Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
nnkvocka

Re: Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Post by nnkvocka » 12 Dec 2010, 04:22

Solomon wrote:evo jedan iz domace kuhinje :mrgreen:
Image

:bow:
ova poslenja slika je najrealnija posto je gitara mat bez sjaja. bio sam kod Vučka u petak i probao sam baš taj bass. Ljudi moji, da li ste vi svesni koliko je ovo zajeban bass?! To su SBS magneti sa Bartolini preampom: volume, balance, bass, low mid, hi mid, treble, active/passive mode...svirljiv je i brzi od formule! Jedina mana je sto je tezak ali to je opravdano zbog rebraste bubinge koja se i sama vidi. Ja cu kod ovoga coveka da napravim sebi baščinu i ima svi dasuserete u ćege! THERE, I SAID IT! :evil:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 Dec 2010, 10:54

A pošto košta?

Zoxybass

Post by Zoxybass » 12 Dec 2010, 11:19

Jel probao nekog ovog Astera?

Triad031

Post by Triad031 » 12 Dec 2010, 11:20

Au...sto je lep ovaj Wood guerilla :bravo: I ja se sve nesto razmisljam da odem kod Vucka kada budem imao pare da kupim sebi peticu. Prvobitno sam imao u planu Lakland Skyline 55-02 ili Warwick Corvette $$ 5 ali mi je dosta zanimljivija ova custom varijanta. Jel' znas koliko se krecu cene kod Vucka?
No otom potom, ko zna kada cu imati pare za peticu :(

Bozha

Post by Bozha » 12 Dec 2010, 13:22

@ Solomon, videh ga na fejsu... jedan od boljih/lepsih koje je u zadnje vreme sastavio. Uz onaj ludacki sareni...

@ nnkvocka, znaci rebrasta bubinga?! Zapamtio.

@ Sirac a u vezi sa Asterom. Sta mislis, da li bi iz tog drveta moglo da se izvuce nesto da vuce na Rickenbacker? NT je ok, rekao bih javor laminiran sa nekom bubingom ili slicno, sto je isto ok. Oni namenski Rick magneti ne dolaze u obzir posto su svi za 4zicani, ali npr. ovako nesto i dobra aktivna kontrola... Moglo bi se o tome razmisliti...

nnkvocka

Post by nnkvocka » 12 Dec 2010, 15:30

@sirac
Cena varira u zavisnosti od raznih faktora. On ima svoje modele kao sto su Abaz, Root, Tulip itd i oni imaju svoju cenu. Postoje škljđš basevi koje on pravi u trenutku kako mu dune i u zavisnosti sta je sve stavio u njih, od toga ce i da zavisi cena. Rekao mi je da su stari basevi nesto jeftiniji zato sto je koristio neku vrstu sipke koja je u vratu, a sada kada je nabavio neku novu, onda moze da pravi nesto sto nije mogao ranije i s time je cena veca. Ako idete kod njega da radite custom, bez obzira da li stavite najluksuznije ili najsocijalnije delove/drvo/magnete, cena je od 1500 do 2000eur.
Meni je trazio 2000 za singlecut :bambi: ali videcemo :mrgreen: trenutno nemam para :bambi: ali imam volje :mrgreen:

groove

Post by groove » 12 Dec 2010, 15:47

wooohhooooo 1.5-2k eur !!! :O.o: :shock: odoh popiti lek :lol:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 12 Dec 2010, 15:50

groove wrote:wooohhooooo 1.5-2k eur !!! :O.o: :shock: odoh popiti lek :lol:
meni cena deluje razumna

groove

Post by groove » 12 Dec 2010, 15:54

Malo me mrzi da nabrajam sta sve moze za te novce da se kupi...talkbass.com

nnkvocka

Post by nnkvocka » 12 Dec 2010, 16:15

groove wrote:Malo me mrzi da nabrajam sta sve moze za te novce da se kupi...talkbass.com
Rizbo, da ne duzim, StingRay5 kosta 1800eur. Prijatno...

