DIY Bass Amp

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

maksabass

Re: DIY Bass Amp

Post by maksabass » 16 Dec 2011, 00:33

i mene interesuje dokle se stiglo....

hland

Post by hland » 19 Dec 2011, 11:55

pomalo stagnira... jer imam drugih obaveza :(, ali dugacka je zima :D
uglavnom su sve komponente na preampu polemljene, u fazi je izrada kutije (planiranje), skupljaju se delovi za amp.
takodje u izradi je i napajanje preamp-a
ovih dana mozda proradi preamp na radnom stolu :) (nadam se)

hland

Post by hland » 28 Dec 2011, 21:46

bump

dve dobre i jedna losa vest,
preamp radi na radnom stolu i odusevio me je (treba samo upakovati to)
Amp je proradio (doduse samo na radnom stolu)
losa vest je da je trafo kao sto je neko i ranije rekao preslabo da napaja legend amp

tako da mi je se sada mota po glavi samo zavrsiti preamp, upakovati ga u neko kuciste u koje bi u nekoj buducnosti moglo da se upakuje i neki amp i za sada koristiti tako sa snagasem ili napraviti neko manje kuciste samo za preamp i jednostavno imati preamp

maksabass

Post by maksabass » 06 Jan 2012, 00:54

PA reko je na pocetku preamp -da ,amp - ne :D
Salim se....Ajd,ajd ne odustaj odmah...neka ti neki majstor namota trafo,pa teraj dalje.Tek dolaze problemi sa kutijom i zvucnikom,sto je i dosta skuplje od svega ovoga.Moj ti je savet da tu ne stedis...box i zvucnik su po meni mnogo bitne stvari.

hland

Post by hland » 11 Mar 2012, 16:16

Bump...
Definitivno ostaje samo preamp za sada.
Radi se kuciste za njega ;). Nazalost nema se finansija za neki amp koji bi zadovoljio moje potrebe :(
Kuciste sam skoro napravio a pravljeno je od ostataka laminata i pokoje dascice za sada je samo sklepano i ogitovano, a prednja stranica ce biti od plexiglasa ili eventualno aluminijuma nekih 2-3 mm debljine.
a posto imam 2 zvucne kutije 15' + horne (rucni rad od davnih dana) i neko pojacalo mc crypt 2x200w i zoom 506 pedalu
na toj kombinaciji i sada bez problema svirm bass tako da ce se preamp samo uklopiti u taj sklop kontam kao neki eq :) ako nista vise.....

Post Reply