GITARA 600 eura

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

controld

GITARA 600 eura

Post by controld » 03 Oct 2007, 15:46

OK znam da se ovakva ili slicna tema pojavljivala najmanje 100 puta ali skoro sam poceo da sviram gitaru a i novi modeli izlaze non-stop tako da ako mozete smorite se jos jednom i dajte mi vase predloge za gitaru do najvise 600 eura. Jos jednom ponavljam da nisam bas nesto previse iskusan tako da cu morati slepo da vam verujem. Unapred hvala :D

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 03 Oct 2007, 16:04

Da ja kupujem gitaru za te pare bih odma' uzeo >Ibanez S470<.
Ali ti bi ipak trebao da nam kazes sta bi svirao i sta ocekujes od gitare :)
Ovaj ibanez ima tanak vrat, od mahagonija je, vrlo dobri magneti, ZR tremolo(koji moze da izdrzi poprilicnu torturu).... jednino sto nema 24 praga.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 03 Oct 2007, 17:18

Daj malo vishe opisa, za koju vrstu muzike, shta preferirash: ibaneza, fendera, gibsona, jacksona, prs i josh milion drugih??!!

in.duril

Post by in.duril » 03 Oct 2007, 18:49

Hmm, ajde da ga nasamarimo i nateramo da baci sve svoje pare na neki krs od 600 evra (dobro, ne postoji krs od 600 evra... :lol: ) ali nesto sto mu uopste ne pasuje, naprimer on hoce da svira neki blues ili jaz, a mi mu uvalimo Warbeasta!
Muhahahahahahahaha!!!

Sala :roll:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 03 Oct 2007, 20:55

Prvo,sve sto su gospoda gore navela ,za koju ziku ti treba gitara ?

Drugo,zasto odmah gitaru od 500-600e ,mislim lepo je kada imas para ,ali nije lepo kada ih bezrezonski (new word) potrosis,ne kazem da sada treba da kupis neki krs ali kazem da treba da malo razmislis o tolikom trosenju novca .
Kako vidim (tj. kako si naveo ) ti tek pocinjes sa elektricnom ,kupi sada nesto do 300-400e i jos neko pojacalce ,a ako dobro odradis kupovinu mozda legne i papuca ,i eto spreman si za svirku .

A opet ako bas zelis sve da roknes na gitaru ,mogu da ti predlozim ovo sto ja trenutno posedujem ,a to je Ibanez Rg 350 DX ,jos ce da ti ostane i kusura ,i to lepog kusura. :lol:

controld

Post by controld » 03 Oct 2007, 21:41

Ovako, ja bih najradije da sviram neki power metal,doduse istina je da sam jos uvek daleko od toga ali eto mozda kad naucim :)

XtrmntR

Post by XtrmntR » 03 Oct 2007, 22:53

Onda ti je ibanez ok izbor, ali on sam kao parche opreme nije dovoljan. Kao shto Critical reche, chini mi se da se zalecesh mnogo. Uzmi sebi fino za te pare neki ibanez, recimo rg370dx,350dx ili ganjaj polovno po oglasima starija rg serija tipa rg550 i sl. i kucnog marshalla i josh ti i ostane para za neku pedalicu mozda ili eventualno proc. :)
Chisto onako da znash, FOX IV ima rg370dx, Critical ima rg350dx, imam frenda koji svira bash duze vremena i svira satrianija, malmsteena i sl. ima rg370, ja imam rg270dx dodushe malo customiziran. Ako je Foxu dovoljan rg370 i criticalu rg350 koji sviraju i live i za lovu i ovo i ono, onda mislim da bi i tebi bio dovoljan za pochetak. :) Uostalom, skokni do podforuma vashi radovi, i pogledaj Foxovu temu, skini mp3 fajl Affraid of Sun i pogledaj kako zvuchi ibanez. :)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 03 Oct 2007, 23:00

Eto onda uzmi S :D
Gitarista dragonforce-a (nije bas da ih volim...) svira S...doduse prestige ali ajd' sad... :D

Nego...ja sam pre za S jer je bolji tremolo...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 03 Oct 2007, 23:23

Ja se izvinjavam za off topic ,ali ta S prestige je jeb00o dobra gitara

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 04 Oct 2007, 00:16

Ko se setja ...setja...

"Slusaj momce controld, odvec sam star da bih ti mogao pomoci, no saslusaj moj savjet. Ako kanis svirati muziku kupi gitaru, ali i poslusaj mudre rjeci mojih prijedhodnika".

