Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
@Rock Action, koji zvučnici su u tvojoj kutiji?
Pitam zato što su početkom osamdesetih stavljali sve od 65w, preko 75w pa do 80w, a imali su običaj da ne menjaju deklarisanu snagu kutije.
Btw, jel Mesa skroz zatvorena pozadi (4x vintage 30) ili samo do pola (2x vintage 30 i 2x c90, tj njihova verzija classic lead-a)?
Pitam zato što su početkom osamdesetih stavljali sve od 65w, preko 75w pa do 80w, a imali su običaj da ne menjaju deklarisanu snagu kutije.
Btw, jel Mesa skroz zatvorena pozadi (4x vintage 30) ili samo do pola (2x vintage 30 i 2x c90, tj njihova verzija classic lead-a)?
- rock action
nemam pojma koji su
ali su 4 od po 80w. mozda otvorim uskoro cisto da pogledam radi infoa. mada, kutiju sam svirao dobrih godinu i po-dve pre nego sto sam je kupio i zvucala mi je najbolje od svega sto sam probao. i dalje mi zvuci predobro
mislim da je mesa skroz zatvorena pozadi. 99%

mislim da je mesa skroz zatvorena pozadi. 99%
- rock action
sumnjam su mi u kutiji 4 x vintage 30 ali provericu. jako su mi slicno zvucale ove dve kutije, no ima nekih razlika (glasnoca / malo zaobljeniji zvuk / trunka izrazenijih donjih midlova).
doduse, nisam uzeo u obzir to da u tom istom prostoru nisam ukljucio i moju kutiju... mozda bi moja kutija bila jos midlastija u tom prostoru, s obzirom da ima dosta betona tamo
doduse, nisam uzeo u obzir to da u tom istom prostoru nisam ukljucio i moju kutiju... mozda bi moja kutija bila jos midlastija u tom prostoru, s obzirom da ima dosta betona tamo

- rock action
malo sam guglao o ovim 1982 kutijama, kontam da imam G12-80

otvorim za koji dan pa javim
mada mi nekako zao da otvaram kutiju 

otvorim za koji dan pa javim

- rock action
ovo sam nasao na nekoliko foruma
The G12-80's and G12-65's are very similar. The G12-65's having more mids. Yes, I own a Marshall 4x12 loaded with 1777 cone G12-80's, it sounds great! I just prefer the bass cone(444) G12-80's because they supposably can handle more low end because of the bass cone. They pretty much sound identical. I also own a cab with 444 cone G12-65's as well.
Mesa Vin 30's are completely different than standard Vin 30's - mesa's have a extra low end and extra presence that makes them sound sweeter than standard vin 30s which seem to have a harshness about them that isn't pleasant.
Mnogo hvala na odgovorima!
Ma ti G12-80 su mazge kakvih nema, i dalje voice-ovani veoma blizu "stare škole" Celestion-a, ali mogu da podnesu sav bas koji si sposoban da im baciš - odlični zvučnici.
Naravnjo da radi dobro kada imaš military verziju 1960-ice!

Ma ti G12-80 su mazge kakvih nema, i dalje voice-ovani veoma blizu "stare škole" Celestion-a, ali mogu da podnesu sav bas koji si sposoban da im baciš - odlični zvučnici.

rock action wrote:kutiju sam svirao dobrih godinu i po-dve pre nego sto sam je kupio i zvucala mi je najbolje od svega sto sam probao. i dalje mi zvuci predobro![]()
Naravnjo da radi dobro kada imaš military verziju 1960-ice!

1982s are the 'heavy duty' 4x12"s. Same size as the 1960s, but with higher-rated speakers
Jeste da je prošlo malo vremena od aktuelnosti Kleptonovog pojačala na ovoj temi, ali nađoh jedan intervju sa Li Diksonom, čovekom koji je zadužen za Kleptonovu opremu od sedamdesetih:Haralampije wrote:Da,to je,i jos jedno je iza njega,ali nisu u pitanju obicni '57 twin-ovi,vec debelo modifikovani od strane Dzon Sura.rock action wrote:Kleptonovo jacalo, jel to ovo:
http://www.tonequest.com/default_story.htm
I da, ono zbog čega i stavljam link je:
Aha!TQR: The Twins must be about 100W…
Yeah, and we only run them with two of the four power tubes. They sound better that way.

Edit: 'El treba da se biasuje pojačalo kada se izvade dve laNpe?

Claptonov sound je po meni strava i bez tog Fender 57 Twina, tokom 70-tih je dosta svirao i Music Man combo lampase i imao strava sound, kao i Twin Reverbe i slicno.
E da, ovaj priča da je, baš kada mu se pridružio, svirao Music Man pojačala. Isto tako kaže da šta kod da uzme izlazi Clapton sound. To je i Lukater isto pričao za Edija (Van Halen-a) - na šta god da naleti, Edi uvek zvuči kao Edi. 

Loseguv'nor wrote:Edi uvek zvuči kao Edi.

salim se, samo nikada mi nije bio ni najmanje zanimljiv

Specs izmedju ostalog kaze sledece:
Za dalji info: http://www.strymon.net/products/bluesky/Analog dry path for a zero latency dry signal that is never converted to digital
A zvuci ovako:
Cena sitnica - 300 dinara

U jebote koja dobra stvar!
Al za te pare mozes kupiti Pecin reverb unit...
To je tek sjajna stvar
Al za te pare mozes kupiti Pecin reverb unit...

To je tek sjajna stvar
Ma za te pare moze milion pametnijih stvari da se odradi... al svakako deluje impresivno ovo spravoFunkomat wrote:Al za te pare mozes kupiti Pecin reverb unit...![]()
To je tek sjajna stvar

To da.
Šta,
za ovako dobar reverb vam je 300 dinara mnogo?