Normalni narodnjaci?!

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

sub_zer0
MF veteran

Re: Normalni narodnjaci?!

Post by sub_zer0 » 30 Jul 2009, 15:42

ne mozete da vodite raspravu sa mnom ili sa bilo kim drugim (ko voli Narodnjake) o tome kako su narodnjaci sranje
Nema potrebe, mi znamo da su narodnjaci sranje.

Evo ti krace obrazlozenje. Sta je najbitnije i u prvom planu u jednoj narodnjackoj pesmi? Tekst. Da li su tekstovi sranje? Jesu i to golemo. Sodoma i Gomora. Uostalom, sta jos treba reci pored izjave babe Tucakovic, da parafraziram, "koga je uopste briga kakve se poruke danas salju mladima?".

Sta je sledeci korak? Pevaljka koja kuka,stenje i zavija. Posto nema pojma da peva, gura silikone u dupe, sise i trepavice i time privlaci glupu masu. Naravno, to joj uspeva, zato sto je muzika prevashodno vizuelni dozivljaj. :roll: Mozda se pojavi i neka koja ume da peva pristojno, ali i ona sledi mentalni obrazac one prethodno navedene.

Sta nam onda ostaje? Sama muzika. A muzika ko muzika je stvar licnih preferencija. A koji procenat ljudi slusa muziku kada krene "bunda od nerca" ili koji god slican hit?

A sto se tice ovih "kultnih" narodnjaka, situacija je slicna. I tu je muzika jeftina zabava, namenjena ljudima koji su celoga dana orali njivu ili cuvali ovce, pa sada hoce malo da se relaksiraju u okviru svojih intelektualnih kapaciteta ( ili mozda je bolje reci stepena obrazovanja. Ne vredjam nikoga ovde, neke stvari su cinjenice). Ne pricam ovde kako samo jazz valja, to je neka 5. prica. Neko misli da je naiva slikarstvo, ja mislim da nije.

Ti, kao i svako drugi imas pravo na svoj izbor. Ali mozes da lazes sebe, ne nas ovde. Ako slusas i narodnjake i power ne razumes ni jedno ni drugo, vec oba posmatras povrsno.

Mislim shto ne ode neko od vas metalaca na neki narodnjachki forum i kaze METAL JE EXTRA
A koja je pa svrha toga? Mogu da se kladim da je tamo stepen tolerancije znatno nizi nego ovde, gde ljudi pokusavaju da ti objasne zasto je i sta sranje. Ne znam da li to ima veze sa muzikom, porodicnim vaspitanjem ili necim trecim. Ako neces da slusas to je tvoj izbor i mozda bi mogao da potrazis istomisljenike na nekim drugim mestima.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jul 2009, 15:48

silni oklopnici bez mane i straha

Bluesko

Post by Bluesko » 30 Jul 2009, 15:51

Ljudi,samo da napravimo razliku izmedju narodnjaka narodnjaka i narodnjaka "narodnjaka".... Toma je imao OK stvari,nisu to bila samo kvaziboemsko-alkoholicarska trabunjanja,Cune takodje,donekle...Mislim,ne moze to da se poredi sa nekim drugim muzickim formama,ali...`nate s`a `ocu da kazem....To ja totalno drugaciji trip od narodnjaka "narodnjaka" A starogradsku muziku ne svrstavam u narodnjake.... tako da..... ono.... :ziveli: :wink:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jul 2009, 15:54

e aj da napravimo razliku izmedju stolica stolica i stolica 'stolica', mislim simpo je imao dobre stolice, sintelon isto, ne moze to sad da se poredi sa nekim tamo zajebanim markama, al znate sta ocu da kazem, a recimo krevete uopste ne racunam u stolice tako da ono :ziveli:

Bluesko

Post by Bluesko » 30 Jul 2009, 16:00

Ali brate,moras da shvatis,recimo,nikad nisi probao krevete i ti krevete ne vidis kao ja..... Ja krevete koristim ceo zivot i uopste ne kapiram krevete kao ova danasnja mladez koja gotivi samo Jogi duseke... Mis`im ne znam,ukusi su razliciti,ali ja uzivam u krevetima.....

Critical
PedoBear

Post by Critical » 30 Jul 2009, 16:01

" mali comi iz kraja se navukao na heroin, kaze boli te ***** za sve i za ribe te boli *****"

toliko o ovoj raspravi :mrgreen:

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 30 Jul 2009, 16:02

Vodeni kreveti?

Vodena stolica :O.o: ?

