Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Videh ovo cudo, solidstate JCM800. Prilicno ga hvale kao i onaj Mosfet. 2x50W isti zvucnici kao i JCM900 znaci glasno je. Je l' neko imao priliku da svira nekad ovo?
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... r_id=77869
http://www.kupujemprodajem.com/Marshall ... r_id=77869
Zavisi sta trazis od pojacala. Kakav zvuk i koju svirku preferiras. Svirao sam ga ja jedno vreme. Ima dosta vintage zvuk ali za ove pare je odlicna kupovina. Pod uslovom da je sve ispravno na njemu. 

-
Pa je l' ima zvuk JCM 800 kao sto kazu i kao sto bi trebalo? Sviram rokenroll autorski. Nesto garazno/brejkersi/malo ekv manje vise. Znam da mi fali za dlaku vise gaina nego sto pravi JCM800 ima, ali vidim hvale ga zato pitam. I sta znaci vintidz zvuk, to mi je uvek malo bezalo da skapiram? Je l' to u negativnom nedevoljnoglasno/rezuce fazonu ili?
- mislim_stvarno
to pojacalo ja koristim od 2007 ako se ne varam, i meni bolje nije potrebno. IMO radi fenomenalno. Pogotovo kad se u obzir uzme da sam ga platio 220e.
Drajv je cist marsal. Dosta je topao (za tranzistorca a u poredjenju sa fet simulacijama - pravio sam jcm800 simulaciju za probe i dr boogey za drugaciji karakter zvuka). Nije haj gejn, ali sa od pedalom postaje zver. Ako se gejn odvrne do kraja, postaje malo fuzzy, ali ako vratis u nazad za dlaku, sa od pedalom dobijas odlican ton. Nema bas fenomenalnu dinamiku i slabije reaguje na smanjenje vol pota, i dalje to nije lose, ali u odnosu na fet emulatore koje sam pomenuo, nesto je losije.
Sa bendom sviram punk (goblini hladno pivo, nekad brejkersi i sl) i to radi super. Bez problema. Nosim ga na svirke, stavim ga na gajbu i to mi je monitoring. Ne odvrcem ga na max, ali je ozvucen.
Kuci najvise sviram metal (pantera, bls, ozzy, black sabbath, lamb of god), i kad se njegov drajv potera od pedalom, dobije se sasvim dovoljno gaina. Njegov drajv sa zw od klonom daje bas wylde-ovski zvuk (nekada i sa previse gaina). Njegov stock drive, bez pedala ti je acdc zvuk sa vise gejna.
Na nekom festivalu, gde nisam nosio svoje pojacalo sam svirao lampaski, pravi, jcm800 50w 2x12, i on je zvucao veoma slicno mom pojacalu, ali ipak imao ocigledne prednosti u vidu nesto toplijeg zvuka, bolje dinamike i lakseg probijanja u bendu, dok je kolicina gaina bila manje-vise ista, i ja sam tada zakljucio da meni nije potrebna lampaska verzija. Razlika u zvuku meni ne opravdava razliku u ceni.
Druga stvar, ja poslednje probe radim u studiu lion i sviram jtm45 (ako se ne varam) sa 4x12 kabom, i karakter zvuka koji ja dobijam sa svojim je i dalje tu, priblizan, ali su prednosti koje je jcm800 lampaski imao, izrazenije u korist jtm45, tj meni je taj marshal bolji od jcm800.
Moj sam kupio sa losim potenciometrima, pa to moze biti problem. (i kako sam procitao na par mesta, ovi celestioni su najgori sto je ta fabrika izbacila, mada meni rade posao)
Pisem sa telefona, i malo sam pripit pri povratku iz grada, pa sam mozda neki deo zaboravio da opisem
(za klin jedino mogu da kazem da je meni super, za "cemetery gates" npr) Ako imas nesto pitaj, ali od mene preporuka za pojacalo. 
Drajv je cist marsal. Dosta je topao (za tranzistorca a u poredjenju sa fet simulacijama - pravio sam jcm800 simulaciju za probe i dr boogey za drugaciji karakter zvuka). Nije haj gejn, ali sa od pedalom postaje zver. Ako se gejn odvrne do kraja, postaje malo fuzzy, ali ako vratis u nazad za dlaku, sa od pedalom dobijas odlican ton. Nema bas fenomenalnu dinamiku i slabije reaguje na smanjenje vol pota, i dalje to nije lose, ali u odnosu na fet emulatore koje sam pomenuo, nesto je losije.
Sa bendom sviram punk (goblini hladno pivo, nekad brejkersi i sl) i to radi super. Bez problema. Nosim ga na svirke, stavim ga na gajbu i to mi je monitoring. Ne odvrcem ga na max, ali je ozvucen.
Kuci najvise sviram metal (pantera, bls, ozzy, black sabbath, lamb of god), i kad se njegov drajv potera od pedalom, dobije se sasvim dovoljno gaina. Njegov drajv sa zw od klonom daje bas wylde-ovski zvuk (nekada i sa previse gaina). Njegov stock drive, bez pedala ti je acdc zvuk sa vise gejna.
Na nekom festivalu, gde nisam nosio svoje pojacalo sam svirao lampaski, pravi, jcm800 50w 2x12, i on je zvucao veoma slicno mom pojacalu, ali ipak imao ocigledne prednosti u vidu nesto toplijeg zvuka, bolje dinamike i lakseg probijanja u bendu, dok je kolicina gaina bila manje-vise ista, i ja sam tada zakljucio da meni nije potrebna lampaska verzija. Razlika u zvuku meni ne opravdava razliku u ceni.
Druga stvar, ja poslednje probe radim u studiu lion i sviram jtm45 (ako se ne varam) sa 4x12 kabom, i karakter zvuka koji ja dobijam sa svojim je i dalje tu, priblizan, ali su prednosti koje je jcm800 lampaski imao, izrazenije u korist jtm45, tj meni je taj marshal bolji od jcm800.
Moj sam kupio sa losim potenciometrima, pa to moze biti problem. (i kako sam procitao na par mesta, ovi celestioni su najgori sto je ta fabrika izbacila, mada meni rade posao)
Pisem sa telefona, i malo sam pripit pri povratku iz grada, pa sam mozda neki deo zaboravio da opisem

