Gde se najpovoljnije moze naci futrola za bass gitaru?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

SonicX

Re: Gde se najpovoljnije moze naci futrola za bass gitaru?

Post by SonicX » 19 Oct 2010, 01:17

Odluka pala na Stagg-ovu torbu...nemam pojma koji je model, ali lepo je oblozena i cvrsta je...hvala svima jos jednom!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Oct 2010, 02:59

That's what I'm talkin' about :ziveli: :)

SonicX

Post by SonicX » 20 Oct 2010, 01:55

Baba Slim wrote:That's what I'm talkin' about :ziveli: :)
jos samo da se navikem da sa torbom na ramenima ne mogu da prodjem kroz svaka vrata, i bice sve ok :lol:

mfilip

Post by mfilip » 20 Oct 2010, 14:18

:lol: :lol:
Meni je i dalje problem kada treba da pokupim nesto iz kola dok imam torbu na ledjima :)

SonicX

Post by SonicX » 20 Oct 2010, 16:25

mfilip wrote::lol: :lol:
Meni je i dalje problem kada treba da pokupim nesto iz kola dok imam torbu na ledjima :)
Nije tebi problem, vec gitari :lol:
sta ce jadna ako joj se nesto desi? :O.o: 8)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 20 Oct 2010, 18:16

Koristio sam do sada Stagg, Preol i Gewa gig bag-ove za bas. I ovako, Proel me je najviše nervirao jer je mnogo širok i šljampav onaj deo gde stoji vrat i kaiševi za leđa su na glupom mestu, tako da celokupna težina basa (kada se nosi na leđima) sve vreme se prenosi na jednu tačku vrata i to negde oko 10-12 praga. Ništa se nikada nije desilo gitari, ali me je ovo baš nerviralo i uvek sam imao trip da će nešto da se desi. Stagg mi se nije dopao jer celom dužinom torbe ide ona bočna strana koja je opet prevelika i s obzirom da dužinu vrata bas gitare (u odnosu na gitaru, gde Stagg super pasuje) dolazi do uvrtanja torbe u tom delu gde je vrat. Opet, ima previše prostora u torbi... Gewa se najbolje pokazala, mada bi opet to moglo da bude malo više tight...

Što se tiče tog "tight" kriterijuma, Fender deluxe mislim da vodi.
Inače, mi se jednom prilikom učinilo da je Warwick rock bag otprilike najbolji sa aspekta cena/kvalitet, ali nisam imao prilike da ga secam...

SonicX

Post by SonicX » 21 Oct 2010, 00:53

sirac-šunka wrote:Koristio sam do sada Stagg, Preol i Gewa gig bag-ove za bas. I ovako, Proel me je najviše nervirao jer je mnogo širok i šljampav onaj deo gde stoji vrat i kaiševi za leđa su na glupom mestu, tako da celokupna težina basa (kada se nosi na leđima) sve vreme se prenosi na jednu tačku vrata i to negde oko 10-12 praga. Ništa se nikada nije desilo gitari, ali me je ovo baš nerviralo i uvek sam imao trip da će nešto da se desi. Stagg mi se nije dopao jer celom dužinom torbe ide ona bočna strana koja je opet prevelika i s obzirom da dužinu vrata bas gitare (u odnosu na gitaru, gde Stagg super pasuje) dolazi do uvrtanja torbe u tom delu gde je vrat. Opet, ima previše prostora u torbi... Gewa se najbolje pokazala, mada bi opet to moglo da bude malo više tight...

Što se tiče tog "tight" kriterijuma, Fender deluxe mislim da vodi.
Inače, mi se jednom prilikom učinilo da je Warwick rock bag otprilike najbolji sa aspekta cena/kvalitet, ali nisam imao prilike da ga secam...
Da si to juce napisao, uzeo bih u obzir. Ali sada...hmmmm...jedino ako si hteo da se nerviram oko svega toga :lol:

bleach

Post by bleach » 21 Oct 2010, 22:30

http://2.bp.blogspot.com/_ETgjuuN-R-I/S ... s+case.jpg
ja imam ovaj i odlichan je,ne bih ga menjao :)

Синбад

Post by Синбад » 22 Oct 2010, 17:25

sirac-šunka wrote:Inače, mi se jednom prilikom učinilo da je Warwick rock bag otprilike najbolji sa aspekta cena/kvalitet, ali nisam imao prilike da ga secam...
Узео данас за 2000. Фино изгледа, али кад сам ставио бас у њу и погледао се у огледалу из профила, изгледало је као да ми је искривила врат за 45°! Међутим, то је само био празан део торбе баш ту код врата. Нисам још носао бас нигде па немам још увек неки већи утисак.

SonicX

Post by SonicX » 23 Oct 2010, 16:17

Синбад wrote:Узео данас за 2000. Фино изгледа, али кад сам ставио бас у њу и погледао се у огледалу из профила, изгледало је као да ми је искривила врат за 45°! Међутим, то је само био празан део торбе баш ту код врата. Нисам још носао бас нигде па немам још увек неки већи утисак.
Pogledao sam i tu Warwick od 2000. Ako se uporedi za Stagg-ovom torbom, Stagg dodje kvalitetniji po mom misljenju, za iste pare...

Post Reply