Preci sa akusticne gitare na elekrticnu nije uvek najlakse, mozda ti se elektricna nece svidjeti, pa nakon nekog vremena odustanes dalje svirati. Zato se kupuju jeftinije gitare za pocetnika. Ali daleko da trebas kupiti najgoru ili pak najjeftiniju gitaru na trzistu. Potrazi gitaru sa odmerenom cenom, plus imaces za procesor i neko solidno pojacalo. Za 600 evra. Pa JA bih kupio opremu za sledecih 15 godina koja bi zadovoljila sve moje prohteve... ali... manimo mene.

Ibanez, Jackson, Peavey, Washburn (Nuno-ov model), ili neka druga gitara DO 300 e, procesor do 150- 200 i stvarno ti ostaje nesto para za neko 10-15w pojacalo.

Da, za vrstu muzke nije tooolko vazna gitara vec kako je sviras i boja zvuka gitare, ali ionako trebas ti tek da vezbas... da se priviknes na elektronku, da naucis 85% fazona i zezalica, da steknes iskustvo, da nucis/skines pesme.....i na kraju mozda ti uopste i ne zasviras power metal vec rock 'n' roll. Hocu reci da mozda dobijes takvu priliku i prihvatis je.... nikad se nezna...na to mislim...

A gitara ima i imace...i na kraju krajeva prva gitara ne mora obavezno da bude i jedina.... vazno je da tebe volja ne napusti.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 04 Oct 2007, 00:52

Eto primer, ja sviram oko 3-4 godine a promenio sam do sada 3 el. gitare. :) Prvo sam imao kopiju Les Paula, pa kopiju Ibanez JEMa, pa sad na kraju ibaneza. :) Tako da nemoj da se sekirash, gitaru cesh u vecini sluchajeva brzo prodati, chak iako je veslo, jer uvek se nadje neki klinac koji ne zna, ili mu jednostavno odgovara cena, izgled, ovo ono itd...

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 04 Oct 2007, 22:45

Ako vec planira da da tolike pare u startu,onda neka ne uzima nista sa tremolom jer ce mu se smuciti gitara za ceo zivot,pogotovu ne polovnu.Ja sam se tako zeznuo sa kramer 620,ali mi je to bila druga gitara,nazalost,posle Lead star strata.Ja sam Yamahu AES 620 novu platio 600e u Mitrosu i imam utisak da ce mi biti jedina prava najbolja gitara u zivotu.A sa fiksnim mostom svaki ce se pocetnik mnogo lakse snaci

controld

Post by controld » 04 Oct 2007, 23:13

Cisto informativno, kolike su cene svih ovih gitara koje ste naveli?

XtrmntR

Post by XtrmntR » 04 Oct 2007, 23:47

RG 370 koshta blizu 400e, RG 350 neshto malo vishe, do 450e, GRG 270 oko 300e, mada recimo u artistu u BIH moze da se dobije i za 270e. Ne znam ko spomenu ovde novogodishnji popust, svakako podrzavam ideju, jer sada je oktobar, i nova godina ce zachas. :)

@Teodorica, zashto da ne uzima gitaru sa tremolom? Jesi mislio na floyd ili bash na tremolo? Jedina boljka floyda je menjanje zica, shto i nije preterano komplikovano, mislim da power metal i ne ide bash bez floyda, i bash zato shto planira da da vecu lovu za gitaru, trebao bi uzeti sa floydom.
Zashto si se zeznuo sa kramerom?

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 05 Oct 2007, 00:36

Mislio sam na floyd rose.Taj Kramer 620 je inace bila prilicno iznjakana gitara,a evo zasto ne sa flojdom.Slabo moze da se zategne H-zica zato sto se od silnog menjanja zica saraf izlizao-skinuo mu se navoj tako da stalno gubi stim.Velika mana polovnih gitara sa floydom i tu ne pomaze neznam kakav kvalitet materijala kad neznate kojom silom je prethodnik zatezao zice.Druga stvar-od silnog njakanja floyda pukle su mesingane caure u telu koje drze sarafe nosace floyda tako da je strugar morao da pravi nove i to sa colovnim navojem.Cak mi je covek u Mitrosu,onako uzgred kad sam ga pitao o kvalitetu floyda, rekao da izbegavam jeftine Ibaneze i Jacksone sa Floydom jer moze da se pojavi slican problem sa sarafima.Izgleda kao sitna stvar,ali treba voditi racuna oko kupovine polovne gitare jer problem moze biti dobro maskiran.Takodje i problem pucanja zica te sam na mesto oslonca svake na floyd,kanuo kap masinskog ulja.
Sto nebi mogao da svira metal bez floyda.Sta je sa LP?
To je bio problem sa mojom gitarom, sto neznaci da moze sa svakom da se desi.Za mene licno floyd roze-neka hvala.Ako me Yamaha izneveri,prelazim na gusle.

Post Reply