Zed's

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Zed McJack

Zed's

Post by Zed McJack » 24 Mar 2014, 10:36

Ovo je nešto snimljeno pre 20 godina na 4 kanala kod lokalnog lika. Snimak smo dobili na audio kasetama i u međuvremenu svi osim bubnjara pogubili. Kad sam tražio da mi pošalje snimak na CD-u poslao ga je u MPG formatu(ne znam zašto jer to je ipak video format?). Ja sam to online konvertovao u MP3 i posle kraćih konsultacija u ovoj temi, odlučio da vam postujem da čujem šta kažete. Snimak je naravno katastrofa, ali ipak šta mislite?

Evo prve pesme. Tekst nisam ja pisao, ali se sad ne sećam jel muzika celokupno moja ili samo deo, jebeš ga davno je bilo. Kod ostalih pesama nema dileme sve je moje(osim ako nisam nesvesno maznuo nešto :oops: ).

Sam

Zed McJack

Re: Zed's

Post by Zed McJack » 26 Mar 2014, 10:13

Niko ni reč, u jeee...
Il su svi lepo vaspitani pa neće da kažu ništa loše ili su ravnodušni, što opet neće pomoći da se bar nešto popravi..

Evo druge pesme iz tog perioda. Napisao sam je još 1986, ali je snimljena eto dosta kasnije. Vokalna interpretacija je bolja nego da sam je ja pevao jer Šandor je ipak imao znatno bolji glas, mada je neke elemente pevao kako on hoće a naglasak se čuje ali tako je bilo.

Mrzim nedelju

Zed McJack

Post by Zed McJack » 28 Mar 2014, 11:03

Treća pesma po redu je "Ti si neko moje drugo ja".
Napisana isto 1986 kao adaptacija moje pesme "Ti"
Prvi refren je malko osakaćen jer je neko stisnuo izgleda "Rec" pa to sad fali ali šta je tu je.

Ti si neko moje drugo ja

Џими

Post by Џими » 28 Mar 2014, 12:53

Мрзим недељу јер она никад не ваља, мрзим недељу јер је недеља.
Објашњено. :bow:

Елем, одслушао сам све три, није мој фазон музика, али добро је. Вокали су супер, гитаре мало пискаве, не знам да ли је до гитаре или до појачала, продукције, чегавећ, али има смисла... Овако само на слушање, сместио бих вас по звуку негде у шездесете, нарочито због стила певања. Баш сте били ретро. :)

Трећа песма има добар риф и питка је, онако, заразна.

Zed McJack

Post by Zed McJack » 28 Mar 2014, 13:37

Hvala na komentaru, već sam pomislio da niko neće ništa napisati.
Pa grupa je bila sklepana malo s brda, s dola. Inicijalno je bilo njih dvoje basista(koji je tada svirao gitaru) i bubnjar. Pevač im je bio katastrofa.
Onda su pozvali mene kao gitaristu, mada sam ja prevashodno akustičar (i bio i ostao), pa smo jedva oterali(ne bukvalno) onog pevača a dok smo tražili boljeg sam se ja patio kao pevač. U to vreme je došao još jedan da svira gitaru jer je imao instrument.
E sad, oni su većinom slušali hard rock i hevy, a mene je to već prošlo, ja sam više pop style.

U to vreme bilo je svega nekoliko grupa a mađarska raja je bila ili elektro ili hevy, pa nam je pandan bio tadašnji Ocean sa Šandorom kao glavnom facom. Six je imao moćan glas koji na žalost nije znao da iskoristi kako treba pa smo u toku mnogobrojnih izmena i traženja boljih rešenja pozvali njega da nam peva, s namerom da konkurišemo za Subotički festival.
On je to i uradio i pesme su adekvatno izmenjene da legnu njegovom(njihovom) stilu.

Što se produkcije tiče, mada sam ja potpuni laik,sada 20+ godina kasnije mogu da se kladim da je ona nepostojeća, jer smo sve 4 pesme snimili u minimalnom broju izvođenja.
Ako se ne varam a nije nemoguće da se varam (posle tolko godina), samo nam je Mrzim nedelju uzela nekoliko pokušaja zbog ritam sekcije. Sve u svemu sve električne pesme su uzele 1 dan, a isto toliko i moja samostalna akustična pesma. Snimljena iz prve i tako ostavljena bez obzira na greške.

Doduše to su bila skroz druga vremena, ali ostaje kao nauk budućim generacijama da konačno nauče nešto iz one jevrejske "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino". Da smo tada platili da se to snimi kako treba ko zna kako bi se stvari razvijale dalje.
Kako na Suboticu nismo prošli, tako je Six nastavio da radi svoje sa Ocean-om, basista je skroz prestao da se bavi muzikom, a nas 2 gitarista i bubnjar smo se još neko vreme zamajavali s blues-om i tražili basiste i pevače. 95-96 sam i ja prestao da se bavim aktivno svirkom (a i morao sam da vratim el gitaru bivšem basisiti, pa nisam ni imao instrument).
Do danas samo se još bubnjar aktivno bavi muzikom.

Izvinte na romanu... :oops:

Zed McJack

Post by Zed McJack » 30 Mar 2014, 11:58

Četvrta i poslednja pesma koja je snimljena je Neki novi dani.
Napisana 1987 godine, nikada nije dobila električnu varijantu, ne znam iz kog razloga? Dal je bila previše komplikovana za ostale jal su mislili da je bolje da ostane akustična, ne znam.
Sada bih je uradio drugačije, neki solo sam u međuvremenu smilsio, a i završetke bih izmenjao da ne budu stalno isti.
U nedostatku ostalih filova i ukrasa ispala je ipak predugačka...
Kao što se čuje drugi je vokal, ovo ja pevam, Šandor nije ni hteo da se petlja s ovim :lol:

Neki novi dani

Zed McJack

Post by Zed McJack » 29 Aug 2014, 10:20

Ovoga puta jedna instrumentalna kompozicija.
https://soundcloud.com/zed-mcjack/the-g ... he-curtain

Zed McJack

Post by Zed McJack » 15 Sep 2014, 22:28

Upravo sam ukapirao da se sa tagom soundcloud može slušati stream direktno u postu pa otuda razlog ovog reposta.
Zed McJack wrote:Ovoga puta jedna instrumentalna kompozicija.
https://soundcloud.com/zed-mcjack/the-girl-behind-the-curtain

Zed McJack

Post by Zed McJack » 19 Sep 2014, 11:02

Zed McJack

Post by Zed McJack » 25 Sep 2014, 18:44

Ovo moje postovanje se pretvara polako ali sigurno u monolog, ali šta je tu je.
Ovo je takozvani collab sa pijanistkinjom iz Kanade.
https://soundcloud.com/zed-mcjack/moonlight-stroll-collab-zed-mcjack-milana-zilnik

Zed McJack

Post by Zed McJack » 12 Oct 2014, 20:21

Ovo je jedna stara pesma, napisao sam je 1988g znači pre 26 godina, ali tek sad sam je prvi put snimio.

https://soundcloud.com/zed-mcjack/the-sign

Zed McJack

Post by Zed McJack » 11 Dec 2014, 12:42

Jedna nova tema, samo akustična gitara. Jako mi zvuči poznata ova glavna melodija, može biti i da sam je maznuo odnekud, ali mi ništa ne pada napamet, ako se neko priseti, neka javi.
https://soundcloud.com/zed-mcjack/november-tune

Post Reply