groove

Post by groove » 12 Dec 2010, 16:17

I kostace uvek toliko, pozzz
p.s. nadam se da prepoznajes ogroman znak nejednakosti izmedju EBMM i GW gitara

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 12 Dec 2010, 16:32

Stalker wrote:
groove wrote:wooohhooooo 1.5-2k eur !!! :O.o: :shock: odoh popiti lek :lol:
meni cena deluje razumna
:1:

svi rucno pravljeni bejsovi kostaju toliko i skuplje, bejsovi koji izadju npr iz Spektorove radionice u ameriki su od 3 do 6-7k dolara, rucno radjeni, MTD nema ispod 4-4.5k dolara modele...

ali ako vec narucujes handmade, neces ga sigurno prodavati sledece godine, pa ces da izgubis na cijeni :) ako MM ne gubi na cijeni zato sto je poznat ne znaci da je bolji instrumet :ziveli:

p.s.
Image

Triad031

Post by Triad031 » 12 Dec 2010, 17:44

I meni je ta cena za Woodguerilla sasvim razumna. Kao sto je Solomon vec naveo, ostali custom handmade bass-evi kostaju znatno vise. I ja ozbiljno razmisljam (kada skupim pare, a to je ko zna kada :( ) da odem kod Vucka da mi napravi neki singlecut

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 12 Dec 2010, 18:04

groove wrote:Malo me mrzi da nabrajam sta sve moze za te novce da se kupi...talkbass.com
otkad je talkbass postao olmajti merilo za šta je dobro, a šta ne? pa 60% ljudi tamo su degenerici.
nnkvocka wrote:
Rizbo, da ne duzim, StingRay5 kosta 1800eur. Prijatno...
:1:
groove wrote:I kostace uvek toliko, pozzz
p.s. nadam se da prepoznajes ogroman znak nejednakosti izmedju EBMM i GW gitara
razlika postoji, ali ne u kvalitetu, s tim da mogu biti siguran šta dobijam ako uzimam bas u WoodGuerrili. kvaliteti stingrejeva variraju od basa do basa (second hand info). recimo da uzimam Pedullu Buzz, koja je dosta skupa i pravi se u dosta maloj firmici koju vodi par ljudi, nasuprot Stingreju koji je isto skup. ja sam se sad zajebao što sam kupio bas koji je 2 puta skuplji od MM-a, i koji nije "institucija" kao što je EB? zato što sam za te pare mogao da kupim dva MM-a?
Solomon wrote: svi rucno pravljeni bejsovi kostaju toliko i skuplje, bejsovi koji izadju npr iz Spektorove radionice u ameriki su od 3 do 6-7k dolara, rucno radjeni, MTD nema ispod 4-4.5k dolara modele...

ali ako vec narucujes handmade, neces ga sigurno prodavati sledece godine, pa ces da izgubis na cijeni :) ako MM ne gubi na cijeni zato sto je poznat ne znaci da je bolji instrumet :ziveli:
:1: nisam video puno niže cene kod handmade basseva, što je dosta pohvalno za Vučka i ekipu, s obzirom da sam čuo u više navrata šta njihovi bassevi čine (najčešće sam slušao David Lazar Galića iz Draconica/ex.Consecration)

gricko

Post by gricko » 12 Dec 2010, 19:07

istina je negde na sredini.....
koliko god radni sat kod nas bio jeftin, toliko je sve drugo skupo. drvo, mehanike, magneti, carine, poštarine...
u MTD ceni 10-15% je materijal, ostalo su ruke. što veće ime, skuplje su i ruke.

e sad, te cene koje pominjete za WG, neki drugi domaći majstori, rade neke radove za deo tih para. pa ko sad šta voli.

u isto vreme, WG je izuzetak na našem tržištu jer ne radi kopije nego ima svoje, autorske modele.

jedino, ne treba biti negativan. čovek radi ono što voli, najbolje što zna i ima viziju o nekoj vrednosti toga svoga rada. to treba poštovati. kome odgovara, super. kome ne - tu je samick... ;)

Post Reply