Hvala na komentaru, već sam pomislio da niko neće ništa napisati.
Pa grupa je bila sklepana malo s brda, s dola. Inicijalno je bilo njih dvoje basista(koji je tada svirao gitaru) i bubnjar. Pevač im je bio katastrofa.
Onda su pozvali mene kao gitaristu, mada sam ja prevashodno akustičar (i bio i ostao), pa smo jedva oterali(ne bukvalno) onog pevača a dok smo tražili boljeg sam se ja patio kao pevač. U to vreme je došao još jedan da svira gitaru jer je imao instrument.
E sad, oni su većinom slušali hard rock i hevy, a mene je to već prošlo, ja sam više pop style.
U to vreme bilo je svega nekoliko grupa a mađarska raja je bila ili elektro ili hevy, pa nam je pandan bio tadašnji Ocean sa Šandorom kao glavnom facom. Six je imao moćan glas koji na žalost nije znao da iskoristi kako treba pa smo u toku mnogobrojnih izmena i traženja boljih rešenja pozvali njega da nam peva, s namerom da konkurišemo za Subotički festival.
On je to i uradio i pesme su adekvatno izmenjene da legnu njegovom(njihovom) stilu.
Što se produkcije tiče, mada sam ja potpuni laik,sada 20+ godina kasnije mogu da se kladim da je ona nepostojeća, jer smo sve 4 pesme snimili u minimalnom broju izvođenja.
Ako se ne varam a nije nemoguće da se varam (posle tolko godina), samo nam je Mrzim nedelju uzela nekoliko pokušaja zbog ritam sekcije. Sve u svemu sve električne pesme su uzele 1 dan, a isto toliko i moja samostalna akustična pesma. Snimljena iz prve i tako ostavljena bez obzira na greške.
Doduše to su bila skroz druga vremena, ali ostaje kao nauk budućim generacijama da konačno nauče nešto iz one jevrejske "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino". Da smo tada platili da se to snimi kako treba ko zna kako bi se stvari razvijale dalje.
Kako na Suboticu nismo prošli, tako je Six nastavio da radi svoje sa Ocean-om, basista je skroz prestao da se bavi muzikom, a nas 2 gitarista i bubnjar smo se još neko vreme zamajavali s blues-om i tražili basiste i pevače. 95-96 sam i ja prestao da se bavim aktivno svirkom (a i morao sam da vratim el gitaru bivšem basisiti, pa nisam ni imao instrument).
Do danas samo se još bubnjar aktivno bavi muzikom.
Izvinte na romanu...