Dal' da kupim 7-strings ili ne?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

cccira
MF veteran

Re: Dal' da kupim 7-strings ili ne?

Post by cccira » 02 Mar 2009, 09:00

Ma stagod da kupis bice problem prodati kod nas. Inace ja sam za sedmozicane gitare, i verovatno cu kupiti jednu sebi nekad. Jednostavno pruza mnogo toga, pogotovo ako volis downtune zvuk

ZOZON

Post by ZOZON » 02 Mar 2009, 10:56

nije mi bira namera da nekog odvracam od kupovine toga. ali definitivno kada kupujesh gitaru ne kupujesh je za ceo zzivot. Ja je stvarno nisam svirao i verujem da zbog moguccnosti razlichitog shtima mozze bolje da zvuchi. misllim slazzemo se da od vishka glava ne boli. ali gledao sam na oglasima, zaboravio sam naziv gitare, neki monstrum shto ima 27 ili 29 pragova (pogledaj na kupujem prodajem), gitara pre desetak ili vishe godina kada je izzashla koshtala je kao dva i po stratokastera i to najskuplja. chovek sada trazzi mislim 500 evreja za nju ali ne mozze da je proda, a onaj koji je tada dao 1500 maraka ili 2000 za strata dali cce danas dobiti te pare 750 - 1000 evra (pricham o pravom stratu a ne nekom mexiko kina albanija, srbija.....) eto to je poenta.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Mar 2009, 11:13

Aha... A jel' može da pomogne stari gitarski lampaš? Imam nekog 20-vatnog Steelphon TigerTwo
Moze, ali bitan je kakav mu je zvucnik...zapremina :)

ZOZON

Post by ZOZON » 02 Mar 2009, 11:14

e da sada sam se seti washburn, koshtao je nagrdjeno i trazzi za njega 600 ev-av ali sam razgovarao sa njim dao bi za 400. a sladoled bi poslao samo mi se greje procesor jer je ventilator prljav pa bi se istopio dok stigne.

janko_#3

Post by janko_#3 » 11 Nov 2009, 01:20

ja sam zapeo na RG7321 ,hocu da swiram korn,znaci korn tribute,i nesto autorsko na istu foru.Treba mi dubina.Imam neki washburn 6zicana ,ali ne zelim da prodajem.Planiram kada odradim sta budem trebao da odradim na gradjevini(inace neam josh 18 godina i josh idem u skolu :D ) za 7icu,da posle nafuram 6icu,mozda cak promenim swe osim celog tela,nije ni to losa stwar, tako da i ti kada budes kupio 7icu,u swakom trenutku imaces 6icu. Sto se tice ozwucenja,simple,imas majstore,nadjes na forumu,naprawi ti box 4 X (KOLKO OCES! ) i nadjes odgowarajucu glawu mada znam decka koji prawi homemade glawu koja je DO JAJA !!!!,nabacas neke fancy stwarcice i to ti je to..mism to je moj plan,uz rad,stednju,energiju koju ulozis mozes swe..meni roditelji sto kupilo owo,inace prwa gitara za 200e,ni da cuju wise,kazu sam zaradi sam kupi. Skupljam sto stednjom,sto dobijam od baba deda,rodjaka sta ti ja znam ali bre blize se praznici,dolazi leto (POSLA KOLKO OCES ITD ITD ITD) predpostawljam da uwek mozes negde da skupish bar 100e... danas 200 din,sutra 200,3 dana nista,posle toga 100,posle 350,i tako,i nakupi se dosta kroz par meseci. Mada,ja hocy apex-2 munky sign.nije losa djitra,mada onda ostajem bez para za ozwucenje,ali ako se ukaze prilika boze moj,sta ti se swidja i sta mislish da wolish uzmi! PIVO LIKE! :ziveli: sladoled FUJ! :povrac:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Nov 2009, 09:20

:ma bravo: :ma bravo:
Cemu ovaj odgovor? Vadis temu iz imalina, staru 8 meseci da bi se pohvalio da hoces 7string?! Cemu "w"? Posto ti izgleda jos niko nije objasnio, u srpskom jeziku NE POSTOJI "W", a pogotovo ne u recima "predpostavljamo", "sve" itd... :grummel_2: :grummel_2:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 11 Nov 2009, 09:44

mislim_stvarno wrote: u srpskom jeziku NE POSTOJI "W" :grummel_2: :grummel_2:
:rlol: :rlol: :rlol:

