LP made by Mirko Tasic i par saveta oko kupovine nove gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Stanko

LP made by Mirko Tasic i par saveta oko kupovine nove gitare

Post by Stanko » 07 Jul 2009, 15:15

Nisam bio siguran dal da pravim novu temu, al reko ajde, ako admini misle da nije potrebno nek spoje sa nekom od postojecih... ;)

E sad da cujete moju pricu :) juce sam imao srecu da probam par jako lepih gitara. Preko drugara sam saznao da njegov drugar prodaje gitaru, les paula za 600 ovih stranih para. Ja sam prvo bio obavesten da je gibson, standard u pitanju, pa mi je ta cena malo nerealno izgledala. U svakoom slucaju juce smo lepo otisli kod coveka, koji je bio jako ljubazan i izneo sve 4 svoje gitare (ukljucujuci i ovu koju prodaje). Ispostavilo se da ta gitara nije gibson (iako na headstocku ima logo i sve to, covek mi je odmah rekao da je on to odradio sito stampom, posto je gitaru za sebe radio), vec rucni rad mirka tasica.

Pored ove sam probao i originalnog gibson les paul standard-a, i jos dve pravljene gitare, PRS (opet mirko tasic u saradnji sa nekim) i strat, koji ne znam ko je pravio. Posto sam se malo igrao sa sve 4, najvise me strat odusevio. Bas opasna gitara, ali posto to nije tema ove moje pisanije vraticu se posle na njega.

Ja sam tamo dosao da vidim i isprobam tu 'kopiju' lp-a. Gitara je po meni odlicna, u pitanju je mahagoni, sa rebrastima javorom za top. Vrat nisam siguran od cega je, ali freatboard je od ebonija. Magneti EMG (81 i 85), jako lepo rezu, mada bih ih mozda u nekom trenutku menjao. Gitara super zvuci, mada ja nisam neki expert, pocetnik sam jos uvek (al eto oce mi da se pozerisem pa sam otisao da gledam da kupim lp :P ). Salu na stranu, gitara mi se mnogo svidela, pogotovo posle cinjenice da imam squiera, bullet strat. Gitara inace ide i sa koferom.

Ono sto sam primetio je da je lak malo izgreban ponegde (u pitanju je nitro finish) tako da i to nije previse cudno, a iskreno to mi i ne smeta. Jedina zamerka bi mozda bila na nut, malo se odlepio sa jedne strane, i ispod E zice ima neki umetak da zica ne bi shetala, ali to je lako zameniti. Stvar je u tome da trazim vas savet i vasa misljenja. Jel neko svirao druge mirkove gitare, kakva su iskustva? Hteo bih pre nego sto se odlucim za kupovinu, prvo da je cujem na nekom vecem pojacalu (odnecu je u skorijoj buducnosti negde u radnju da probam), i da vidim u tom cenovnom rangu sta se nudi od novih gitara. Planirao sam da sledecu gitaru uzimam neku stvarno kvalitetniju, koju ne bih skoro menjao (sto se kaze za ceo zivot). Tako da ne znam dal mi je ovo najbolji izbor...

Eto udavio sam, izvinjavam se :) al da cujem i po neko misljenje... i za ovu i za ponudu po radnjama. Inace budzet nije striktno 600e, ako nadjem nesto i skuplje, skupljacu polako ;)
Evo i par slika... Okacicu i strat kasnije :)

Image
Image
Image

sinisake
The original one

Re: LP made by Mirko Tasic i par saveta oko kupovine nove gitare

Post by sinisake » 07 Jul 2009, 15:28

najvise me strat odusevio
Polovni amerikanski strat se moze naci i za ~ 700 evra. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 07 Jul 2009, 15:33

