Nisam toliko fan ibaneza, i ne razumem se preterano mnogo. Vise sam za djeksone.
Razmisljam da prodam rg-a i kupim nekog Jaxa
Enivej, sad gledam specifikacije JS 100, i to je manje-vise ista gitara kao RG (basswood, Edge3, crapy ibanez pickups (nisu isti na rg-u i js-u, ali...), ali drugaciji je vrat (radius fretborda), i to sto je na RGu headstock pod uglom). Posto sam naveo ocigledno, na kraju da kazem sta mislim

...
Mislim da je ovako, preko kompa kad gledam specifikacije, mnogo para za JS100 (630e na thomannu).
Za te pare mozes da kupis:
-RG350(polovan 300e), promenis mu magnete za 250 (DiMarzio, mozda je malo vise), i kad ustedis jos 100e kupis edge pro tremolo, naravno to bi morao da narucis iz inostranstva, jbg

.
-RG550(polovni od 400e su obicno sa fabrickim magnetima koliko sam zapazio, a 500e oni sa kvalitetnijim magnetima, ili ako vlasnik bas ceni gitaru), i u tom slucaju promenis magnete za jos 250e, i opet si super prosao
-Neki iz s serije (ako volis mahagony zvuk), novi se krecu (na thomannu) oko 450e za s470, i opet ti ostaje dovoljno para da zamenis magnete, posto su kao sto sam to vec napisao ibanez stock magneti=crap...
-Neki prestige model, naravno polovan posto su novi dosta skupi, ali ni on nema nesto specijalno kvalitetne magnete (V7,V8, stock = crap(?!), samo pretpostavka, ali jbg...)
Ovo je ono sto bih ja uradio da trosim 650+e na ibanez. Sa s serijom nemam toliko iskustva, pa je to od prilike ono sto mogu da kazem...
Naravno, u ovom trenutku bih tu kintu dao na pojacalo
Mozda bi Rax imao da kaze isto nesto, covek zna vise od mene o ibanezima.