Trzalice u Srbiji

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Shivering_shadE

Re: Trzalice u Srbiji

Post by Shivering_shadE » 27 Mar 2010, 19:24

Wolf wrote:ja ne bi nista menj'o... jos da napravis da taj logo ne klizi pod prstima (da bude rapav) uff... :D
Razmisljao sam sinoc o tome, majstor kog sam angazovao bi verovatno mogao da uradi tako nesto pipavo, ali onda logo nije istaknut, ja cu ga svakako stampati....

videcu sa njim za koji dan, mozda i uradim to:)

ognjen93

Post by ognjen93 » 27 Mar 2010, 20:29

Wolf wrote:ja ne bi nista menj'o... jos da napravis da taj logo ne klizi pod prstima (da bude rapav) uff... :D
:1:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 27 Mar 2010, 20:57

Shivering_shadE wrote:Vrlo moguce da ce ovo biti buduci logo trza, naravno u pitanju su inicjali mog imena i prezimena, i naravno ovo nije finalna verzija, vec sam nesto drndao u fotoshop-u!

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... =576205250

Zoran Randjelovic

:bravo: :bravo: :ziveli:

Kad napravis trze od 3mm (aka dunlop stubby) baci mi poruku i eto odmah 100komada :D

Shivering_shadE

Post by Shivering_shadE » 28 Mar 2010, 00:17

Critical wrote:
Shivering_shadE wrote:Vrlo moguce da ce ovo biti buduci logo trza, naravno u pitanju su inicjali mog imena i prezimena, i naravno ovo nije finalna verzija, vec sam nesto drndao u fotoshop-u!

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... =576205250

Zoran Randjelovic

:bravo: :bravo: :ziveli:

Kad napravis trze od 3mm (aka dunlop stubby) baci mi poruku i eto odmah 100komada :D
moracu da te razocaram da te ne planiram u skorije vreme...:/

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 28 Mar 2010, 08:56

Što se tiče znaka, moram da ti skrenem pažnju da niti je dovoljno sugestivan, da formom podseća na nešto, niti je dovoljno čitak da se prepoznaju inicijali. Na blic može da podseti na neki japanski ideogram brzo napisan, malo opuštenije forme, ali kad se bole zagleda ne deluje osobito srećno. Ali je i ovakav svakako bolje rešenje nego da na trzalici nemaš nikakvo obeležje.

Santana

Post by Santana » 28 Mar 2010, 18:45

Slazem se sa Kristijanom sto se tice znaka.
evo predloga ako hoces da isti logo stoji na svemu .mozes unutra te inicijale, samo citko.
Image

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 28 Mar 2010, 19:15

Kristijan wrote:Što se tiče znaka, moram da ti skrenem pažnju da niti je dovoljno sugestivan, da formom podseća na nešto, niti je dovoljno čitak da se prepoznaju inicijali. Na blic može da podseti na neki japanski ideogram brzo napisan, malo opuštenije forme, ali kad se bole zagleda ne deluje osobito srećno. Ali je i ovakav svakako bolje rešenje nego da na trzalici nemaš nikakvo obeležje.
to je sve tacno, ali kontam da sve zavisi od toga sta on oce sa tim znakom. ovako, cisto na pogled, deluje sasvim fino, malo lose pozicioniran, ali sasvim na mestu sto se tice nekih ostalih parametara. e sad, istina je da pojma nemam koja su ovo slova. logo mora biti citak, al ako je teo znak, a ne logo, onda moze i ovako, e sad, ja licno bih se zajebavao sa ovim ovde jos, a ime bih tutnuo negde na trzalicu ispod ili sa strane. u tom slucaju odbaci potpuno inicijale i izdrndaj neki tribal od ovoga.

ako pak bas oces logo, onda ti treba drugaciji pristup, slova moraju da se kontaju.

u svakom slucaju, pomaze ako mozes da strpas znak/logo u kvadrat lepo.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Mar 2010, 19:31

Ove da napravite, 3mm, pa da saljete diljem otadzbine:

Image

i bicu redovni musterija. :)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 28 Mar 2010, 20:53

@Santana
Ne moze, lik na slici ima akusticnu :P

@shade
Odlicna ideja. Koristim Jazz III XL. Bitno mi je da trza ima ostar vrh i da ima neke izbocine ili udubljenja da ne klizi (ona slova na jazzu nisu dovoljna).

btw, naleteo sam na ovaj sajt ali nazalost nisam imao priliku da ih probam. Vidim da ih ljudi hvale po netu. A simetricnost i 3 trze u jednoj deluju kao dobra ideja.

