Osvajači

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

ognjen93

Osvajači

Post by ognjen93 » 12 May 2009, 21:19

Pa ne znam bas dal sam ovde trebao da ih stavim, al ajde pre su rok nego folk bend. Imali su extra 15 -ak pesama, i onda se potpuno izgubili. I skoro mi rece jedan drugar da su oni skoro svirali u originalnoj postavi, ako neko zna nesto vise o njima, dal su se vratili roku ili su zaronili dublje u go**a tipa Z.Sam. B.Mojicevic i slicnih

ness

Re: Osvajaci

Post by ness » 12 May 2009, 22:40

Ja znam da je jedno vreme postojalo dva benda pod istim imenom - osvajaci.Jedni su presli u folk vode kada se raspao prvobitni bend (pevach ih je napustio jer je video lovu u narodnjacima),i osnovao istoimeni bend ali orijentisan na folk.Prvobitna postava je nastavila sa radom(oni verni rock zvuku) i izdali su album 2000 godine pod nazivom vrelina.Za ove narodnjake ne znam sta su uradili.Sve u svemu koliko ja znam osvajaci(rock verzija) imaju tri albuma iza sebe i hitove kao sto su maska(sam),pronadji me,krv i led,gde da pobegnem,dusa kad izneveri,mozda nebo zna,pronadji me,s kim cekas dan....

oldfishermanblues
Mojo Priest

Post by oldfishermanblues » 12 May 2009, 23:30

Grupu su 1990. godine osnovali pevač Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević, bas gitarista Saša Popović i bubnjar Miša Raca. U rad bend bio je uključen i basista Dejan Dačović, kao i klavijaturista Laza Ristovski koji je bio zadužen za produkciju, ali je povremeno i nastupao sa Osvajačima. Na svoja prva dva albuma, Krv i led (objavljenom 1990. godine) i Sam (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade Možda nebo zna i S kim čekaš dan. Posle objavljivanja kopilacije The Best Of 1997. godine Osvajači su prestali sa radom. Miša Raca se povukao iz muzike zbog problema sa drogom. Posle snimanja pesme Vino crveno sa grupom Prvi Čin, Pantović je osnovao bend Osvajači Ol Stars kome se ubrzo priključio i Jakovljević.
Osvajači su nastavili rad 1999. u novoj postavi, koju su, pored Uroševića i Popovića (koji je u ovoj postavi Osvajača svirao ritam gitaru), činili pevač Nenad Jovanović, basista Saša Marković i bubnjar Nenad Branković. Posle objavljivanja promo singla sa pesmama Samo ti i Minut ćutanja, Osvjači su snimili album Vrelina, na kome se nalazi i obrada pesme Rainbow Eyes grupe Reinbou (u prepevu nazvana Tragovi). Osvajači su se ponovo raspali već iste, 2000. godine, a Jovanović se 2003. godine priključio hard rok grupi Stratus.
2003. godine Pantović i Urošević su ponovo okupili Osvajače. Pored još jednog prvobitnog člana Osvajača, klavijaturiste Nebojše Jakovljevića, ostali članovi grupe su Mikica Zdravković i Dejan Nikolić.

Wagorth
Ex Cane

Post by Wagorth » 22 May 2009, 09:19

oldfishermanblues wrote:Grupu su 1990. godine osnovali pevač Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević, bas gitarista Saša Popović i bubnjar Miša Raca. U rad bend bio je uključen i basista Dejan Dačović, kao i klavijaturista Laza Ristovski koji je bio zadužen za produkciju, ali je povremeno i nastupao sa Osvajačima. Na svoja prva dva albuma, Krv i led (objavljenom 1990. godine) i Sam (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade Možda nebo zna i S kim čekaš dan. Posle objavljivanja kopilacije The Best Of 1997. godine Osvajači su prestali sa radom. Miša Raca se povukao iz muzike zbog problema sa drogom. Posle snimanja pesme Vino crveno sa grupom Prvi Čin, Pantović je osnovao bend Osvajači Ol Stars kome se ubrzo priključio i Jakovljević.
Osvajači su nastavili rad 1999. u novoj postavi, koju su, pored Uroševića i Popovića (koji je u ovoj postavi Osvajača svirao ritam gitaru), činili pevač Nenad Jovanović, basista Saša Marković i bubnjar Nenad Branković. Posle objavljivanja promo singla sa pesmama Samo ti i Minut ćutanja, Osvjači su snimili album Vrelina, na kome se nalazi i obrada pesme Rainbow Eyes grupe Reinbou (u prepevu nazvana Tragovi). Osvajači su se ponovo raspali već iste, 2000. godine, a Jovanović se 2003. godine priključio hard rok grupi Stratus.
2003. godine Pantović i Urošević su ponovo okupili Osvajače. Pored još jednog prvobitnog člana Osvajača, klavijaturiste Nebojše Jakovljevića, ostali članovi grupe su Mikica Zdravković i Dejan Nikolić.
Svaka ti dala!!! De izvuce sve ovo, lolol.
Ej al kladim se da sedimo u kavani za stolom jedan preko puta drugog ovo ne bi mogao da ponovis.
Zezam se, ovaj forum je fenomenalan, svako ima nesto da nadje za sebe. Osvajaci me ko bend nezanimaju al u svakom slucaju svaka cast :bow:

oldfishermanblues
Mojo Priest

Post by oldfishermanblues » 22 May 2009, 14:32

Iskreno, ne zanimaju ni mene, ali znam za Wikipediu... 8)

ognjen93

Post by ognjen93 » 22 May 2009, 14:39

Jel zna neko koju gitaru svira njihov gitarista valjda Uros?

Шмајсер
Хинт-Лорд

Re: Osvajači

Post by Шмајсер » 22 May 2009, 19:20

Duane wrote:a zasto bi?
двејне спамеру стари

vasko

Post by vasko » 22 May 2009, 21:22

cim sam video naslov znao sam da je carska tema

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 23 May 2009, 18:55

Svira Ibaneza

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 23 May 2009, 18:59

I mislim da je Steve Vai signature

ognjen93

Post by ognjen93 » 23 May 2009, 19:28

Hvala johnny

Kole man

Post by Kole man » 24 May 2009, 00:06

................... off topic..................

On topic:Za osvajace sam cuo ali nisam nikad cuo njihove pesme

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 24 May 2009, 08:18

malo prociscena tema od off topica...

ognjen93

Post by ognjen93 » 24 May 2009, 09:59

Pa najpoznatije pesme su im sigirno s kim cekas dan, i mozda to nebo zna , a dobre su i krv i led, tiha predaja, minut cutanja...
Nisu dobre vino crveno, ostala g===a tipa crno oko, plavuse ......

Никкиии

Post by Никкиии » 28 Mar 2010, 16:00

Ово је увијек незгодна тема. :? Прва два албума су им ок, мислим има глупости, али гдје их нема... Ту су пјесме Где да побегнем, Пронађи ме, Зла ноћ, Маска, Душа кад изневери и те стварно и волим чути. Онда и на албуму Врелина има неколико добрих ствари (чак ми се свиђа и наша верзија Rainbow eyes), тако да им тај рад поштујем.
А сад оно што долази послије је друга прича, а и паре су слатке!
Прошле године сам им била на 'метал свирци' и тад су најавили (чини ми се за ову годину) нови албум за старе фанове, па мене, искрено, и занима како ће то изгледати.

Post Reply