Trzalica wrote:Imaš ovde vrhunske eksperte koji sami izradjuju pedale, motaju magnete, delju gitare, ... javiće se neko od njih, ja sam ti samo konzument. Iskreno, nemam ti ja pojma o elektronici magneta i ne interesuje me jer ne planiram time da se bavim. Na to gledam ovako: kada Clapton može da svira te bešumne magnete (% Co. pride) i da mu ne smeta to što se iznosi kao mana/prednost na ovom forumu, to samo znači da je ta razlika, koja samo forumašima smeta, nebitna. Ops.ja se izvinjavam, to su za Claptona nazvali "VINTAGE NOISELESS".To mu dodje po receptu iz prošlosti, koji nije ni postojaoToneChaser wrote:Je l moze neko da pozove Trzalicu da se vrati na temu, priupitao bih ga jos po nesto o ovoj tematici?![]()
Sećam se priče kako je nastala recimo serija Road Worn Fendera (ako se ne varam) gde okorela nark**** Kit Ričards nije prihvatio novu gitaru za predstojeći koncert jer je želeo neku koja će izgledati kao da je na njoj svirano. Normalno, iz Fender-a su mu izašli u susret, ogrebali, izudarali, malo peglali novu gitaru i Kit sav srećan na bini svira "Vintage" instrument?!?!? Alo pameti! No, ne lezi vraže, danas se 70% forumaša zaklinje kako ta Road Worn serija bolje zvuči od USA std. i sl.
VERUJ, da se pojavi neki idiot i kaže da su crno beli filmovi "VINTAGE" i da samo oni imaju MOJO koji čini sedmu umetnost, L O M I L I bi se u svetu a i po forumima da dokažu da su stari TV lampaši bolji od najnovijih lcd i sl. monitora .... To jednostavno znači prezasićenje i želja za različitošću, a ne neko merilo kvaliteta i zvuka.
Ja jedino ne shvatam većinu komentatora sa ovog foruma koja još svira po stanovima, eventualno malim klubovima, koja ima svoj suludi stav o kvalitetu gitara i magneta, koga se ne drže ni svetski poznati umetnici, no ...
E to careee! Znaci ako Klepton svira te noiseless onda ne moram da se bojim da cu nesto izgubiti u opsegu zvuka je l da, jer ni cuveni Klepton nije mala beba pa da ne zna, on verovatno trazi savrsenost zvuka i mnogo bolje cuje od mene, i mnogo vise je zahtevan. E sad sta mu je to vintage noiseless, da li je to najbolja kombinacija noiseless-a i vintage magenta, tj "ne zuji ali ni 0% ne menja izvorni zvuk sigla ili" ?
p.s. A koji su to ovde vrhunski experti za pedale, pojacala itd, da znam kada pisu po forumu, da njihovo misljenje shvatam ozbiljno , posto su autoriteti, pa ce verovatno biti u pravu?
Hvala puno na odgovoru.
I suma sumarum, znaci vintage je samo neka fora da se ljudima nostalgicarima uzima novac a prodaje zastarela tehnologija koja u ovom vremenu ne bi bila popularna da nije stvoren "vintage" sistem vrednosti i subkultura??