Evo moje subjektivno misljenje. Prvo ako dajesh 600E a instrument je HAND MADE, onda bolje da ti se isti jako svidja i da si u potpunosti zadovoljan istim jer ako budesh kasnije hteo da prodash, ko zna koliko ce ti trebati vremena i da li ces uspeti da vratish novce koje si ulozio u gitaru. Po slici, ovaj Les Paul je dobro uradjen, mislim bio sam kod Mirka Tasica dva puta (sredjivao mi je neshto na gitari) i probao sam neke njegove instrumente i lepo rade, naravno, ja nisam za gibsonolike gitare pa to ti je, mada verujem da Mirko ako vec nije sigurno iza sebe ima i lepih Fender replika. E sad shto se tice gitare kao instrumenta, koliko god ona bilo dobro uradjena i verovatno kvalitetnije od originala, uvek ce original biti brze prodat pogotovo ako je sve originalno na gitari. Ako ti je sushtina da kupish gitaru i da je dugo ne menjash, onda povedi sa sobom nekoga ko se razume u gitare vrlo dobro da proveri te sitne nedostatke i ostalo cisto zbog predhodnog vlasnika, jer otkud znash shta i kako i naravno, ukljuci se u pojacalo neko i ODPANJI gitaru shto jace...Ako lepo radi i ako si resio da je to to, onda uzimaj. U suprotnom, ako nisji siguran da je to ono shto zelish, bolje kupi neshto firmirano, ima jako lepih fendera za 600E po oglasima... :ziveli:

EDIT - Sinisha me preduhitrio i u jednoj recenici rekao ono shto i ja mislim...Ali eto da ima malko vishe teksta... :mrgreen:
Last edited by nemanjavelimirovic on 07 Jul 2009, 15:35, edited 1 time in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 Jul 2009, 15:35

to, koleza, zapravo me je mrzelo da napisem sve ono sto si ti napisao, pa sam skratio malo... :D :lol: :ziveli:

Hahahahaahaa, sad sam video edit, ahhhhaa, sta ti je sinhronicitet... :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 07 Jul 2009, 15:37

Pa to, a josh sam pod utiscima, bio sam sad kod ortaka koji ce da pazari MIJ Fender iz 70tih u boji istoj ko Gilmur u solidnom stanju (osim pragova) za 350-400E...A gitara radi kao "pravi strat" :mrgreen:

Stanko

Post by Stanko » 07 Jul 2009, 16:02

Hvala ljudi na brzim odgovorima :) ali ovaj njegov strat nije na prodaju i isto je rucni rad. Ne znam odavno nisam imao teko lep osecaj kad se dovatim gitare. Nisam siguran koje je drvo, slagacu ali mislim da je javor, gitara je teska i lepo izbalansirana, opet eboni za fretboard. EMG magneti ponovo, HSS konfiguracija, sa push-pul potom. Finish i maska, iako ne volim takve kombinacije su me odusevila, gitara izgleda opasno, metalski, ali opet nekako sa stilom. Evo dole je i slika. Sad sam bas neodlucan, da je bio u pitanju gibson (sumnjivog porekla kao sto su me prvo obavestili) pazario bih ga vrlo verovatno. Ovako cu malo vise da razmislim ;)

Image

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 07 Jul 2009, 16:39

Simnjiv Gibson, Fender, ili šta već, je upravo ono što ne bi trebalo da "pazariš verovatno". Po mom iskustvu bar u 70-80% slučajeva sa pokaže da ono "sumnjiv" prevaga u "lažan"... a uvek su to vrrlllo primamljivi dilovi i uvek se nadje neko tako da nasedne...
Tako da dobro je da ovde bar znaš da je reč o hand-made-u. A na kraju čak ćeš i hand made lakše i bolje da prodaš nego neku kinesku gitaru na kojoj je samo odrađen kvalitetni logo.

Stanko

Post by Stanko » 07 Jul 2009, 16:56

sirac-šunka wrote:Simnjiv Gibson, Fender, ili šta već, je upravo ono što ne bi trebalo da "pazariš verovatno". Po mom iskustvu bar u 70-80% slučajeva sa pokaže da ono "sumnjiv" prevaga u "lažan"... a uvek su to vrrlllo primamljivi dilovi i uvek se nadje neko tako da nasedne...
Tako da dobro je da ovde bar znaš da je reč o hand-made-u. A na kraju čak ćeš i hand made lakše i bolje da prodaš nego neku kinesku gitaru na kojoj je samo odrađen kvalitetni logo.
Pod tim sumnjiv, sam mislio kraden napolju... ;)

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Jul 2009, 17:06

Stanko wrote: juce smo lepo otisli kod coveka, koji je bio jako ljubazan
Kako je svIt mali, bio si kod Miće. Super dečkonja! :D
Da, tog Les Paula je pravio Mirko i, koliko znam, urađen je na neki Zakk Wylde fazon. Vrat je, valjda maple, ali nemo' da me držiš za reč. U svakom slučaju, sasvim dobra gitara, ako ti leži takav fazon svirke. Dosta je napucana, zbog tog mahagonija i EMG magneta, ali vrat (sa ebonijem) joj daje sasvim lepu bistrinu - nije muljava kako inače Leas Paul, sa EMG-jem i mnogo dista, ume da bude. Ako si ok sa radom Mirka Tasića i ako ti leži moderniji Les Paul zvuk - ne možeš da se zezneš.