Za custom logo cemo da se dogovorimo :lol: :ziveli:

Santana

Post by Santana » 28 Mar 2010, 21:02

Prepravicu joj hedstok u gibsonovski. :P
A medju ovim trzalicama sa linka ima i Santanin model.
Bilo bi lepo da pravi i neke slicne velike trougaone, jer kod nas ih nema.
Naravno, meni to ne znaci previse jer sviram noktima ali bih voleo da probam i nesto takvo.

Shivering_shadE

Post by Shivering_shadE » 29 Mar 2010, 10:24

Kristijan wrote:Što se tiče znaka, moram da ti skrenem pažnju da niti je dovoljno sugestivan, da formom podseća na nešto, niti je dovoljno čitak da se prepoznaju inicijali. Na blic može da podseti na neki japanski ideogram brzo napisan, malo opuštenije forme, ali kad se bole zagleda ne deluje osobito srećno. Ali je i ovakav svakako bolje rešenje nego da na trzalici nemaš nikakvo obeležje.
Ima smisla to sto pricas, ali postoje mnogi drugi isto tako zbnjujuci, npr MEINL cinele, da ne pise pored i meinl pomislio bih da su to dva slova A jedno do drugog...

Nego, nisam ni ja sto posto zadovoljan ovim trenutim, ipak sam ga naskrabao na koricamA knjige dok sam uCio, ali ideja je tu, i mislim da nema potrebe da izmisljam i nEki meni bezNacajaN naziv, ipaK nazivi velikog broja proizvodjaca muzicke opreme se sastoje od imena, prezimena, kombInacija tA dva, ili saMo inicijala...

Ovaj logo cu doraditi, a sa ortakom cu urAditi jos bar 2 verziJe, sa jos nekim simbolima oblicima... ali ZR ostaje skoro sigurno, mislim da je dovoljno jednostavno i upecatljivo... (khm khm... koliko vam kosta 20 ZR trzalica?... 400... itd^^)

P.S. pomahnitala mi tasutatra ovde kod devojke:)

Shivering_shadE

Post by Shivering_shadE » 29 Mar 2010, 10:28

Doolio wrote:
to je sve tacno, ali kontam da sve zavisi od toga sta on oce sa tim znakom. ovako, cisto na pogled, deluje sasvim fino, malo lose pozicioniran, ali sasvim na mestu sto se tice nekih ostalih parametara. e sad, istina je da pojma nemam koja su ovo slova. logo mora biti citak, al ako je teo znak, a ne logo, onda moze i ovako, e sad, ja licno bih se zajebavao sa ovim ovde jos, a ime bih tutnuo negde na trzalicu ispod ili sa strane. u tom slucaju odbaci potpuno inicijale i izdrndaj neki tribal od ovoga.

ako pak bas oces logo, onda ti treba drugaciji pristup, slova moraju da se kontaju.

u svakom slucaju, pomaze ako mozes da strpas znak/logo u kvadrat lepo.
AAAAA.... kako bre ne kontate, ZR... Zoran Randjelovic...:) nije li ocigledno?

a valjda ce se bolje razumeti kad ga popravim...

Shivering_shadE

Post by Shivering_shadE » 29 Mar 2010, 10:35

sub_zer0 wrote:@Santana
Ne moze, lik na slici ima akusticnu :P

@shade
Odlicna ideja. Koristim Jazz III XL. Bitno mi je da trza ima ostar vrh i da ima neke izbocine ili udubljenja da ne klizi (ona slova na jazzu nisu dovoljna).

btw, naleteo sam na ovaj sajt ali nazalost nisam imao priliku da ih probam. Vidim da ih ljudi hvale po netu. A simetricnost i 3 trze u jednoj deluju kao dobra ideja.

Za custom logo cemo da se dogovorimo :lol: :ziveli:
Danima se premisljam da li da odustanem od standnog oblika, i pocnem sa nekom pribliznom kopijom jazz III, nesto izMedju XL I standardne verzije... 1 i 1.14... i sam vise preferiram jazz iii od obicnih tortex tih debljina, ali opet traze se i standardne.

Bitno mi je samo da pordam 4-5 hiljada mesecno kako bih na kraju svakog meseca otpoceo rad na novimo oblicima i debljinama, licna zarada mi sad nije bitna, vec dugorocni uspeh ovog projekta.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 29 Mar 2010, 10:39

verujem da će uskoro početi da se proizvode trzalice sa čipom..

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 29 Mar 2010, 10:46

Post Reply