EBS multidrive ili boss od3?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
EBS multidrive ili boss od3?
zanima me vase misljenje, jer jedan cu da kupim pa ako imate iskustva sa bilo kojim od njih.....ja sam probao oba i nekako mi se vise svidja boss ali sam gotovo siguran da je ebs kvalitetniji pa pomozite da se odlucim
Re: EBS multidrive ili boss od3?
A jel si probao u kući ili na svirci na snazi?
- Tiki the Boyler
- Urednik
EBS bez razmišljanja.
To je upotrebljiva pedala, bilo da se radi o krljanju u vježbaonici ili o koncertu pred nekoliko hiljada ljudi; dok za ODB-3 baš i nisam siguran.
Poredio sam ih jedan na jedan. Boss zvuči impresivnije u svakom slučaju (na suvo), ali meni u realnoj situaciji potpuno neupotrbljiv... Dole mulj, gore riža.
To je upotrebljiva pedala, bilo da se radi o krljanju u vježbaonici ili o koncertu pred nekoliko hiljada ljudi; dok za ODB-3 baš i nisam siguran.
Poredio sam ih jedan na jedan. Boss zvuči impresivnije u svakom slučaju (na suvo), ali meni u realnoj situaciji potpuno neupotrbljiv... Dole mulj, gore riža.
- sirac-šunka
- vragolan
Hmm... EBS je skoro duplo skuplji, zar ne?
A gde uopšte ima da se kupi/proba taj EBS, pošto kažeš da si probao?
- The Mask AE
@tiki - je izneo svoje misljenje;
@sirac - kod nas-nigde. Tiki zivi preko grane
a i ima shemu preko xD grubijan 
@sonic - proba nema alternativu. Nemoj slucajno da napravis gresku pa da gledas sta ko svira od poznatih jer su 75% endorsement (to ti je kad ti firma plati da sviras na njihovoj opremi, pa ti kao neupucen gledas mTV i vidis da TIMMY C svira jim dunlop i to dva komada, pa odes i kupis ta dva i onda sta? Dobio si daske za peglanje charapa) deal-ovi.
OD3 je gitarska verzija pedale. Imas bass verziju i to je odb3. Ja posedujem odb 3 i uber sam zadovoljan.
EBS je made in china. Boss je made in tajvan ili kako se vec pishe. Delove nisam gledao. Verovatno su nesto bolji kod ebs-a. Ne zaboravite da placate firmu vise od pola cene.
@sirac - kod nas-nigde. Tiki zivi preko grane

@sonic - proba nema alternativu. Nemoj slucajno da napravis gresku pa da gledas sta ko svira od poznatih jer su 75% endorsement (to ti je kad ti firma plati da sviras na njihovoj opremi, pa ti kao neupucen gledas mTV i vidis da TIMMY C svira jim dunlop i to dva komada, pa odes i kupis ta dva i onda sta? Dobio si daske za peglanje charapa) deal-ovi.
OD3 je gitarska verzija pedale. Imas bass verziju i to je odb3. Ja posedujem odb 3 i uber sam zadovoljan.
EBS je made in china. Boss je made in tajvan ili kako se vec pishe. Delove nisam gledao. Verovatno su nesto bolji kod ebs-a. Ne zaboravite da placate firmu vise od pola cene.
Last edited by The Mask AE on 29 May 2009, 12:03, edited 1 time in total.
- sirac-šunka
- vragolan
Ček, ček, što ga onda prodaješ? 

- The Mask AE
Ne prodajem vec menjam (trampa). Nije iskljucena zamena za drugi drajv ali bi morao biti a fucking good one! Perfektna trampa za odb 3 bi po meni bila (van OD igre) ceb 3 i nesto malo evra. Ovo mi trenutno odvlaci paznju.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ne znam odakle ti podatak da je EBS Made in China? Na sertifikatu o porijeklu koji dolazi uz njega stoji sledeće:The Mask AE wrote:EBS je made in china. Boss je made in tajvan ili kako se vec pishe. Delove nisam gledao. Verovatno su nesto bolji kod ebs-a. Ne zaboravite da placate firmu vise od pola cene.

Na kraju krajeva, bilo bi malo luckasto da PRC pedala košta preko 170EUR.
Na konto poređenja ODB-3 i MultiDrive-a mogu dodati još samo to da im je Gain struktura poprilično različita i da ODB-3 mnogo prije ulazi u saturaciju, tako da se prije dobija masniji fuzzy sound; dok je MultiDrive skoro cijelo vrijeme u nekom blagom drive modu i tek pri kraju "profuzira"!
Znači... ako tražiš blagi drive, sa prirodnijim i mekšim karakterom onda prednost daj EBS-u. Ako, pak, hoćeš masnu i efekt distorziju a ne mariš za sintetičnost u zvuku onda pazari ODB-3.
Pozz!
- Tiki the Boyler
- Urednik
EBS se malo teže nabavlja na našim prostorima, budući da su u pitanju uglavnom poskupi komadi i da se malo koji distributer usuđuje da ih drži na lageru.sirac-šunka wrote:Hmm... EBS je skoro duplo skuplji, zar ne?
U BiH dvije firme prodaju EBS (ne vjerujem da ti to znači previše), ali i tu je uglavnom nabavka po narudžbi uz obaveznu akontaciju.
Ja sam nedavno uzeo na probu nekoliko EBS pedala od kolege iz inostranstva. Kad je drajv u pitanju, imao sam priliku da biram između ove

i ove...

Naravno, cjevura je bila superiorna, naročito što je u pitanju i preamp pedala koja je meni jako bitna za usnimavanje rokerskih bass gitara u studiju.
btw. U direktnom poređenju su bile još i DigiTech Bad Monkey, MXR Double Shot Distortion, ODB-3, te TC Electronic Vintage Bass Distortion. Naravno, sve probane u full postavi benda.
- The Mask AE
Pardon. Moja greska. Black label pedale nisu made in china. 
Tiki, ako te ne mrzi pogledaj mi na valve drajvu koja je zemlja... Fala.

Tiki, ako te ne mrzi pogledaj mi na valve drajvu koja je zemlja... Fala.
hvala svima.... EBS multi drive sam probao kod frenda
- sirac-šunka
- vragolan
A pa ti Soniče mora da si takođe iz inostranstva! 

- The Mask AE
Sonic koja je fora sa editovanjem posta?
- Tiki the Boyler
- Urednik
Ja sam editovao post.
Za eventualnu prodaju i cijene imate PP, kao i rubriku Mali Oglasi.
Poz!
Za eventualnu prodaju i cijene imate PP, kao i rubriku Mali Oglasi.
Poz!