Seymour Duncan 6-String Bridge Pickups 12 Model Comparison

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

umart

Seymour Duncan 6-String Bridge Pickups 12 Model Comparison

Post by umart » 28 May 2012, 02:06

drugovi gejnasi,donosim vam ultimativni video za gejn metal svirku glede SD magneta,evo sta je drug napisao na drugom forumu:
Inace, ovo sto cu sad postovati je ubedljivo najjaci video sto se tice poredjenja magneta za high gain svirku, iako sadrzi samo Dankan modele.
Odlican izbor sto se rifova tice - ima dz, ima otvorene akorde, ima prigusivanja, niske note, visoke note... i naravno odlicno odsvirano. Svi magneti su instalirani u istoj gitari, svirano je na jednom istom pojacalu, sa istim podesavanjima. Pri kraju videa imate samo gitare, bez bubnjeva i basa, gde se jos jasnije cuju razlike:
http://www.youtube.com/watch?v=ryzie8mham8

a moja zakljucanija su sledeca:
sto se tice videa stvarno je sabijacki ima zenski ima sve,i odsvirao ga je jeHao mu je mater,i rifcine su stvarno dobre i totalno reprezentativne.

sto se tice magneta SD stvarno ima najbolju paletu,skoro svaki ima primjenu,iako za moj ukus nije puno ovaj test mjerodavan zbog ampa (uber moderan 6l6 zvuk,mene zanima retro glibez) ali u miks kontekstu je relevantan.ono sto sam svirao tacno se poklapa sa onim u testu kao sto sam pretpostavljao:

za cist ritam,distortion sulz suprim.za cist shred jelte full shred.

overall (i za solo/visoke note i za dz i nizi registar) magneti pobjednici ocekivano JB i custom,s' tim da meni za nijansu vise godi custom-ov growl u niskim srednjima i prva sledeca kofiguracija magneta koje cu da stavljam u neku gitaru bice custom bridz i obicni p rails u necku.

blekauti kao sto sam znao,lise ovih signacjur modela:metal je pretjeran,standard je sjajan,najbolji blekaut cak i od ovih signacjur,ako bi stavljao na gitaru to bi bili oni.onog kurajbera iz slipknota njanjavi ovog drugog bolji ali isto standard najbolji.

dajmbaker - skoro pa instant dajm smek,mozda previse prstavi za moj ukus,ali ako bi bio jedina dzitra lajv i ganjao taj neki zvuk to bi bilo to van kokurencije.

trembaker i alternative8 gubitnici,to je bilo nesto preskupovano samo se sjecam da sam jedva cekao da se zavrsi

invader muljav,u ovoj konfiguraciji za lead za nijansu slabiji od shred-a ali isto odlican zbog tog kremastog muljavog karaktera,ali ionako to je magnet za ono sto ga karl sanders koristi - za alder ultra prstave gitare bez skoro ikakvog fingerboard-a na ultra prstavom dsl-u.kad bi imao neku alder/maple fingerboard gitaru znam da bi automatski invader isao na nju.

onaj custom/59 hibrid prvi put cujem,za nijansu vise za lead od standardnog custom-a,sjajan magnet

ako sam sta zaboravio nije mi ostalo u sjecanju dakle nije vrijedno pomena,mada sumnjam,jer sam se razdusevio kvalitetom SD-a,koje sam uvijek i sam najvise preferirao.

a kontam da su namjerno uzeli flojd gitaru sa direkt srafljenim magnetima,ko bi se patio da je setuje posle svake zamjene.po karakteru mislim da je alder ali se ne mogu zaklet.ako je tako,svaka cast na izboru bolt on alder/maple/rosewood gitare,najuobicajenija gitara za ove rabote.

sjajan video u svakom slucaju.
dodao bih da mi je samo zao sto nije bio mastejnov set,koji ja imam,mada je to fakticki aktiviziran JB sa malo vise out-a.od SD magneta sam posjedovao jos i JB,Metal,Custom, i distortion a ekstenzivnije probao i svirao i invader i dajmbaker i blekaute standardne od magneta vezanih za ovu pricu,pa valjda ne pricam bas napamet.

