Tajna uspeha Nirvane?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
-
Re: Tajna uspeha Nirvane?
Tajna uspeha bilo kog benda je da se pojavis u odredjenom trenutku i ponudis nesto novo. Nirvana, bas kao i cela ta Sijetl scena je, u tom trenutku, predstavljala osvesenje u odnosu na prebukiranu i prezasicenu MTV svasta nesto- scenu (Princ, Simpl Majnds, Majkl Dzekson).
Bas kao sto sam se ja palio na Sex Pistolse i Clash, tamo neke 1979-te, menjao boju kose na nedelju dana i nosio knjige u pljarskoj kesi da nerviram profesora, tako je gomila Nirvana-savremenika, shvatila da je ovo kul i da je pogodak trenutak (eng, hit of the moment) da prihvati Nirvanu i time uzdigla grupu u nebo.
Da me neko ne shvati pogresno, volim Nirvanu (doduse, ne bas sve kompizicije), ali volim i Stone Temple Pilots, Pearl Jam, od sijentledzana , a oni kao da nisu usli u istoriju kao nebeska grupa, a cini mi se da nirvandzije to jesu.
Bas kao sto sam se ja palio na Sex Pistolse i Clash, tamo neke 1979-te, menjao boju kose na nedelju dana i nosio knjige u pljarskoj kesi da nerviram profesora, tako je gomila Nirvana-savremenika, shvatila da je ovo kul i da je pogodak trenutak (eng, hit of the moment) da prihvati Nirvanu i time uzdigla grupu u nebo.
Da me neko ne shvati pogresno, volim Nirvanu (doduse, ne bas sve kompizicije), ali volim i Stone Temple Pilots, Pearl Jam, od sijentledzana , a oni kao da nisu usli u istoriju kao nebeska grupa, a cini mi se da nirvandzije to jesu.
52 strane čoveče.....
...i još nije provaljena tajna uspeha!ssmc wrote:52 strane čoveče.....

nije čak ni zagrebana površina... al možda i jeste s'onom spikom o piramidama i masonima
i mormonima!Duane wrote:nije čak ni zagrebana površina... al možda i jeste s'onom spikom o piramidama i masonima

da li je tu tajna nirvane? mormonska organizacija?
ime benda samo aludira na neki okultni osećaj otudjenja drevnih rituala od ustaljenog praktično individualizma posmatranog kroz prizmu eliptične misli horizontalnog razmišljanja... a možda i ne... nikad nećemo saznati
ime benda samo aludira na neki okultni osećaj otudjenja drevnih rituala od ustaljenog praktično individualizma posmatranog kroz prizmu eliptične misli horizontalnog razmišljanja... a možda i ne... nikad nećemo saznati
a mozda Silvana zna?? jel ako je Silvana alfa ondak je Nirvana omega! Od Silvane do Nirvane... tu negde treba traziti odgovor!Duane wrote:da li je tu tajna nirvane? mormonska organizacija?

da da... sad uvidjam simboliku... ako je silvana stari zavet... onda je nirvana novi
sve je povezano! istina je na pomolu! apsolutna i beskonačna... kao parče kosmičke proje... u stalnom paralaksičnom obrtanju

sve je povezano! istina je na pomolu! apsolutna i beskonačna... kao parče kosmičke proje... u stalnom paralaksičnom obrtanju

a bavarski iluminati?
Danas je tacno 17 godina...
Ljudi, ja ne znam, al' ja kad čujem ovu pesmu, svaki ton, glas, reči, spot....i dan danas: "Jeb'o te život!"
Cepa na atome!
hoćeš da kažeš da je ta stvar bolja od "Vonja na tinejdžerski duh" ?
što bi rekli naši stari: " dis minz voooooooooooor! "

"Teen Spirit" nisam nikada nešto posebno voleo. Da li je zbog toga što je to njihov najveći hit, ovo-ono, ne znam. Zapravo, kod mene je više bio slušan "In Utero" nego "Nevermind", nekako mi više leže te pesme. Al' kažem, što se tiče "Box"-a, nema brate, pre šest godina sam se ježio kad sam ih najviše slušao, sinoć se to sve obnovilo, i dalje razbija.Void wrote:hoćeš da kažeš da je ta stvar bolja od "Vonja na tinejdžerski duh" ?

Ni Nevrmajnd ni Materica
Zapravo, kad se pogleda, nema potrebe slušati potonja dva posle izbeljivača. Gnoj, znoj i goveđi loj
[youtube]0xCgwXWEQ10&feature[/youtube]
[youtube]0xCgwXWEQ10&feature[/youtube]