Strat, ako se dobro sećam, je rad Peđe iz Žarkova. U prvobitnoj kombinaciji je imao DiMarzio magnete, nisam znao da mu je stavio EMG struju.

I tako... :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 07 Jul 2009, 18:19

guv'nor wrote:
Stanko wrote: juce smo lepo otisli kod coveka, koji je bio jako ljubazan
Kako je svIt mali, bio si kod Miće. Super dečkonja! :D
Da, tog Les Paula je pravio Mirko i, koliko znam, urađen je na neki Zakk Wylde fazon. Vrat je, valjda maple, ali nemo' da me držiš za reč. U svakom slučaju, sasvim dobra gitara, ako ti leži takav fazon svirke. Dosta je napucana, zbog tog mahagonija i EMG magneta, ali vrat (sa ebonijem) joj daje sasvim lepu bistrinu - nije muljava kako inače Leas Paul, sa EMG-jem i mnogo dista, ume da bude. Ako si ok sa radom Mirka Tasića i ako ti leži moderniji Les Paul zvuk - ne možeš da se zezneš.

Strat, ako se dobro sećam, je rad Peđe iz Žarkova. U prvobitnoj kombinaciji je imao DiMarzio magnete, nisam znao da mu je stavio EMG struju.

I tako... :ziveli:
Hehe upravo :D najvise me odusevilo sto je covek omdah izneo sve 4 svoje gitare :) meni se stvarno svidela, mozda jedino malo previse 'reze' za moj ukus... Videcu jos moram da probam jos koju :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 07 Jul 2009, 20:48

Kako je sexy ovaj les paul. :homer:

Ja bih njega... :homer: tako posedovao :homer:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 07 Jul 2009, 21:09

a meni jedna stvar nije jasna....ako ti se od svih tih gitara najvise dopao strat, zasto zelis da kupis Les Paula? :)

Santana

Post by Santana » 07 Jul 2009, 21:13

Funkcionise li taj majstor po tipu ,,sta mozes da mi napravis za oko 1000-1100 evra? '' i gde mu je radnja da mogu da ga kontaktiram kad dodjem u beograd. (Inace interesuje me Goldtop varijanta)
Inace, neko je pomenuo da je probao njegovu kopiju LP standarda i imao jako pozitivno misljenje o njoj.
Posto mi je bas dosta gitara proslo kroz glavu a uvek se zaustavim na tom da hocu Les Paul, da se raspitam i o toj varijanti.

(Jos kad bi mogao da mi umesto ovog Gibson decall-a udari jedan perloid inlay kao simbol mira, uh! ^^ )

Stanko

Post by Stanko » 07 Jul 2009, 21:23

Santana wrote:Funkcionise li taj majstor po tipu ,,sta mozes da mi napravis za oko 1000-1100 evra? '' i gde mu je radnja da mogu da ga kontaktiram kad dodjem u beograd. (Inace interesuje me Goldtop varijanta)
Inace, neko je pomenuo da je probao njegovu kopiju LP standarda i imao jako pozitivno misljenje o njoj.
Posto mi je bas dosta gitara proslo kroz glavu a uvek se zaustavim na tom da hocu Les Paul, da se raspitam i o toj varijanti.

(Jos kad bi mogao da mi umesto ovog Gibson decall-a udari jedan perloid inlay kao simbol mira, uh! ^^ )
Za detalje stvarno ne znam, ali evo kontakta sa ove teme ;)

viewtopic.php?f=18&t=8892
Mirko Tasić
Izrada i servis gitara
Matije Gupca 26, Kanarevo brdo
3594347
Guitar_thrill wrote:a meni jedna stvar nije jasna....ako ti se od svih tih gitara najvise dopao strat, zasto zelis da kupis Les Paula? :)
Hehe pa vidis, ne znam koju bi pre :) recimo tako, a ova kombinacija je naletela, pa reko sta mi fali da pogledam :)

Santana

Post by Santana » 07 Jul 2009, 21:59

hvala Stanko. :ziveli:

Post Reply