- rockozaurus
Najvise volim kad se sve generalizuje u stilu "ovo je sve sranje,zaobidji" ili "ovo je sve super,uzimaj".Apsolutno lose i apsolutno dobro,ne postoji.!Da bi neko tvrdio nesto kategoricno,znaci treba da je probao sve to.?!Ja,naravno,nisam probao sve ( i nedaj Boze)ali ova tako udobna marka za pljuvanje ima zaista veoma solidne modele.Ne kazem vrhunske ali u dosta slucajeva za novac koji dajete,dobijete vise nego kod neke izvikane marke...I ovde se radi o Staggu Made in Japan...Wizzard wrote:Druže moja topla preporuka je da bežiš od kineskih klonova, to ti govorim iz ličnog iskustva.alucard_earl wrote:moze li neko misljenje o ovome?
http://www.kupujemprodajem.com/SG-Custo ... er_id=6901
Nisam se do sada sreo ni sa jednom koja je valjala.
Gitare su rađene od 10 vrsta sklepanog drveta. Imao sam prilike da vidim i kopiju Fendera(kinez) koji je sastavljen od iverice, verovao ili ne.
O elektronici da ti i ne pricam. Bolje ti je da skupiš još nekih 100e i da uzmeš nekog polovnog Epiphona.
Pozdrav
Ne tvrdim nista ali cinjenica da je MIJ,moze i dosta da znaci(u pozitivnom smislu).Treba probati,u svakom slucaju...Nikako odbacivati olako.

P.S.I sta preporucujemo kao alternativu?!Epiphone!!!

Naravno da cu da preporucim epiphone ako pricamo o tom cenovnom rangu. Ne kazem ni ja da sam isprobao sve ali sam video mnogo t.j ni jednog dobrog klona ili ti repliku. I napisao sam iz licnog iskustva. Nisam rekao da je ni po koju cenu izbegava. Svako radi sa svojim parama sta hoce. Ja samo kazem da se za te pare moze uzeti kvalitetnija gitara. Pozdrav 

I evo jos jodnog dokaza da nije sve u opremi nego u prstima
[youtube]http:/?v=iru0NKm63OY[/youtube]

[youtube]http:/?v=iru0NKm63OY[/youtube]
premotao sam na 10ak mesta nasumicnu u tom klipu od sat vremena i svaki put svira istu frazu
Msm, zvuci interesantno i muzikalno, ali je cinjenica da su mu one elektricne gusle dovoljno tehnicki savrsene za to sto svira 

- rockozaurus
"Dunavom vode prolaze"...Da li si ti uopste procitao oglas i ovo sto sam ja napisao?Anyway... :Wizzard wrote:Naravno da cu da preporucim epiphone ako pricamo o tom cenovnom rangu. Ne kazem ni ja da sam isprobao sve ali sam video mnogo t.j ni jednog dobrog klona ili ti repliku. I napisao sam iz licnog iskustva. Nisam rekao da je ni po koju cenu izbegava. Svako radi sa svojim parama sta hoce. Ja samo kazem da se za te pare moze uzeti kvalitetnija gitara. Pozdrav

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
HAHAHAHAHAHAHA pa ti si kralj *ebo te bog! Placem, ne mogu da verujem!

Ma plakacu i ja kad Nemanja okaci u "Oprema koju imate... " Fendera šeset dvojku i jos napiše da je uzeo za bagatelu
jbt... Ljubiša ima prepoznatljiv književni stil i njuh za neprevedne radnje, srećom reforma vlade prošla, inače ko pravljen za Aleka Nes-a i njegov tim đed mraz bustersa. 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo ako uzmem 62 fendera za 30 evra, prodajem ga odma Fil Iksu za 5 glava i delimo kesh.ApplePie wrote:Ma plakacu i ja kad Nemanja okaci u "Oprema koju imate... " Fendera šeset dvojku i jos napiše da je uzeo za bagatelujbt... Ljubiša ima prepoznatljiv književni stil i njuh za neprevedne radnje, srećom reforma vlade prošla, inače ko pravljen za Aleka Nes-a i njegov tim đed mraz bustersa.

A Trifunu Tajfunu saljem 5 pokvarenih Jolana Tornada za Dz, da se ne ljuti i za pretrpljenu neurozu.

Deal ..nemanjavelimirovic wrote:Evo ako uzmem 62 fendera za 30 evra, prodajem ga odma Fil Iksu za 5 glava i delimo kesh.ApplePie wrote:Ma plakacu i ja kad Nemanja okaci u "Oprema koju imate... " Fendera šeset dvojku i jos napiše da je uzeo za bagatelujbt... Ljubiša ima prepoznatljiv književni stil i njuh za neprevedne radnje, srećom reforma vlade prošla, inače ko pravljen za Aleka Nes-a i njegov tim đed mraz bustersa.
![]()
![]()
A Trifunu Tajfunu saljem 5 pokvarenih Jolana Tornada za Dz, da se ne ljuti i za pretrpljenu neurozu.![]()