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 11 Nov 2009, 10:04

ako si siguran da si naučio da sviraš sve što može da se odsvira na šes' žica..onda sad kupi sa sedam :P

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 11 Nov 2009, 11:27

Kupi sa 12 :) Salim se malo,cisto da pratim temu :roll:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Nov 2009, 12:59

mislim_stvarno wrote: Cemu "w"? Posto ti izgleda jos niko nije objasnio, u srpskom jeziku NE POSTOJI "W"
a sto tebe to W tako pogadja? Mislim i meni je glupo, ali ako neko hoce tako da pise, ko smo mi da mu (vaistinu-dweezil tm) zabranimo? :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Nov 2009, 13:42

Guitar_thrill wrote:
mislim_stvarno wrote: Cemu "w"? Posto ti izgleda jos niko nije objasnio, u srpskom jeziku NE POSTOJI "W"
a sto tebe to W tako pogadja? Mislim i meni je glupo, ali ako neko hoce tako da pise, ko smo mi da mu (vaistinu-dweezil tm) zabranimo? :)
a sto tebe to tako pogadja sto mene pogadja? Mislim ako nekog to pogadja, ko smo mi da mu (vaistinu-dweezil tm) zabranimo? :)
:mrgreen:
Zezam se.

Ne znam, samo me nervira. :? To je pravilo srpskog pismenog jezika, samo zato sto nije kaznjivo kao prekoracenje brzine, da li to znaci da ne treba da se pridrzavamo pravila? Mislim, svi mi neka pravila ne znamo i krsimo svesno ili nesvesno, pa ako bi neko ispravio nekoga kad zna da je pogresno napisao, postali bismo pismeniji. Mislim, boli me patka. Ako nije znao da se W ne pise u srpskom jeziku, posebno ne u recima "sviram", "pevam", "plivam", ja sam mu rekao, a ako zeli da nastavi, ja ne mogu da mu zabranim, ali ne mogu ni meni da zabrane da ga nazovem idiotom ili da ga ignorisem. U ovom slucaju nisam ignorisao, a nisam ni nazvao idiotom. Zamisli gubljenje vremena na kucanje desetak recenica uz obracanje paznje na to da umesto V napises W...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Nov 2009, 13:45

mislim_stvarno wrote: Ako nije znao da se W ne pise u srpskom jeziku, posebno ne u recima "sviram", "pevam", "plivam", ja sam mu rekao..........................................a nisam ni nazvao idiotom.
kao da jesi :mrgreen:

ogisha007

Post by ogisha007 » 11 Nov 2009, 18:48

Sedmozicana gitara je samo nadogradnja, nema apsolutno nikakve mane. Imas dodatnu dubinu, a zadrzis visinu za soliranje. Vrat je neznatno siri, naviknes se za par nedelja u potpunosti, jedino moras dodati po zicu postojecim skalama i arpedjima, ako znas teoriju nece biti tesko.

Na kraju se svodi na to da li ti treba ili ne. Ako to ne znas i zato pitas, savetujem da sacekas jos malo dok ne napredujes gitarski, pa da onda odlucujes.

A apropo onih sto bacaju spiku "sedmice su za noobove, bla bla bla Angus Young i Slash nisu svirali na sedmici pa zasto bi i ti", "kakvih sedam, pobogu, pa i ovih sest ne znam da sviram", manite se corava posla, molim vas.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Nov 2009, 21:30

ogisha007 wrote:A apropo onih sto bacaju spiku "sedmice su za noobove, bla bla bla Angus Young i Slash nisu svirali na sedmici pa zasto bi i ti", "kakvih sedam, pobogu, pa i ovih sest ne znam da sviram", manite se corava posla, molim vas.
:1:
:metal:
:ziveli:

eg303

Post by eg303 » 11 Nov 2009, 21:50

Keith Richards iz Rolling Stonesa svira jednu ovakvu sa 5 žica:
Image
pa su ga uvrštavali i još uvek ubrajaju u uticajne gitariste u rocku. Htedoh reći, ako imaš šta da kažeš nije bitan broj žica, ali ako je Ričardsu bila jedna višak, ne znači da tebi nije jedna manjak tj. bitno je da znaš da ti zbog nečeg fali ta jedna... Čista dijalektika...

Post Reply