EHX Micro Synth clone (sa dodacima)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

EHX Micro Synth clone (sa dodacima)

Post by sinisake » 07 May 2010, 00:32

Elem, naslov sve kaze.
Cuveni EHX efekat, kloniran, ali uz izvesne dodatke (izrazajna pedala TM :mrgreen: , i jos stosta). Nisam mogao da odolim, a da vec veceras ne postavim prvi klip:

Micro Synth 1
EHX, Amplitube 3, Twin Reverb simulacija i kasicica delaya.

Kako Gaja rece, ovo je jedan od najzahtevnijih gitarskih efekata koje je odradio.
Tehnicke detalje (narocito o modifikacijama, koje ce one tehnicki pismene verovatno zanimati) dace on sam, a ja se osecam kao dete (ili matorac sa infantilnom regresijom :mrgreen: ) u Diznilendu. :mrgreen:
Retko me koji efekat dobije na prvi ton/rif... Ovo je jedan od njih. Neverovatno sokocalo! Trebalo bi da odem da spavam, ali mislim da ce sigranje da potraje jos neko vreme... :mrgreen:

Uskoro slike, vise snimaka, a mozda padne i neki video. :ziveli:

nenadnenad

Re: EHX Micro Synth clone (sa dodacima)

Post by nenadnenad » 07 May 2010, 00:42

jeff beck zeli svoj nacin sviranja nazad :mrgreen:
odlicno zvuci, fali samo duzi reverb\delay i kontam da se moze odsvirati 'where were you'

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 May 2010, 00:45

He, he, ne moze to, ipak, bez tremola... :)
A, da... vec smo konstatovali da moj signature slide-bending :mrgreen: vuce na Becka...ahahaha :mrgreen: :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 May 2010, 00:54

Aaaaaaaaaaa!

Ocu ovo! :D

borislavgajic

Post by borislavgajic » 07 May 2010, 11:44

cao.......ovde DIY entuzijasta koji je napravio to cudo od pedale..(pre godinu i 6 meseci)....posle njega mi svaki dugi projekat izgleda kao maciji kasalj...(dva PCB-a prepuna delova postavljena kao sendvic).. :D

Hvala Sinisa na odradjenom demou..... :bow: ....moze jos nekaj da metnes ovih dana ,a i fotke bi bile ok........

...javljam se da malo dam tehnickih podataka o samoj gradnji i modovima..... :ziveli:
Bio mi je na popravci original(staaara verzija) tako da sam imao sansu da lepo isfotkam plocice i precrtam na kompu.....u njemu su integralci koji se jako tesko nabave i kostaju puno CA3094 (kao kod starog Small Stone phasera..) .....ovi danas moderni mali microsynthovi imaju druge integralce LM13700 (dvostruki OTA).....

....modifikacije koje sam napravio su:

1..... prekidac za izbor dioda u octave UP delu(moze se birati izmedju Ge ili Si dioda) sto mu daje zvuk blizi Tychobrahe Oktaviji
2.....pedala za kontrolu filtera....tajno oruzje nekolicine (kao wah...samo malo/mnogo drugacije :roll:...radi sama ili u kombinaciji sa envelope funkcijom )
3.....truebypass sa millenium bypassom za palenje LED
4.....jos jedan foot SW za aktiviranje ili deaktiviranje envelope triggeringa za filtere(jako korisno) jer u toku sviranja mozes da iskljucis pomeranje filtera i dobijes regulaciju samo pedalom...

to bi bilo to ...mada sam imao na umu da dodam send return jackove za svaki efekt posebno ,pa da mozes imati dilej samo na oktav down, a na oktav UP ustekas chorus ili flanger...........bla bla bla....odustao sam zbog ...ne znam zbog cega , ali ideja je tu i cak sam je isprobao.........moglo bi se napraviti i foot kontrol jack za bilo koji od potenciometara na Microsynthu.....pa onda to vise nece biti micro...nego malo blesaviji SYNTH

toliko ....da ne duzim dame i gospodo :cao:
zelim svima ugodan dan

da ....mogao bih da poradim na spoljasnjosti, ali 10 kapica za klizne potove bi me skupo kostalo :cry: :O.o: ...a natpisi pored potova su rukom pisani....gadno , ali izmenjivo :roll:

Gaja :ziveli:

borislavgajic

Post by borislavgajic » 07 May 2010, 12:02

cccira wrote:Aaaaaaaaaaa!

Ocu ovo! :D
sacekaj da cujes sa filterom ......ovo je bila oktava gore i dole...... :( :O.o:

razlika izmedju bass i gitarske verzije je u samo 4 komponente, tako da je i to dodatna opcija za modifikaciju....prekidac koji menja sa bassMicrosyntha na gitarski........ovaj moj je bass verzija , ali preterano radi sa gitarom.....obtnuto ne vazi....gitarski nije dobar za bass( tako sam cuo...ako neko moze da potvrdi?) :kokice:

pozdrav

Gaja

sinisake
The original one

Post by sinisake » 07 May 2010, 12:12

Khm, posto sam se navadio na ovo spravo ko Tomica na ministarsku funkciju... evo jos mat'rijala. :mrgreen:
Prvo slike, kao sto je obecano:
Image
Image
(A i nisu tako lose ove tvoje ''kapice'', ahahahaha :ziveli: )

A evo i dva videa:

Ljubitelji stanovitog britanskog benda ce prepoznati kompoziciju, verujem. :)

I jedan standardni bluz-narodnjak (valja efekat i za ovo, ne samo za ambijentalu :mrgreen: ):

Uskoro jos nekoliko snimaka, gde ce doci do izrazaja jos neke mogucnosti efekta. :ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 08 May 2010, 12:36

Bolesno! :D

Svaka cast na izradi a tebi druze zelim da te dugo sluzi! :) :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 May 2010, 12:52

Fala, Muzzy, al' nije to moje. :ziveli:
Mozda jedared... kad GAS udari zesce no obicno, a bude para, vise no obicno. :mrgreen:

borislavgajic

Post by borislavgajic » 08 May 2010, 14:03

sinisake wrote:Fala, Muzzy, al' nije to moje. :ziveli:
Mozda jedared... kad GAS udari zesce no obicno, a bude para, vise no obicno. :mrgreen:

al moze da bude :lol: :cao:

hi hi.......pozdrav

Gaja

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 May 2010, 12:50

E, evo i klipa u kom malo vise dolazi do izrazaja sint karakter :mrgreen: pedale:

Malo setanja od nizih do visih frekvencija (sa i bez square wave-a) i obrnuto. U sledecoj epizodi - izrazajna pedala. Stay tuned! :) :ziveli:

Tufli

Post by Tufli » 09 May 2010, 15:17

Svaka chast! Pedala odlichno zvuchi! :bravo:

borislavgajic

Post by borislavgajic » 09 May 2010, 22:22

Tufli wrote:Svaka chast! Pedala odlichno zvuchi! :bravo:
hvala brate :ziveli:

jos samo foot operated demo sa belim carapama
^^
Gaja

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 May 2010, 19:44

I, kao sto je i najavljeno, spektakularni zavrsetak predstavljanja ove pedale!
Nazalost, bele carape su ovog puta izostale, ali sledeci put cemo se vise potruditi. :ziveli: :mrgreen:

U glavnim ulogama: EHX MicroSynth, izrazajna pedala, Sport papuce, LG usisivac. :ziveli:

Post Reply