:mrgreen:

bokicasa

Post by bokicasa » 30 Jul 2009, 16:04

jedna velika ispravka,ne mozes(TE) da poredite boemsku i starogradsku muziku sa turbo folkom!alo ljudi sta vam je?!TO NIJE ISTA MUZIKA,NIJE ISTI ZANR!sta me terate,da branim narodnjake a ni ja ih ne volim,osim tome i harisa!ne mozes ti da stavljas u isti kos ove mentolke karleusu i sve te napumpane opajdare koje su,veruj mi,uzor barem cetvrtini devojaka iz beograda,sa tomom,harisom,koji pevaju o kafanama,ljubavi i u cijim pesmama se pojavljuju instrumenti jbt!sta,karleusa pusti neku matricu sa klavijaturama i cepa,kao satro gistro peva i to poredis sa hej branka na primer od tome!?pa daj NEMOJ DA ZAJEBAVATE!
ne volim narodnjake,dizu mi se dlake na bulji kad cujem bilo koga iz granda,a sada ispadam da branim upravo njih,zato sto vi stavljate u isti zanr cuneta,zvonka bogdana sa miletom kiticem i ko zna kojom sabanijom!? pa evo sada r'n'b pogledaj na primer,ko su sada predstavnici r'n''b(ritam and blues-a),a ko su pravi predstavnici,nema bas veze sa vezom,zar ne?vi svi volite matore bluzere iz 60tih koje volim i ja,a da li sada volite ashanti na primer!?

Bluesko

Post by Bluesko » 30 Jul 2009, 16:05

Da brate,zar ne vidis analogiju "Smoke on the WATER", Roger WATERS, AQUA, Budi mi VODA... sve je to rokenrol :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jul 2009, 16:07

znam ja sta su kreveti bolje od tebe brajko, ali spavam na podu zato sto sam spoznao svu zlobu kreveta, pa onda ustanem, pa onda idem napolje mozda, na adu recimo, ali ako me mrzi, onda ostanem kod kuce, jebiga, sto sam stariji sve me vise mrzi. a jednom jebote izlazim ja iz zgrade, a komsija ogrebe drugom komsiji auto i kao 'aj mojne da mu kazes' i zapali, a ja kao boli me patka da pricam ili ne pricam. i ja ne znam sta je ovom kritikalu majke mi, prica neke nepovezane stvari, kritikale duso jel ti dobro?

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 30 Jul 2009, 16:08

bokicasa wrote:jedna velika ispravka,ne mozes(TE) da poredite boemsku i starogradsku muziku sa turbo folkom!alo ljudi sta vam je?!TO NIJE ISTA MUZIKA,NIJE ISTI ZANR!sta me terate,da branim narodnjake a ni ja ih ne volim,osim tome i harisa!ne mozes ti da stavljas u isti kos ove mentolke karleusu i sve te napumpane opajdare koje su,veruj mi,uzor barem cetvrtini devojaka iz beograda,sa tomom,harisom,koji pevaju o kafanama,ljubavi i u cijim pesmama se pojavljuju instrumenti jbt!sta,karleusa pusti neku matricu sa klavijaturama i cepa,kao satro gistro peva i to poredis sa hej branka na primer od tome!?pa daj NEMOJ DA ZAJEBAVATE!
ne volim narodnjake,dizu mi se dlake na bulji kad cujem bilo koga iz granda,a sada ispadam da branim upravo njih,zato sto vi stavljate u isti zanr cuneta,zvonka bogdana sa miletom kiticem i ko zna kojom sabanijom!? pa evo sada r'n'b pogledaj na primer,ko su sada predstavnici r'n''b(ritam and blues-a),a ko su pravi predstavnici,nema bas veze sa vezom,zar ne?vi svi volite matore bluzere iz 60tih koje volim i ja,a da li sada volite ashanti na primer!?
brate boki iskuliraj, pisi kao ja veruj mi , sve ostalo nema smisla.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 30 Jul 2009, 16:09

nije mi dobro, sad sam zbunjen ...

Ja sam mislio da je Dzej najbolji, ovi sad bacaju neke Harise i tome, budi Bog s' nama...

ac10

Post by ac10 » 30 Jul 2009, 16:09

kakva glupa rasprava....mislim da ovoj temi treba lock da gluposti iz nje ne bi procurele napolje.....
boli me dupe (@doolioin d pedu :mrgreen: ) i za narodnjake i "narodnjake: sto se mene tice gonite ih u tri lepe da ih vise nikad nit vidim nit cujem...

Bluesko

Post by Bluesko » 30 Jul 2009, 16:10

Alo brate skroz si pomesao gilendere sa krevetima,kakvi te bre skakavci spopali??? Kakve to veze ima sa ovim sto sam ja rek`o,zar ne vidis da pokusavaju ovi Jogoobozavatelji da se infiltriraju sa nekom tamo pricom o vodenim stolovima? Na kraju ce neko da me ubedi da je zemlja jaje.... tja... :ma bravo:

bokicasa

Post by bokicasa » 30 Jul 2009, 16:11

i naravno dzej,ali ja uzimam primer tome jer ga svi znaju..

Post Reply