su ga pekinske patke poderale 
sta je rock and roll ? jednom je bio chuck berry, posle je bio hendrix, onda je bio van hallen i sad je neki muse?

sta je rock and roll ? jednom je bio chuck berry, posle je bio hendrix, onda je bio van hallen i sad je neki muse?
Mada nisam ljubitelj pekinskijeh pataka, potpisujem.ako je rock and roll bio kraljevski apartman i kerber onda mi je drago sto su ga pekinske patke poderale

- mislim_stvarno
Josh jedan koji se slazenenadnenad wrote:ako je rock and roll bio kraljevski apartman i kerber onda mi je drago sto su ga pekinske patke poderale
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Uh pa Kerber i Kraljevski su neki blagi heavy ili sta vec..nema to veze sa RNR... Pekinska je ok donekle...dok Conta ne krene da..
. 

-
Nije propao rock and roll, ali ljudi koji su zadrti puristi i koji imaju usku definiciju sta je rock and roll misle da je tako
Okej, nema vise bendova kao sto je nekada bilo, al to je slucaj u svim zanrovima, sve je sklono promeni i zaboravu.
Neko se zali sto nema novih bendova kao KA , neko se zali sto nema vise ne znam kakvog housea , nego sto nema narodjnaka kakvi su bili pre 30 godina, itd.
Meni se svidjaju bendovi iz novog talasa i donekle ih kontam...mladi, ludi, krenuli da sviraju a usput im se popeo na ***** neki cock rock, pa oce da im pesme budu 2 minute, oce drugacije tekstove i oce drugacije da se oblace i da budu drugaciji.
ako niko nista novo nije pokusavao ne bi bilo ni KA ni novog talasa ni nicega...bolje da ima eksperimentisanja pa ce pre ili kasnije da se pojavi nesto za svakoga, ili se moze uvek napraviti sopstven bend.
Okej, nema vise bendova kao sto je nekada bilo, al to je slucaj u svim zanrovima, sve je sklono promeni i zaboravu.
Neko se zali sto nema novih bendova kao KA , neko se zali sto nema vise ne znam kakvog housea , nego sto nema narodjnaka kakvi su bili pre 30 godina, itd.
Meni se svidjaju bendovi iz novog talasa i donekle ih kontam...mladi, ludi, krenuli da sviraju a usput im se popeo na ***** neki cock rock, pa oce da im pesme budu 2 minute, oce drugacije tekstove i oce drugacije da se oblace i da budu drugaciji.
ako niko nista novo nije pokusavao ne bi bilo ni KA ni novog talasa ni nicega...bolje da ima eksperimentisanja pa ce pre ili kasnije da se pojavi nesto za svakoga, ili se moze uvek napraviti sopstven bend.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_and_roll - Onaj izvorni pravac svemu tome...
Samo sam na to mislio Nenade. Naravno da je sve to ROCK...and roll...
I da treba eksperimentisati, treba.
Meni je od pomenutog novog vala najinteresantniji fazon tipa Joy Division, Ultravox, Siuxie and the Banshees, B52's, i sve i svasta u tom smeru, kao i New Wave, od Duran Duran do Alphaville, pa cak i Pet Shop Boys (neke pesme)...zesce me mrzi da nabrajam..kao sto se vidi...
- DEVO?
Samo sam na to mislio Nenade. Naravno da je sve to ROCK...and roll...

Meni je od pomenutog novog vala najinteresantniji fazon tipa Joy Division, Ultravox, Siuxie and the Banshees, B52's, i sve i svasta u tom smeru, kao i New Wave, od Duran Duran do Alphaville, pa cak i Pet Shop Boys (neke pesme)...zesce me mrzi da nabrajam..kao sto se vidi...

- DEVO?
-
Are we not men?! We are devo 
Nisam na tebe mislio
nego na thread startera
mada kontam da su njega prvo procackali za KA pa je ovo reakcija

Nisam na tebe mislio

mada kontam da su njega prvo procackali za KA pa je ovo reakcija
Evo i pitanja i odgovora!!!

da l' je umro ili nije pojma nemam.
ali svaki pravac zivi nako vreme.
iako se on i menja tokom vremena ipak postoje neke grupe koje ga definisu i obeleze i mozda bi neke nove stvari trebalo sebi da daju drugi naziv (tool, muse itd.)
iako koriste iste instrumente - to nije rok (en' rol) za mene. dakle on nije umro dok ima ko da slusa, da se vlada u skladu sa tim sto je rokenrol znacio i da ga svira (ne samo da se deklarise kao rokenrol). -a sad sto to nije dominantni pravac u sadasnjem dobu- ne znaci da je umro...
ali svaki pravac zivi nako vreme.
iako se on i menja tokom vremena ipak postoje neke grupe koje ga definisu i obeleze i mozda bi neke nove stvari trebalo sebi da daju drugi naziv (tool, muse itd.)
iako koriste iste instrumente - to nije rok (en' rol) za mene. dakle on nije umro dok ima ko da slusa, da se vlada u skladu sa tim sto je rokenrol znacio i da ga svira (ne samo da se deklarise kao rokenrol). -a sad sto to nije dominantni pravac u sadasnjem dobu- ne znaci da je umro...
apsolutno... setite se samo deep purple... 20 minuta Paice, 20 Ritchie, 20 John Lord... pa onda 10 minuta svi zajednodejankuki wrote:Evo i pitanja i odgovora!!!