uglavnom,uzivajte,ja jesam i to poprilicno,samo takva pikanterija.i da cujemo misljenja,zamro forum pa da malo metalci prodrmaju stvari :metal:

Cortex
The Necromancer

Re: Seymour Duncan 6-String Bridge Pickups 12 Model Comparis

Post by Cortex » 28 May 2012, 08:00

Najbolji su mi Distortion i Blackouts Metal. Jako dobri su mi i Custom i Gus G model. :metal:
Apsolutno uzhasni su mi Alternative 8 i Dimebucker. Izenadjen sam time koliko mi se JB nije dopao. Za mene je valjda onaj 59 ili kako se vec zove.
Ovo
Ovo mi je jedan od lepshih bridge zvukova koje sam chuo. Bash ima strava plonk u attacku i cvetanje nota i ima taj kvalitet da mi se chini da ti nije potreban veliki gain kako bi note tekle, a to je ono shto je meni lichno najbitnije kod magneta.
A Seymour duncan rula, naravno :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 May 2012, 09:04

Aj da kazem par stvari, kao noob sto se tice pickupa. Ja to sve posmatram u riff kontekstu, ne u solo, tako da, neki su mozda dobri za solo, ali to me trenutno ne pogadja...

kako sam slusao, zapisivao sam
distortion jako kul, svidja mi se sto ima crunch, da se oseti zrno
full shred previse kontrolisan ispeglan
invader masniji i manje divalj nego sto sam ocekivao, lepo, ne znam zasto, ali sam kontao da je on nesto na foru dime zvuka, previse skupovan, prastav i hot, kad ono skoro skroz obrnuto...
jb manje upeglan od fullshred, vise mi se svidja. generalno, ne previse
alternative8 cenim da bi za djent bio dobar, a to meni ne treba... :mrgreen: kao da je bez muda... ima basa, ali ne i mida,pa mi se valjda cini
59/custom hibrid wow, stvarno dobro zvuci, topao, masan, muda...
custom mozda upeglan vise nego sto se meni svidja, dobro zvuci, ali nema ono sto sam rekao da mi se kod dista svidja
dimebucker stvarno, instant dime, me like :D , do sada cini se kao jedinstveni zvuk, ovi drugi lice po malo jedni na druge, ali ovaj nije slican ni jednom
emty blackouts cini se malo muljavi
blackouts metal much better, ali imaju neki kao wah prizvuk kao ibanezovi inf3,4(ili mi se cini?)
blackouts standard def najbolji od blackout-a i generalno mi se jako svidjaju
gus g blakouts tu je negde sa standardnim, mozda bolja definicija

meni su favoriti distortion, 59/custom, dimebucker (radi jedan ton, ali radi dobro), blackouts standard.

jos da urade za dimarzio u nekom ibanezu :mrgreen:

umart

Post by umart » 28 May 2012, 10:53

59ku u bridz bas mnogo mjetalaca ganja zbog ovog sto cortex prica,u pravu je apsolutno,meni je custom jako blizu tome plus ima te nize srednje tj cistu mast tu,na ovom ampu nije to to vjerujte mi,ali i odje izlazi.

i ja bi volio da cujem DiMarzio pandan ovome,ponajvise zbog super distortion-a i novod mark morton modela,cujem samo lijepe rijeci o njemu i po opisu kontam da bi mi se svidio.

MUzzY

Post by MUzzY » 28 May 2012, 11:50

Distortion mi se neocekivano najvise dopao.

Takodje, obratite paznju da je ovo jako nizak stim. "Toplina" je diskutabilna.

bancika

Post by bancika » 28 May 2012, 12:13

i meni je Dist bio medj boljima zajedno sa 59kom, Alt 8 medj najgorim zajedno sa buzzsaw Dimebuckerom.

