Saveti o Setupu Gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sl0e

Re: Saveti o Setupu Gitare

Post by sl0e » 12 Jul 2009, 03:35

Duane wrote:
sl0e wrote:Jeste, ubija ton, bas je dosta jak, ali mi je transfer sa slabijih zica na jace presao skoro neprimetno. Mislim, ja skoro nikad ne radim tapping itd, a za ono sto mi treba ima tacno onaj zvuk kakav zelim. Nego, 'teo sam da pitam, dokle moze da se ide na strat-u sa debljinom zica? :D
jesam kazoo? :D
Jesi kazao i hvala ti na savetu koji se ispostavio zlata vredan :ziveli: :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 Jul 2009, 13:29

koje si zice uzeo? jesi ostao na pjur niklovima?

sl0e

Post by sl0e » 12 Jul 2009, 14:04

Uzeo sam:

Image

Nisu imali pure nickel pa sam uzeo ovo, ali sam zadovoljan :)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 12 Jul 2009, 15:17

sl0e wrote:Uzeo sam:

Image

Nisu imali pure nickel pa sam uzeo ovo, ali sam zadovoljan :)
HAHAHAA, izvini za :off-topic:
it's Ernies Balls :XD: :XD: :XD:
:ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 Jul 2009, 16:58

hahaahah bas si me nasmejao... covece koliko je dobro smejati se s tobom, evo pocinjem da tripujem... ovo je bolje od 3 hofmana... ma 5

:o

EXP matori...

sl0e jel postoje 11ke pure nickel? mislim jel ih nije bilo ili ih nikad nece biti, jerbo ja bi moju djtricu da nosim na setup, pa da odnesem majstoru 11ke pa da on to nekako ugura u nju xD ako moze, al ono sumljam, mekisko je to...

sl0e

Post by sl0e » 13 Jul 2009, 00:31

Ima 11ica pjur nikl, samo ih nije bilo tada kada sam ja uzimao; kada bude bilo uzecu par pakovanja :) Btw, ne kapiram sto ne bi mogao da ih stavis na mex strata?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Jul 2009, 01:44

pa videcu da li moze, ali sam uglavnom cuo price da ne'ide...

sl0e

Post by sl0e » 13 Jul 2009, 02:13

Ako se dobro secam da imas fixni brizd, ne bi trebalo da ima problema. Ma ne bi trebalo uopste, to su mitovi. Skoro sam video i svirao mex strata sa 13icama :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 15 Jul 2009, 13:08

sl0e wrote:Ako se dobro secam da imas fixni brizd, ne bi trebalo da ima problema. Ma ne bi trebalo uopste, to su mitovi. Skoro sam video i svirao mex strata sa 13icama :D
kool... odlucio sam... stavljam 11ke, pa kud puklo da puklo... inace planiram da idem do 13ki, al otom potom, nece to skoro... cak neverujem da ce biti na ovoj gitari... niti u sledecoj deceniji :XD: but once im there... aaaaayeee pride n joy

eg303

Post by eg303 » 16 Jul 2009, 11:30

Pozdrav. I ja sam imao problem sa floating tremollom prilikom prelaska na 11-tice. Sad je to mesto gde postoje dva rešenja. Lakše je ako se ne koristi ručica tremolla, ja sam uradio najprostiju stvar moguću: fiksirao sam tremollo blok tako što sam ubacio parče tvrde gumice za brisanje (maznuo od deteta da ne vidi) između tela i tremollo bloka (pasovalo je kao da je lično Leo Fender premeravao). Video sam da ljudi ubacuju parče tvrdog klinastog drveta koje tremolo nategne u krajni položaj. Naravno da je varijanta sa drvetom poželjnija zbog prenosa vibracija na telo, ali kada se stave 11-tice sustain biva za par redova veličine poboljšan tako da je kod mene još uvek gumica. Za korišćenje ručice, mora se ići na više opruga (Jimi Hendrix je uglavnom imao svih 5). Davno sam u Guitar Playeru čitao savete sa tim vintage tremollima u vezi očuvanja štima. Ondašnji majstori su predlagali grafitni prah koji bi na mestima trenja žica (kobilica, tremollo, vođice na glavi) imao ulogu "podmazivača"...

Haralampije

Post by Haralampije » 04 Sep 2009, 15:24

eg303 wrote:Pozdrav. I ja sam imao problem sa floating tremollom prilikom prelaska na 11-tice. Sad je to mesto gde postoje dva rešenja. Lakše je ako se ne koristi ručica tremolla, ja sam uradio najprostiju stvar moguću: fiksirao sam tremollo blok tako što sam ubacio parče tvrde gumice za brisanje (maznuo od deteta da ne vidi) između tela i tremollo bloka (pasovalo je kao da je lično Leo Fender premeravao). Video sam da ljudi ubacuju parče tvrdog klinastog drveta koje tremolo nategne u krajni položaj. Naravno da je varijanta sa drvetom poželjnija zbog prenosa vibracija na telo, ali kada se stave 11-tice sustain biva za par redova veličine poboljšan tako da je kod mene još uvek gumica. Za korišćenje ručice, mora se ići na više opruga (Jimi Hendrix je uglavnom imao svih 5). Davno sam u Guitar Playeru čitao savete sa tim vintage tremollima u vezi očuvanja štima. Ondašnji majstori su predlagali grafitni prah koji bi na mestima trenja žica (kobilica, tremollo, vođice na glavi) imao ulogu "podmazivača"...

Floating nefloating tremolo,squier,mexico ili fender masterbuilt nebitno je.....kada sa zica koje su dobijene uz gitaru(obicno su u pitanju devetke) ili za koje je ranije radjen setup,prelazite na zice poput 10,11,12....mora da se izvrsi setup,za tu debljinu i za stim u kom zelite da budete.Nikako samo nabaciti nove zice i blokirati tremolo i sl,tako ce se iskriviti vrat,gitara ce izgubiti svoju intonaciju.
E grafit je dobra ideja,mada moze da se koristi i bilo koje ulje za podmazivanje(ja npr koristim BAGAT - specijalno šivanol ulje)
Takodje za ocuvanje stima evo videa,kako razraditi zice,kako se ne bi rastimovala gitara.Ima 9 delova za kompletan setup gitare pa ako neko zeli moze da se pozabavi setovanjem.
[/url]http://www.youtube.com/watch?v=cWAY1bGZ ... re=related[/url]

vasko

Post by vasko » 03 Oct 2009, 20:52

po cemu se prepoznaje da su zice dotrajale na elektricnoj? :bambi:

w437776

Post by w437776 » 04 Oct 2009, 18:42

kad popucaju ili se usmrde :XD:

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 04 Oct 2009, 19:32

:rlol:
ili to ili su toliko zardjale da rdja pocne da ti se useca u jagodice (zato sam ja moje zice 'ajsno xD)

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 04 Oct 2009, 20:22

Ljudi probajte ovo sa WD sprejom, bolesno je dobro i jednostavno. I besplatno, ako imash vec WD sprej 8)

Post Reply