Mancha

Post by Mancha » 28 May 2012, 18:06

Zanimljivo, ali u Les Paul-u Alternative 8 ne zvuci ni nalik ovome, a pogotovo nije "scoop-ovan".
Custom je odlican u mahagoni gitarama, a Alt 8 verovatno jos bolji i konkretniji. Bas mi nije jasno kako u ovoj gitari ispade ovako sugavo ¯\(°_o)/¯

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 May 2012, 18:50

Pretpostavljam zato sto je ovo alder ili basswood, i skala od 27.5"

umart

Post by umart » 28 May 2012, 18:52

procitah,mahogani,flame maple top,maple vrat i rosewood je gitara na kojoj je snimano.i meni je na uvo djelovala da je za nijansu svjetlija od npr mog ltd-a koji je neckthru mahogani,ali eto nije alder ni basswood,vec bas mahogani.ne kazem da se klasicni LP ne razlikuje od ovoga,naprotiv vece tijelo (kao kod mog king v-a) izgleda doprinosi dubini tona ali izgleda ne toliko izrazeno kao sto kazes.i sd kaze da je 9/8/7 tone chatr i da su zavrnuti visoki da ne bi na velikom gejnu isao u "sizzle" pa ili je on zaHebao ili ko zna vec,i meni je bilo cudno da je bas toliko skupovan.

evo sta kaze momak o svojoj dzitri,valjda zna najbolje:
The guitar used in this video has an extremely prominent midrange tone (almost to a fault). The baritone used here was rather picky! The result: a couple of the models clearly aren't a good choice for this guitar. However, a few of them compliment the tone, nicely .
evo svasta i ja pricam,ovo je gitara,taj koa top je izgleda faktor X za mene bar,nemam pojma kako on utice tonski,sudeci po JB-u dodaje malo visih srednjih i srednjih,zajedno sa ebanovinom:
Strictly 7 Guitars "Cobra" Baritone 6-string. 27.5" scale, mahogany body, koa top, maple neck, ebony fretboard. Tuned drop Bb.
Last edited by umart on 28 May 2012, 19:02, edited 1 time in total.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 May 2012, 18:55

bio si blizi od mene, ali ni to nije skroz tacno :D

sad procitah u opisu video
Guitar-
Strictly 7 Guitars "Cobra" Baritone 6-string. 27.5" scale, mahogany body, koa top, maple neck, ebony fretboard. Tuned drop Bb.

verovatno najvecu ulogu ovde ima skala :?

da, jos jedna stvar, sad slusam opet distortion, ja sam imao duncan designed distortion, i rekao bih da i on zvuci blizu ovome.

umart

Post by umart » 28 May 2012, 19:07

evo meni stoji hb103 u fioci (to je taj) i ovaj moj nema veze sa ovim,isao je u alder superstrata,nije imao kranc ni upola jao pravi distortion.znam,jer sam distortion budzio posle LW metala tj progresija magneta u istoj dzitri je bila: hb103b(koji su dosli zajedno sa dzitrom),lw metal (isto radi kao blackout metal,po videu),distortion,bill lawrence x500xl (pravio onaj sto je ukrao sve od originalnog proizvodjaca,oni koji su isli u dajmove washburne,sildovani skroz u epoksiju),fender atomic ham (strasan magnet) i onda sam tu gitaru prodao.

Void
kulen zmija

Post by Void » 28 May 2012, 23:05

можда мааало офтопик, али ео па ви процените шта вам се допада највише...

мени Инвејдер издоминиро апсолутно, после њега Ворпиг на'аћи.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 May 2012, 00:58

I meni je invader odlican.

umart

Post by umart » 29 May 2012, 01:55

meni aftermath i to poprilicnom razlikom.

inace od BK hamova najvise mi se dopada black dog.tj ukupno mrtva trka izmedju njega i SD customa,a kako je SD mnogo jeftinije i lakse dobaviti,znamo ko je pobjednik :mrgreen:

Void
kulen zmija

Post by Void » 29 May 2012, 14:06

штајазнам, Афтермат је скроз тај неки "ђентара-ђентара" трип. Чак га и представљају као ултимејт ђент магнет, а будући да је цео тај жанр фасцинантно безмудан, одатле и нека блага резерва према Афтермату. Мада, сигурно се не бих бунио да их добијем на поклон.

...штета што није Лундгрен ушао у ривју рубрику, контам да би доминирао више од свих осталих заједно, барем што се тврђег звука тиче.

Post Reply